Ez szerintetek helyes így? Vagy egyáltalán miért van ez?
Ha valaki nem tudja, hogy mikor volt valamelyik háború, vagy egy költő mikor született, azt a legtöbben lenézik.
de ha valaki azt nem tudja, hogy az út-idő függvényében hogy kell kiszámolni a sebességet, vagy azt, hogy hol van a saját mája, az "normális". Miért van ez? nem ugyan olyan fontos mindkét "témakör?"
.. az oregek nezik inkabba haborus dolgot..
szerintem meg semmi ertelme ezkeet tudni marmint a koltok halalat v szuleteset vagy hasonlo dolgokat.. minek terheljuk az aguunkat ugyis csak 3%-at hasznaljuk..
ja es egy kamion sofornek jobban johet a masodik mint az elso.. mit er vele ha tudja hogy miko szuletett petofi ha nemtudja hogy menyi idot tud megtenni enyi es enyi benzinnel .. csak egy peldat mondtam..
Zbye Light
Azért ezek alap dolgok, egy felnőtt embernek ezek közül mindet illik tudni.
A fiatalok körében pedig manapság az a menő, aki nem tanul és műveletlen, szóval ha ezeket tudod, jó eséllyel lestrébereznek.
17:31
Szar már neked, ha csak az agyad 3%-át használod. Nekem megy mind a száz :D
Szerintem a dolog második fele fontosabb. Bár én egy műszaki beállítottságú ember vagyok.
Nem annyira a kérdésre válaszolok, de muszáj elmondanom: joghallgató vagyok, egyik tanárom mesélte hogy egy elsőéves csaj nem tudta mikor volt az első világháború. Ezzel úgy elvágta magát hogy a tétele senkit nem érdekelt:D szóval alap dolgokkal legyen mindenki tisztában, ez a múltunk része.
Fizikával kapcsolatos kérdésben szerintem nem gond ha nincs otthon mindenki, ahhoz kell egy reál beállítottság... Hát igen, a szerveket nem ártana mindenkinek tudni:D
Általános műveltség. Ha valaki művelt, abból jó eséllyel sejthető, hogy valószínűleg szorgalmas, érdeklődő típus, van motivációja, stb. Meg egy csomó tárgy nem feltétlenül arra van, hogy konkrétan a tanagyagot tudd, hanem edzi az agyad, felkészít az életre, megoldandó problémák elé állít, satöbbi. A memoriter-tanulásnak sem az az értelme, hogy életed végéig fejből fújd a János vitéz megadott versszakait (hiszen az átlagember úgyis elfelejti), hanem inkább memóriafejlesztés.
Amúgy szerintem minden témakör ugyanolyan fontos, sajnos manapság több a "szakbarbár", mint a "polihisztor", és ez bizony szűk látókörűségre ad tanúbizonyságot. Természetesen az nagyon ritka, hogy valakit minden érdekel, de például az olyanok, akik a második világháborút az 1800-as évek közepére datálják, vagy akik (példád szerint) nem tudják, hogy hol a saját májuk, eléggé elkeserítőek.
lehet, hogy a fizika nem kötelező érettségi tárgy, viszont a matek kötelező az érettségin, ráadásul a hétköznapi életben jóval gyakrabban lesz szükséged alap matek dolgokra (pl. kiszámolni valaminek a kamatait, hogy adott lehetőségek közül inkább éri meg választani, hány liter festék kell a szoba kifestéséhez,stb.), mint bármilyen történelmi évszámra vagy versre, a matekból nyerhető problémamegoldó/lényeglátó logikus gondolkodásról nem is beszélve.
Mégis nagy divat a "áhh, én mindig is hülye voltam matekból, már a Pithagorasz-tételt se tudtam soha megérteni, hihi" féle hozzáállás, és még elégedett is valahol magával, mert ez olyan trendi.
Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!