Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most akkor kaphatnánk a...

Most akkor kaphatnánk a Magyar Államkincstártól? Info alul.

Figyelt kérdés
Szociálisan hátrányos helyzetű családban élek, 16 éves vagyok. Apám 8 évvel ezelőtt meghalt, anyám egyedül nevel, 4en élünk havi 70 000 ft-ból. (bátyám, anyám, nagyanyám, én) Kaphatnék a Magyar Államkincstártól olyan kártyát, ami igazolja, hogy szociálisan hátrányos helyzetű gyermek vagyok, ennek következtében 90%-os kedvezménnyel utazom? Egy ismerősömnek van ilyen kártyája, ő azért kapta, mert tartósan beteg gyermek. Sokat ingázom Mezőkövesd és Budapest között, azért kellene a kártya. Van egy papírom, ami ugyan igazolja, hogy szociálisan hátrányos helyzetű vagyok, de hónapokon belül ércvénytelen lesz. Megkaphatom a kártyát?
2010. aug. 22. 12:01
 1/1 anonim válasza:

Szia!

A kedvezményeket a 85/2007. (IV.25.)Korm. rendelet szabályozza. Ha valahol hozzáférsz olvasd el.

Én végignéztem, de olyan kedvezmény nincs, amit a hátrányos helyzet alapozna meg, illetve nem láttam olyan kategóriát, amibe az általad elmondottak alapján beleesnél.

Ha érdekel a jogszabály teljes szövege, és máshonnan nem tudod megszerezni, írj privát mail-címet, és küldöm.

Kedvezmény járhat:

életkor alapján;

tanulói, hallgatói, doktorjelölti jogviszony alapján;

nyugdíjasoknak;

regisztrált állástkeresőknek;

menekülteknek;

közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek, egyházi intézmények dolgozóinak;

fogyatékos személyeknek.

Üdv:

Márti

2010. aug. 30. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!