Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Törökországban nem végzik ki...

Törökországban nem végzik ki a homoszexuálisokat?

Figyelt kérdés

Pár éve olvastam egy cikkben, hogy konkrétan nem is akasztják, hanem élve eltemetik őket, most meg egy szintén pár éves török sorozatban van egy karakter, aki bár nem meleg, de annak adja ki magát, tehát humorforrás tárgya a téma.

Most akkor mi az igazság?

2021. márc. 6. 08:58
 1/9 Mansour ***** válasza:
Nem tudom hol olvashattál ilyet, a homoszexualitást már az Oszmán birodalomban sem büntették, és a modern Törökországban sem. Még börtönnel vagy egyéb büntetéssel sem, nemhogy ilyen kegyetlen kivégzési móddal.
2021. márc. 6. 13:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom már hol, egy cikkben olvastam, akkor meg is lepett, mivel még a radikálisabb iszlám országokban is "csak" akasztják őket.

De ezek szerint kacsa volt.

De azért az is meglep, hogy ennyire nyíltan állnak hozzá, mint nyugaton, ezt se hittem volna.

2021. márc. 6. 13:39
 3/9 Mansour ***** válasza:
Az azért túlzás, hogy nyíltan állnak hozzá. Az, hogy nem büntetik, még nem egyenlő azzal, hogy társadalmilag teljesen elfogadott lenne. De Törökországon belül is vannak különbségek, pl. Isztambulban az európai nagyvárosokhoz hasonló módon állnak a dologhoz, míg a keletebbi és belsőbb régiókban jóval konzervatívabb a hozzáállás.
2021. márc. 6. 16:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó, de hogy sorozatban legyen meleg karakter, az nyugaton is sokáig nagy tabu volt
2021. márc. 6. 16:28
 5/9 A kérdező kommentje:
a másik meg az, hogy ezek az országokon belüli geoszociológiai (lehet, hogy nincs ilyen szó, de én megalkottam :) ) nálunk is, és szerintem nyugaton is megvannak, teljesen érthető módon.
2021. márc. 6. 16:38
 6/9 A kérdező kommentje:
*különbségek
2021. márc. 6. 16:40
 7/9 Mansour ***** válasza:

Hát igen, követik ők is a trendeket, hogy külföldön is eladhatóak legyenek a sorozataik.

És igen, az iszlám világban sincs ez másként, ott is országonként, illetve országon belül területenként eltérőek lehetnek ezek a dolgok. Hiba lenne úgy tekinteni az iszlám világra, mintha bármiben is valami homogén egység lenne.

Persze, nagy általánosságban kevésbé elfogadók a homoszexualitással kapcsolatban, de ott is változik a helyzet, a nyugati befolyás sok helyen egyre erősebben érezteti a hatását. És erre aztán az ellenreakció is megszületik, a radikalizmus is erősödik itt-ott.

Lehet, hogy amit olvastál, az valami radikális csoport egyéni akciója volt, bár nehéz elképzelni, hogy Törökország területén ilyesmi történjen. Nem lehet, hogy az Iszlám Állam területén történt?

2021. márc. 6. 16:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem, egyrészt figyelem a világhíreket, szóval ilyen képzavar nálam nem jön szóba, másrészt még azt se lehet mondni, hogy bármilyen szinten akár iszlamofób, akár homofób lennék, tehét tuti, nem a fejemben mosódott össze. Ez egy szép kövér kacsa volt.

Ők meg különben se bíbelődtek volna ilyesmivel, mint tudjuk. Le a fejjel azt' kész.

2021. márc. 6. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
nemtudom régen még hittek a Törökök Pál apostol Korában ma a Férfiak s Nőkegymás szerelmében sajnos már bátorságból sem hisznek-elfolyunk-elfogyunk....
2021. márc. 6. 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!