Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják, vagy legalábbis...

Miért utálják, vagy legalábbis "nem szívlelik" a gyerekeket, tiniket a felnőttek?

Figyelt kérdés

Értek én az olyan esetre amikor :

Az egyik haverommal álltunk egy bolt előtt, nézegettük a kirakatot, és beszélgettünk. Erre kijön a boltos, megkérdezi mit csinálunk itt. Mi mondjuk nhogy nézelődönk, erre ő :" na tünjetek el innen nagyon gyorsan"

Ilyen arrogáns jogtalan bunkó válaszra ha a gyerek visszaválaszol akkor meg a gyerek a neveletlen, meg a pofátlan.

Attól hogy valaki pl ott áll egy helyen ami épp bántja vkinek a szemét azt meg lehet mondani normálisan is, de hallottam olyan esetekről amikor vmelyik elszállt agyú ember rendőrséggel fenyegetőzött.

De miért?

Az én véleményem szerint simán vissza lehetne szólni, én is (ahogy a többiek is)ember vagyok, miért kéne eltűrnöm hogy sokszor a semmiért úgy beszéljenek velem mint a kutyával? Én most az olyan arrogáns emberekre gondolok mint a boltos, meg az egyéb alkalmazott/ember, a szüleim soha sem beszélnek velem így !! Arról meg nem is beszélve hogy ha valaki ilyen arrogáns bunkó és még gyereke is van. Most nem pont arra a boltos esetre gondolok hanem MJINDEN ILYENRE !!!

Ti mit gondoltok? Volt már ilyen tapasztalatotok/élményetek? Mit tettetek?

2010. aug. 14. 19:12
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Megértem azt hogy ha ropssz napja volt de akkor sem a másikon kell kitölteni a mérget, pláne egy ártatlan nézelődőn.

A DM-be nem szoktam járni, viszont állandóan hallottam hogy ott mindenki után koslat a biztonsági őr, és ez felettébb bunkóság.

Sajnos sokan általánosítanak hogy az összes tini lop meg neveletlen, holott ez nem igaz, de az ilyen felnmőttek sajna nem gondolnak bele, mert ők is voltak gyerekek, gondolom velük is történt ilyen eset, tökéletes ember meg nincs.

Én csak akkor szólnék vissza ha jogtalanul üvöltözne velem úgy ahogy értelmesebb ember a kutyájával nem beszél. Aki így beszél velem, annak én is megmondom a magamét, nem érdekel hogy csak 17 éves vagyok (1 évmúlva nagfykorú, ez meg a másik) és nem érdekelne hogy hány éves az illető.

A 41 éves női alkalmazott kommentjéhez hozzáfűzném hogy pláne az idős asszonok nagyon aggresszívak, az egyik ismerősöm bent telefonált az iskolába este, amikor még volt ott 1 rajzos csoport, ilyen verseny vagy nem tudom mi. Erre az ott lévő takarító öregnéni elkezdte a magáért hogy mit keres itt, meg ő ezt nem szereti, meg menjen el meg szólni fog ennek meg annak vagy a rendőrségnek. Azért az már pofátlanság hogy a fiatalabbakat lenézik, tudatlannak tartják, viszont azt meg elvárják hogy a fiatalabb meg tisztelje az idősebbeket.

2010. aug. 14. 20:00
 22/31 anonim válasza:
aki 28:N nagyon sajnállak, úristen!! nekünk hála istennek a rossmannban rendes a biztonsági őr, viszont a dm egyszerűen felháborító!a másik szuper hely nálunk a profi.. képzeljétek el a sztorit! a NAGYMAMÁM aki 70 éves lassan... bement vásárolt X összegért odaadta a pénztárosnak a 10ezrest mire azt állitotta, hogy csak 5 ezret adott neki.. mamám ott magyarázkodott fél órán keresztül, hogy 10 ezrest adott neki nem 5öst. megnézte a pénztáros és TÉNYLEG.. máskor meg az üzletvezető a LEJÁRT termékeket a polcon hagyta... a pennybe most felujítás volt és az uj biztonsági őr mindenkit bámul,követ... (bár ezek már nem témába vágnak)
2010. aug. 14. 20:07
 23/31 anonim ***** válasza:

En siman visszaszolok, nem erdekel, hogy idosebb; az en tiszteletemet csak azzal, hogy idosebb, nem vivja ki.

Egyebkent nekem is volt mo-n ilyen tapasztalatom(itthon nem) mint az egyik valaszadonak. Bementem egy dm-be (azt hiszem:D) es ajak balzsamokat nezegettem, erre a biztonsagi or beragott, elvitt valami helysegbe es kipakoltatta velem a taskam, majd a KULFOLDI ajak balzsamomon kezdett el problemazni, hogy biztos onnan loptam. Ezt a fajtat (chap stick) tudtommal nem aruljak magyarorszagon, en is itthonrol vittem, mert az a kedvencem es az hasznal a legjobban...

2010. aug. 14. 20:09
 24/31 anonim ***** válasza:

én tömegközlekedésen bírom mikor szabály szerűen cirkuszolnak ha nem adod át a helyet. Régen mindig átadtam, egy köszönömöt sem kaptam érte.

Mikor az egyetemről jövök haza, nem vagyok hajlandó átadni, mert rengeteg pakkal megyek, és volt olyan aki még így is felállított! Mondván ő öreg, én meg legyek illedelmes (mellesleg fittebb volt mint én)

21/L

2010. aug. 14. 20:20
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Elozo elotti vagyok, nekem is volt ilyen tapasztalatom, idos neni odasprintelt a villamoshoz, felszallt, majd vadloan ramnezett, hogy nem akarom-e atadni a helyem.. En erre visszakerdeztem, hogy "miert, elfaradt a neni a futasban?".. Hat dult-fult, ellenben a fel villamos feje voroslott az elfojtott rohogestol. (egyebkent az utana felszallo kismamanak gondolkodas nelkul atadtam a helyem, nem a helyem megtartasarol szolt ez a dolog)
2010. aug. 14. 20:24
 26/31 anonim ***** válasza:
Én hallottam egy olyan esetről, hogy szombat délután az anyuka leküldte a Tescoba tíz éves kisfiát és nyolc éves kislányát, hogy hozzanak tejet meg kenyeret. Tipikus eset, panellakások, Tesco nyomban mellettük. A gyerekek bementek, a biztonsági őr meg elkapta őket, amikor már kifelé mentek, mondván, hogy a gyerekek lopnak. Nem loptak semmit. Csak azért, mert két gyerek egyedül volt a boltban.
2010. aug. 15. 06:39
 27/31 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet, de általában teljesen jogtalan. De egyébként az ilyenek nemcsak a gyereknek/tininek szólnak be, hanem mindenkinek, aki náluk fiatalabb. Sztem azért, mert mással nem tudnak kitűnni, nem igazi, jó értelemben vett vezéregyéniségek, de vágynak arra, hogy uralkodhassanak vmin, hogy kioszthassanak vkit. És erre tökéletes alanyok azok, akik nem tudnak védekezni mert kisebbek, gyengébbek és a társadalmi elvárások miatt nem szólhatnak vissza nekik. Én 21 éves vagyok, mégis olyan szinten kioktatott egy vén boltos banya, hogy leesett az állam (Avon márkaboltban voltam, és azért állt neki feljebb, hogy honnan veszem én azt, hogy ő márkaboltosként tudja, hogy melyik rúzsnak mi a neve, bakker...).

Meg az is, gondolom, hogy sok mindenki gyanús neki (hogy esetleg lopnának), csak a felnőtteknek/nagyobb daraboknak nem mernek szólni, persze. (volt olyan pl., hogy három debrogozott kisebbségi elkezdett egy teljesne normális ázsiai férfit ütni és szekálni a buszon, akkor sehol nem volt a metrórendőrség, amikor meg egy tök ápolt kéregető van a metrón, akkor persze ugranak... pedig az előbbi egy kicsit veszélyesebb).

Meg persze elfelejtették, hogy valaha ők is voltak gyerekek... vagy pont, hogy nagyon jól emlékeznek arra, hogy milyen bűnrossz kölykök voltak. Meg persze minden vandálkodót a tinikkel kapcsolnak össze... sok minden van. De ezek sztem nem valók boltosnak, akik ennyire taplók...

2010. aug. 15. 19:09
 28/31 anonim ***** válasza:
19:09 vagyok, természetesen a metrón, és nem a buszon kezdték szekálni...
2010. aug. 15. 19:13
 29/31 anonim ***** válasza:

Én minden embert tisztelek, idősebbet, fiatalabbat egyaránt. Tiniknél egy kivétel van: aki hangosan hallgatja a zenét a telefonját, meg a fiúk közül azokat, aki beszólogat a tinicsajoknak, pl. lek.urvázza őket ismeretlenül, amikor mennek az utcán. Egyszer két ilyet leb.asztam. De a többséggel semmi bajom.

29/n

2010. aug. 17. 15:39
 30/31 anonim ***** válasza:

Ugyanezt a kérdést akartam feltenni. Hányszor kerültem én már ilyen helyzetbe! Nemrég egy fiatalabb nő szólított le az utcán, és nekiállt osztani az észt. Az történt, hogy az út másik oldaláról (!) rámköszönt, én meg nem láttam meg rögtön, halkan is mondta, és már messzebb voltam, mikor eljutott az agyamig, és visszaköszöntem. Ezt viszont ő nem hallotta meg (valszeg, bár lehet, csak kötekedni akart), odajött hozzám, és nekiállt hisztériázni. Egyébként nem ismerjük egymást, máig nem tudom, ki volt az. A férje is ott volt vele mialatt fröcsögött, ő zavartan elfordult és úgy tett, mintha nem is hallaná a felesége agymenését. Kíváncsi vagyok, együtt vannak-e még.

Most 18 vagyok, és mikor még csak 14 voltam, volt, hogy a boltos nem volt hajlandó odajönni a hentespulthoz kiszolgálni. Beszélgetett, ránézett, intettem neki, visszafordult és röhögve trécselt tovább. Ezek csak példák, eszméletlen sok ember van, aki a gyerekeket nem is veszi embernek, pl. a saját szüleim. Hiába vagyok egyszem gyerek, nekem a családban nincs szavam. Akár hiszitek, akár nem, ha egy beszélgetés során kérdezek valamit, átnéznek rajtam, nem válaszolnak. Napjában többször előfordul, hogy belekezdek valamibe, és gátlástalanul félbeszakítanak. Mintha ott sem lennék. Mikor kisgyerek voltam, szüleim gyakran elutaztak egy hétre külföldre, ilyenkor a nagyihoz kerültem. Ez általában úgy zajlott, hogy átmentünk a mamához, aki kedvesen kérdezte, hogy hiányozni fog-e anyuci és apuci. Én meg néztem nagy értetlenkedve. Mert nekem nem szóltak. Legtöbbször az utolsó pillanatban tudtam meg, hogy elutaznak a szüleim. A gyerek nálunk nem számít embernek.

Most, 18 évesen már csókolommal köszönnek a kisebbek, a velem egykorúak elbizonytalanodnak, ugyanis kb. úgy nézek ki, mint egy harmincas nő, szerencsére (?). Nem tudom nem észrevenni, hogy mennyivel udvariasabbak velem az emberek, ha nem tudják, hogy mennyi vagyok. Az ismerős helyi boltosokkal még mindig meggyűlik a bajom. Mindannyian IQ harcosoknak képzelik magukat, és nekem próbálnak bizonyítani. Most már rászoktam, hogyha valaki nekiáll kötözködni, udvariasan rámosolygok, és a végén megkérdezem: ki engedte meg, hogy tegezz? Aztán elejtek egy megjegyzést, hogy mittomén, "megyek, vár a kisfiam", vagy valami ilyesmi. Ilyenkor zavartan visszakoznak, hogy ők nem is úgy gondolták, csak hát olyan fiatalnak nézek ki... DE a legtöbbjük nem is szól semmit, csak behúzza a farkát és elkullog. Szánni tudom az ilyeneket.

2010. aug. 17. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!