Egy posztapokaliptikus helyzetben ha elfogynak a környékről a vadászható állatok, természetes emberi reakció lenne hogy az ember a fajtársait egye meg?
A természetes emberi reakció az, hogy a legkönnyebben megszerezhető táplálékot keressük :)
Ha csak ember marad, akkor nyilván embert.
Láttam egy filmet aminek elvileg igaz történet volt az alapja. Ott kapcsoltam el, mikor a halott csecsemőt vitte valaki megenni, a katonák megállították, ő meg mondta, hogy már így találta, szóval nem megölte, ha meg már meghalt meg szabad enni.
Egyébként szerintem nem lehet ezt biztosan tudni, hogy tényleg mindenki egyformán bármit megtenne a túlélésért. Nem biztos. Nagyon sok tényezőn múlik. Egy fent felvázolt világban igyekeznék éhenhalni. Ott az nyer akinek kevesebb ideig kell élnie. Az megint más ha van remény a menekülésre és valameddig ki kell húzni. Ilyenkor is szerintem a halottakat kezdik el enni, nem leölik egymást. Aztán jönnének a testrészek... hát az már húzósabb. A végèn ott marad egy megcsonkított ember aki lassan elfogyasztotta a társait hogy túléljen. Biztos milyen boldog lesz majd miután megmentik.
Nem olyan rossz az éhhalál szerintem. Már ha hirtelen nem jut az ember semmi ételhez, nem a hosszú éheztetés. Ha semmi bevitel nincs remélhetőleg hamar hallucinálni kezd az ember aztán elájul. Inkább ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!