Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért útálják az emo-kat?

Miért útálják az emo-kat?

Figyelt kérdés
2008. dec. 1. 21:04
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
58%

Hogy miért?

1. Talán mert a sátánista beütés a legtöbb embernek taszító. Okkal!

2. Nincs nemük. De az is lehet, hogy hímnősek. Nem tudom, még egyiknek sem voltam légy a falán. ;)

Innen már csak egy aprócska ugrás Marylin Manson.

3. Az a világfájdalmas ábrázat, amivel mászkálnak.

Engem csöppet sem az <ember> zavar, sokkal inkább az, ahogy kinéznek. Olyan "semmilyenek", tucatáru, mint annak idején a sok "gyerekprosti-britney" klón. Unalmassá teszik a látképet. Az embernek egész nap déjá-vu-je van. :D És azt hiszik, hogy ez a SÖTÉT külső milyen félelmetes, közben pedig inkább szánalmas. Ha valakinek helyén az önértékelése, az önbizalma, eszébe nem jutna "marhafélelmetesnek" mutatni magát. Nem mintha azok lennének. :D Szerintem mind lelki sérült, ami általában nem túl vonzó. Az akar mindenáron kitűnni, aki szürkének érzi magát.

A szülők sem minden esetben stimmelnek: Egy normális ember nem engedi a pisis 12 éves fiának -de a lányának sem-, hogy fekete vagy bármilyen körömlakkot használjon vagy hogy sminkelje magát, fesse a haját. Ráadásul a bőrét is tönkreteszi, aztán 20 évesen olyan ráncos lesz a szeme meg a többi, hogy a saját nagyanyját is lekörözi. De ők tudják, biztos megéri! :)

(4. Nekik sem erősségük a helyesírás. :) Helyesen: "utálják".)

2008. dec. 2. 07:04
 12/41 anonim ***** válasza:
79%
Szia!Jajjjjj,nee!Ez az EMO kifejezés olyan,mintha egy újonnan felfedezett idegen fajról beszélnénk...Tiszta agyrém ez az őrület...Talán éppen azért nem szimpatizálnak az ilyen fiatalokkal,mert annyira szeretnének különbözni,egyedinek maradni....eközben pedig épp az ellenkezője valósul meg.Miért vakolják feketére a szemüket,nyalják le a hajukat,húznak csupa fekete ruhát?Ha valaki érzelmes,vagy érzékenyebb beállítottságú az miért egyenlő mindezzel?!Igeen és miután ez egy újabb népzsibbasztás,a legtöbb jóérzésű felnőtt ember hülyén néz a kamaszokra....ne csodálkozz rajta.Egyébként nem olyan fontos ez,majd meglátod pár év múlva el is felejted,hogy valaha " emós " voltál és te is viccesnek tartod az ilyen különbözniakarokésszomorúvagyok gyerekeket!
2008. dec. 2. 08:25
 13/41 anonim ***** válasza:
55%

Mert a sok gyökér f@szkalapnak nincs más szórakozása,mint a másikat b@szogatni.

Ezért!

2008. dec. 2. 08:53
 14/41 anonim ***** válasza:
83%

Manapság már minden a divat körül forog...Mert, hogy ez is csak egy divat, ami pár éven belül eltűnik, és majd jön helyette másik...

Nem vagyok öreg, 21 vagyok...Nálunk a gimiben nem voltak ilyen klikkek,a zenei elhatárolódások nem voltak ilyen szembeötlőek...Nem látszott valakin, hogy ő most éppen rockot, popot, vagy éppen technot hallgat...Legalábbis nem ennyire, és emiatt nem ítéltük el a másikat..

Persze rockerek már akkor is voltak, de kis számban, és ők valóban rockot hallgattak, szerették azt az életformát, ezért jártak olyan ruhában, de nem divatból...Meg esetleg még "rapperek" voltak, bő gatya, bő pulcsi, sapka...De ha nem kirívó a viselkedése, akkor nincs velük semmi gond...

Csak, hogy ezek a mai klikkesedő fiatalok, köztük az emok is, kiabálnak, káromkodnak, undorítóan és feltünően beszélgetnek, csoportosulnak, lenézik az idősebbeket, és a buszon hangosan tárgyalják ki a nemi életüket...tizenegynehány évesen...

Elég szánalmas...

Nah és ez a világfájdalom, mindenki fején...Persze lehet valaki depressziós, és érhetik rossz dolgok...Én 14 éves voltam, amikor édesapám meghalt...Mégis továbbléptem, mert tovább kellett, és nem volt világfájdalmam, stb...

Sok rossz vár még az életben rátok, rájuk, bőven ráérnek még az önsajnálkozással, hogy nekik milyen rossz...Közben semmit nem tudnak még a pénzkeresetről, esetleges munkanélküliségről, hiszen a szülők látják el őket, és veszik nekik a borzalmasnál borzalmasabb ruhákat..

2008. dec. 2. 11:38
 15/41 anonim ***** válasza:
58%
hát mert divat. és mint minden divat, ez is szar. ja, meg ocsmány hogy gebék,mint a giliszták és hogy a pasik olyan messze állnak a férfiasságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. a mi köreinkben mindenki utálja őket, s röhögőgörcsöt kapunk tőlük.
2008. dec. 2. 13:56
 16/41 anonim válasza:
71%
Nah,figyelj ide te Lány/fiu...leirom neked ide,amit Én értelmesnek tartok!Rock,Emo,Punk,Hippi...ezek mind CSAK Kategoriák!Ugye a Rockról lehet tudni hogy zúzós,full fekete bőr cuccok..Emo,Világfájdalom,,kockás ruha mittomén...hippi,béke,szín...Punk,felzselézett haj,biztositotű...Ha én elkezdenék mondjuk Január 1-től fekete bőrcuccokaba bakancsba járni mindenki azt hinné Rocker vagyok.Pedig nem,csak annak nézek ki,abba a kategoriába raknám magam!Ha Februártól felvennék emos ruhát,lezselézném hajam...Mi lennék?!?!Emos?!?!szines ruha?Hippi?felzselézett haj,biztositó tű mindenhol minek néznének?Punknak?!Perszehogy!hiszen az emberek azt hiszik magukrol hogy MUSZÁLY egyediek legyenek,ezért elkezdenek egy kategóriába huzodni legyen az akármi!itt nincs olyan hogy igazi Emos/rocker/punk ... Valaki kitalálta s ment utána a többi hogy ez milyen egyedi!De attol fogva ahhogy ment utána a másik attolfogva már nem volt egyedi! nézd már meg mennyien vannak belőlük!Többesszám!Miért is huztad be magad az emoba?mert egyedi akarál lenni vagy mert tetszik a kockás ruha?!Mert ha egyedi akartál lenni akkor elmondom hogy igy is Nagyonis az vagy!Hiszen senkise egyforma ezen a világon!!!Mindenkinek más hangja van,mindenkinek máshol vannak anyajegyei,Mindenki EGYEDI!És ezt nem csak neked mondom hanem mindenki másnak aki ezt olvassa!TE is EGYEDI vagy!nem kell kategoriákba sorold magad,mert épp az az ami nem egyedi a KATEGORIA!Ha meg tetszik a levasalt haj,jóláll neked attól miért kell rögtön emosnak mondjanak/mondjad magad?!Nem vagy az!Senkise az!Csakis az rakja kategoriába magát aki elvan veszve s nem tudja magárol hogy amugyis egyedi!Ha meg szereted a rock/punk/disco...zenét de valaki azt mondja neked hogy "JUJJ NEM IS VAGY IGAZI EMOS" akkor azt lekel sz..ni!miért ne hallgathattnál más zenét is?!Isten nem áll ott a terhes anya lábai közt s ahhogy kipottyan a gyerek nem rakja KATEGORIÁBA hogy egyedi legyen!!MERT AZ a szerencsétlen már igy is egyedi!Nem mondom hogy ne rakd oda magad,vagy hogy ettől most mindenkinek megfog változni a gondolkodása (bár ugy lenne) de nem...én csak annyit akartam elérni ezzel hogy Tudd,EGYEDI vagy,s nem attol hogy emosnak mondod magad,hanem attol hogy van külön véleményed dolgokrol (biztos van!)a hajad állaga,formája alakja,tested formálya,bőröd szine,anyajegyed helye,ujjaid!Ettöl vagy Te s MINDENKI egyedi!egy ember se ugyanaz!még az ikrek se!Ennyit erről,köszi hogy irhattam,remélem ért is valamit:)
2008. dec. 2. 15:15
 17/41 anonim válasza:
60%
Nah,figyelj ide te Lány/fiu...leirom neked ide,amit Én értelmesnek tartok!Rock,Emo,Punk,Hippi...ezek mind CSAK Kategoriák!Ugye a Rockról lehet tudni hogy zúzós,full fekete bőr cuccok..Emo,Világfájdalom,,kockás ruha mittomén...hippi,béke,szín...Punk,felzselézett haj,biztositotű...Ha én elkezdenék mondjuk Január 1-től fekete bőrcuccokaba bakancsba járni mindenki azt hinné Rocker vagyok.Pedig nem,csak annak nézek ki,abba a kategoriába raknám magam!Ha Februártól felvennék emos ruhát,lezselézném hajam...Mi lennék?!?!Emos?!?!szines ruha?Hippi?felzselézett haj,biztositó tű mindenhol minek néznének?Punknak?!Perszehogy!hiszen az emberek azt hiszik magukrol hogy MUSZÁLY egyediek legyenek,ezért elkezdenek egy kategóriába huzodni legyen az akármi!itt nincs olyan hogy igazi Emos/rocker/punk ... Valaki kitalálta s ment utána a többi hogy ez milyen egyedi!De attol fogva ahhogy ment utána a másik attolfogva már nem volt egyedi! nézd már meg mennyien vannak belőlük!Többesszám!Miért is huztad be magad az emoba?mert egyedi akarál lenni vagy mert tetszik a kockás ruha?!Mert ha egyedi akartál lenni akkor elmondom hogy igy is Nagyonis az vagy!Hiszen senkise egyforma ezen a világon!!!Mindenkinek más hangja van,mindenkinek máshol vannak anyajegyei,Mindenki EGYEDI!És ezt nem csak neked mondom hanem mindenki másnak aki ezt olvassa!TE is EGYEDI vagy!nem kell kategoriákba sorold magad,mert épp az az ami nem egyedi a KATEGORIA!Ha meg tetszik a levasalt haj,jóláll neked attól miért kell rögtön emosnak mondjanak/mondjad magad?!Nem vagy az!Senkise az!Csakis az rakja kategoriába magát aki elvan veszve s nem tudja magárol hogy marhára egyedi!Ha meg szereted a rock/punk/disco...zenét de valaki azt mondja neked hogy "JUJJ NEM IS VAGY IGAZI EMOS" akkor azt lekel sz..ni!miért ne hallgathattnál más zenét is?!Isten nem áll ott a terhes anya lábai közt s ahhogy kipottyan a gyerek nem rakja KATEGORIÁBA hogy egyedi legyen!!MERT AZ a szerencsétlen már igy is egyedi!Nem mondom hogy ne rakd oda magad,vagy hogy ettől most mindenkinek megfog változni a gondolkodása (bár ugy lenne) de nem...én csak annyit akartam elérni ezzel hogy Tudd,EGYEDI vagy,s nem attol hogy emosnak mondod magad,hanem attol hogy van külön véleményed dolgokrol (biztos van!)a hajad állaga,formája alakja,tested formálya,bőröd szine,anyajegyed helye,ujjaid!Ettöl vagy Te s MINDENKI egyedi!egy ember se ugyanaz!még az ikrek se!Ennyit erről,köszi hogy irhattam,remélem ért is valamit:)
2008. dec. 2. 15:17
 18/41 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen természetes, hogy a tinik el akarják határolni magukat a felnőttek világától, hiszen ez lenne a feladatuk a jövőben, hogy minket öregeket lefőzve, valami újat alkossanak. Mellesleg, az is fontos, hogy csoportot keresnek, amelyben különböző szerepeket, kapcsolatokat élhetnek át. Ez így van jól. És nem igaz, hogy a "mi időnkben" ez nem volt, mert ott voltak a csövik, a popperek, a dm-esek, a hippik, a metálosok, a punkok, stb. Hogy van, aki hetente váltogatja a hovatartozását? Valószínű, intenzíven keresi magát, ami szintén így jó. Majd lefoszlik az álca, és előbújik mögüle az egyedülálló személyiség (jó esetben). Ami viszont szerintem baj, hogy az irányzatokat a MÉDIA, a DIVAT, a FOGYASZTÓI társadalom szabja, hogy a kölkök költhessék a szülők pénzét, és jól beletanuljanak a fogyasztásba. EZ TÉNYLEG BAJ. De erről nem a gyerekek tehetnek.
2008. dec. 5. 19:27
 19/41 anonim ***** válasza:
67%

Jaj de szép vagy abban

A Hello Kittys sz@rban

Mily szép a félrenyírt hajad

Pont úgy nézel ki, mintha lehánytad volna magad

A világfájdalmat jelzi a kinézeted?

Tizennégy évesen ehhez sok közöd lehet

Hisz szüleid mindent megadnak neked

Küzdened még soha semmiért nem kellett

De nem baj, bújj csak a sarokba sírni

Hisz számotokra úgyis ez a trendi

Vagy fiú létedre csókolgass egy másik srácot

Úgyis erre élveznek el az EMO lányok

Egy dolog van, amiben egyetértek veled

Szerintem klassz dolog, ha felvágod az ered

Legalább egy patkánnyal kevesebb

A Föld máris sokkal jobb hely lett

Nem tudom, mi a franc van veled

Miért nem tudod élvezni az életet?

Miért kell úgy kinéznie minden 2. lánynak,

Hogyha ránézek máris sugárba hányjak

Érzelmes vagy, ezt mondod magadról

De f@szt se tudsz az érzelmek széles skálájáról

Számodra csak a bú, a bánat marad

Tudod mit bakker, inkább öld meg magad!

2009. jan. 19. 16:58
 20/41 anonim ***** válasza:
31%
miért taszító ha valaki sátánistának nézz ki?
2009. jan. 27. 17:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!