Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez szerintetek helyes így?...

Ez szerintetek helyes így? Vagy egyáltalán miért van ez?

Figyelt kérdés

Ha valaki nem tudja, hogy mikor volt valamelyik háború, vagy egy költő mikor született, azt a legtöbben lenézik.

de ha valaki azt nem tudja, hogy az út-idő függvényében hogy kell kiszámolni a sebességet, vagy azt, hogy hol van a saját mája, az "normális". Miért van ez? nem ugyan olyan fontos mindkét "témakör?"

2010. aug. 16. 17:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
És irodalom nincs? :) Különben hogy kommunikálsz egész életedben, hogy szerzel információt? Fizikai képletekkel? :D Jaj ne fájjon már ennyire hogy nem mindenki étdekel a fizika.
2010. aug. 16. 19:17
 12/29 anonim ***** válasza:
ahhoz viszont a világháborúra sincs szükséged, hogy ne ess orra:) egyébként ez a te felfogásod is helytelen. nyugodtan megcsinálhattam volna, hogy csak matekot és kémiát tanulok (mint ahogy sok osztálytársam), és ugyan úgy bejutnék egyetemre, mint így, hogy mindent tanultam...
2010. aug. 16. 19:17
 13/29 anonim ***** válasza:
Ja honnan tudod én milyen egyetemre járok? Másrészt pedig ha megbukok az érettségin mert az irodalom, töri nem számít és nem tanulom, helyett fizikát imádom akkor nem mehetek tovább egyetemre. Azt hiszem hogy te valamit félreértettél. Mert pont arról beszélek hogy a fizika nem szükséges az életemhez, a továbbjutáshoz az irodalom, történelem viszont igen.
2010. aug. 16. 19:19
 14/29 anonim ***** válasza:
53%
de attól, hogy a te elkövetkezendő 5 évedhez ez fontos, nem azt jelenti, hogy az összes ember egész életében az a fontos. érted? nem az a probléma, hogy téged ez érdekel, csak ne általánosíts, és terjeszd ki mindenkire, mint ahogy én sem mondom azt, hogy imádni kell a fizikát (mellesleg utálom a fizikát, de belátom, hogy a minimális ismerete kell...)
2010. aug. 16. 19:22
 15/29 A kérdező kommentje:
hát ebbe az érettségis dologba beleszólnék, hogy "ha nem tanulsz törit, akkor fel se vesznek" én olyan szakra járok, ahova a matekot és a fizikát nézték. szóval a törit, magyart "lesz*rtam" (persze azért 4esek lettek azok is)
2010. aug. 16. 19:22
 16/29 anonim ***** válasza:

Én nem terjesztem ki mindenkire, én magamról beszéltem. Amúgy pedig utálom a törit, engem az irodalom, biológia, angol érdekel. Azért általánosítottam kicsit mert igenis több embernek szükséges ez az általános (irodalom, töri) tudás mint amennyinek a fizika.

Persze hogy ha nem törisre mész akkor nem azt nézik de szerintem (lehet én vagyok hülye) ha megbuksz abból akkor sehova sem mehetsz addig. Meg nem biztos hogy olyan tökéletesre sikerül a duplázás és akkor bizony a törit meg minden mást is nézni kell.

2010. aug. 16. 19:25
 17/29 anonim ***** válasza:
azért elég nehéz töriből meg magyarból megbukni:)
2010. aug. 16. 19:27
 18/29 anonim ***** válasza:
85%

Itt arról van szó, hogy megvan-e bennetek az az igény, hogy megértsétek önmagatokat, az emberiséget, és magát a világot. Hiszen erről szól minden tantárgy, minden tudomány.

Én úgy gondolom, ha már egyszer megszülettünk, és rendelkezünk egy ilyen aggyal, akkor használjuk is ki, és ne csak elvegetáljunk azt se tudva, hogy például a gravitációt eszik-e vagy isszák, vagy hogy Leonardo da Vinci egy futballsztár, vagy pedig egy reneszánszkori polihisztor.

Szóval mindeni önnön magát minősíti azzal, hogy mit tud, illetve inkább azzal, hogy mit nem tud. És itt most nyilván nem kvantummechanikára és hexameterekre gondolok (csak hogy már a fizika-irodalom; reál-humán ellentétnél maradjunk), hanem tényleg elég alap dolgokra. Persze elfogadom azt is, aki leszarja a körülötte lévő világot, és egyáltalán nem nyitott befogadni azt, nem érdeklődik.

2010. aug. 16. 19:28
 19/29 anonim ***** válasza:
19:28 nagyon szépen megfogalmazta. innentől nekem már nincs hozzászólni valóm:)
2010. aug. 16. 19:29
 20/29 anonim ***** válasza:
Szerintem meg butaság hogy mindent meg kell érteni. Ha valakiben megvan a szándék hogy megértsen valamit akkor az már jó! De nem kell hogy minden legyen! Ha ő csak a biológiát akarja megérteni vagy csak ezt, azt az már jó. Senkinek nem kötelessége a fizikát akarni megérteni, és senkinek nincs joga ezért leminősíteni valakit. Az éppen elég ha valami iránt érdeklődik. Mégis minek erőszakoljam meg magam ha annyira nem érdekel a fizika hogy csak na? Viszont pl a kutyák igen? A világot ígyis-úgyis látom és figyelem csak nem ugyanabból a szögből? Mert nem arról van szó hogy SEMMI nem érdekel.
2010. aug. 16. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!