Kéregetőknél jobb reakció ha semmit sem reagálok?
egesz hasonlo kerdes (esemenyleiras) volt ugy feleve talan, kivancsi lennek azonos koldulo volt e vagy hogy ennyire divatos lenne ez valamelyeknel
most akkor te is reagaltal (mondat erejeig)? Vagy csak o?
mi indokolta azt hogy kovessen tehat?
vagyis csak a visszakaromkodasra kerdezel, vagy masra is?
jobb atnezni rajtuk ha nem adakozol, mit perlekednel akkor?
Én is azt szoktam mondani, hogy nincs nálam készpénz. (igaz is) Vagy hogy nem beszélek magyarul (ezt valami idegen nyelven kell mondani, és értelemszerűen most, a covid alatt nem olyan hihető).
Újbudán most van egy csövi, aki leköhögi azt, akitől nem kap pénzt...
Nagyjából tök mindegy mit reagálsz a vége agresszió és lenézés lesz az ő részéről. Régen próbáltam finoman válaszolni, sajnálkoztam, meg úgy tényleg nem volt nálam soha készpénz.
Most már szimplán leszarom őket. Messziről látom, hogy akar valamit, én meg már az "elnézést" kifejezésre lerázom hogy "bocs sietek" de olyan is volt akit elküldtem az anyjába.
Tegyük hozzá, vannak köztük is fárasztó agresszívak. Volt aki minden nap jött oda. Volt olyan is aki 10 perc alatt 3x oda jött kérni 20 Forintot.
Valahol ironikus, hogy megy a szent beszéd, hogy ők is emberek meg ők is megérdemlik hogy emberszámba vegyék őket. Aztán fordítva ők sem néznek téged semmibe, azt se nézik ki vagy, lehetsz fiatal, idős, anyuka, kisgyerek csak simán a pénzt látják benned nem az embert.
1# BKV autómatánál mindig áll egy segítőkész C. aki nagy szemekkel nézi milyen jegyet veszel, közben beszélgetéssel tartja benned a leket. :D
Nekem a Blahán volt, hogy kártyával fizettem elmondtam neki hogy hagyjon békén többször és amikor kb harmadjára mondta hogy "Adjá má legalább 50 forintot" a kezemben lévő pénztárcát megmutattam, hogy nincsen benne egyátalán apró és nincs egyátalán kézpénz, mert ténylegesen csak kártyával szoktam fizetni persze ezt verbálisan nem fejtettem ki.
Ekkor békén hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!