Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják, vagy legalábbis...

Miért utálják, vagy legalábbis "nem szívlelik" a gyerekeket, tiniket a felnőttek?

Figyelt kérdés

Értek én az olyan esetre amikor :

Az egyik haverommal álltunk egy bolt előtt, nézegettük a kirakatot, és beszélgettünk. Erre kijön a boltos, megkérdezi mit csinálunk itt. Mi mondjuk nhogy nézelődönk, erre ő :" na tünjetek el innen nagyon gyorsan"

Ilyen arrogáns jogtalan bunkó válaszra ha a gyerek visszaválaszol akkor meg a gyerek a neveletlen, meg a pofátlan.

Attól hogy valaki pl ott áll egy helyen ami épp bántja vkinek a szemét azt meg lehet mondani normálisan is, de hallottam olyan esetekről amikor vmelyik elszállt agyú ember rendőrséggel fenyegetőzött.

De miért?

Az én véleményem szerint simán vissza lehetne szólni, én is (ahogy a többiek is)ember vagyok, miért kéne eltűrnöm hogy sokszor a semmiért úgy beszéljenek velem mint a kutyával? Én most az olyan arrogáns emberekre gondolok mint a boltos, meg az egyéb alkalmazott/ember, a szüleim soha sem beszélnek velem így !! Arról meg nem is beszélve hogy ha valaki ilyen arrogáns bunkó és még gyereke is van. Most nem pont arra a boltos esetre gondolok hanem MJINDEN ILYENRE !!!

Ti mit gondoltok? Volt már ilyen tapasztalatotok/élményetek? Mit tettetek?

2010. aug. 14. 19:12
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
100%
ez a világ megromlett,eldurvult,mindnki a roszat látja a masikban,mindnki veszekszik.itt is sok válaszolo csak veszekszik egymással.ez bunkoság.en nem szeretek veszekdni ha mondjuk elofordulna ilyen megfordulnák es eljonnek enyi.meg van oldva a probléma
2010. aug. 14. 19:36
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nemcsak veled üvöltözik, és nemcsak ő üvöltözik. Én is ezt tapasztalom (mármint a jelenséget), hogy nagyon agresszívek, és bunkók, alattomosak az emberek. Véleményem szerint a pénztelenség szüli ezt a helyzetet. Én 41 éves nő vagyok, vállalkozó. Amit ebben az évben tapasztaltam az emberek hozzáállását és viszonyát tekintve a másik emberhez, azt nem is tudom megfogalmazni, annyira bosszantó és felháborító. Én is nap mint nap ezen rágódom és értetlenül állok a dolgok előtt. Szóval nemcsak te érzed ezt tiniként, hanem néhány jóérzésű:) felnőtt is. Sajnos az én gyerekeim is már ebben fognak felnőni, hogy meg kell szokniuk, ilyenek a felnőttek. Engem a héten leordított egy mami a temetőben!, hogy neem szégyenlem magam???, amiért xxx-ért eladtam neki valamit? Rettentően felháborodva. Merthogy máshol mennyivel olcsóbb.. Se köpni, se nyelni, de még szólni sem tudtam, úgy mondta a magáét. Ráadásul ismerős volt, egy eddig kedves ismerős. Nekem ebben az évben nagyon sok hasonló eset volt. Én átérzem a problémád, de vigasztalásul csak annyit tudok mondani, hogy nem vagy egyedül és ezzel a hülye helyzettel felnőtteknek is meg kell küzdeni. Nagyon szomorú, hogy ilyen világ van. Te hiába vagy jól nevelt és normális családból való, a legjobb szándékkal, stb. , az emberek nagyot változtak mostanság. Sajnos meg kell tanulni kezelni a dolgot.
2010. aug. 14. 19:39
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer volt egy érdekes élményem még 9 évesen.

Kirándultunk az osztállyal, megláttam egy játékboltot, bementem, és nézegettem a plüssöket. Forgattam az állványt, amin a plüssök voltak, nagyon tetszettek, egyet le emeltem, megnéztem közelebbről, majd visszatettem. Aztán még nézelődtünk bnőimmel, majd mielőtt mentünk volna ki, rám ordított a nő, hogy mutassam meg hova tettem a plüst... azthitte zsebre vágtam (mellesleg kb 500 ft volt a játék, nem igaz h ennyit nem nézett ki belőlem h van nálam pénz...) vissza kellett szépen sétálnom az állványhoz, megint megtekerni, majd megmutatni :/ Megalázó volt, pedig nem vagyok se cig*ány, sőt, jól öltözött szép kislány voltam, aki csak vmi szuvenírt keresett.

2010. aug. 14. 19:43
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnél a pont.
2010. aug. 14. 19:44
 15/31 anonim válasza:

19:31-nek:

nekem a dm-ben volt ilyen tapasztalatom, a biztonsági ő koslatott utánam... idegesített nagyon :S:S jóhogy le nem üvöltött. bár nekem mindegy volt, mert a rossmann ugy is olcsóbb, ráadásul nem bunkók a biztonsági őreik...

2010. aug. 14. 19:45
 16/31 anonim ***** válasza:
pontosabban utolsó előttinél
2010. aug. 14. 19:46
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A példaként felhozott történetet nem lehet általánosítani, még kevésbé a tinikre kihegyezni. Az illető ember valószínűleg nem utálja a tiniket, egyszerűen rossz napja volt, vagy felidegesítették. Vagy eleve zsémbes természet, aki nem csak tinikbe köt bele, hanem idősebbekbe is. A bunkóság nem életkorfüggő, és attól sem függ, hogy az illetőnek van-e gyereke, vagy nincs.

Elhiszem, hogy rosszul esett, hogy beszóltak, de az ilyen emberekkel nem kell törődni. Tudod: okos enged, szamár szenved. Ne hagyd, hogy az ilyen emberek elrontsák a napodat! :)

Én már nem vagyok tini, de nem is vagyok még nagyon öreg: valahol megértem mindkét oldalt. Illetve felfogom azt is, hogy a sztereotipizálás sosem vezet jóra...

2010. aug. 14. 19:47
 18/31 anonim ***** válasza:

Nekem a rossmanban is volt rossz élményem,Beángatott az őr kishelységbe táska ellenőrzésre,kiérdezte a labello honnan van alig vot benn mondom neki hülye vagy ember elloptam és megettem két perc alatt? De a fő poén ,hogy igazábol csak a számom érdekelte és hogy este ráérek -e bizonysos dolgoka a lakásán,szóval a rossman se jobb.

És és nem tini vaqyok már.

28N

2010. aug. 14. 19:50
 19/31 anonim ***** válasza:

És mielőtt az hinnétek ribisen néztem ki mackó volt rajatm sminktelenül szanaszét fejjel mert ugy rohantam be dolgokért...

28N

2010. aug. 14. 19:52
 20/31 anonim ***** válasza:

amúgy jah, de DM-be nyomkövető biztonsági őrök vannak országszerte :D

Szerintem unatkoznak, nincs jobb dolguk vagy nem tudom, de kiszúrnak valakit és koslatnak utána ... érdekes, látom ez mindenhol elterjedt.

Biztos konkrétan ilyen nyomulós pasikat keresnek oda :D

2010. aug. 14. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!