Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Én ebbe bele fogok rokkanni....

Én ebbe bele fogok rokkanni. Mit tegyek? Sokat gondolkoztam, hogy feltegyem-e ezt a kérdést, vagy sem. Hát felteszem.

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Kezdjük ott, hogy apám sajnálatos módon roma származású, magyarán félvér vagyok... Innen indul ki minden problémám. "Hála" az égnek, nem látszik rajtam...

Ezen okból kifolyólag nem merek kapcsolatot létesíteni más emberekkel (értsd mind szerelmi, mind baráti kapcsolatra). Félek, ha meglátnák apámat, akkor sarkon fordulnának és ott hagynának a francba. Mondjuk apámmal amúgy sem vagyok jóban, nem tartózkodik otthon, szinte egésznap dolgozik, kicsit a valószínűsége, hogy összefutnának vele, de mégis...

Undorom magamtól, undorom a tükörbe nézni, mert eszembe jut, hogy ki is vagyok én igazából... Valamit nagyon elkövethettem az előző életemben( márha van olyan), hogy a sors így büntet. Ez nem önsajnálkozás akar lenni, de egyszerűen megőrülök ezzel a tudattal, sehogy nem tudok megbarátkozni vele. Most is kialakulóban van egy kapcsolatom. Mondta, hogy szívesen megismerné a családomat, eddig sikerült különböző kibúvókkal elkerülnöm. Nem akarom hazavinni, hogy meglássa apámat, hogy lehet, hogy ott hagyjon. A rokonokkal apai ágon nem tartjuk a kapcsolatot ( ez az egy örömöm van). Szeretném leszögezni, hogy normális helyen élünk, nem puccban, nem is putriban. Kis kertes házunk van, csendes környéken ,incsenek tonna szám arany cuccaink. Teljes mértékben magyarnak érzem magam és utálom a cigányokat, de akkor sem tudom elfogadni apám hova tartozását. Hogyan tudnám elfogadni ? Van valaki így ? Néha már az öngyilkosság gondolatát kóstolgatom... Bocsánat, hogy hosszú lett, de talán így megértitek.

Kérlek, a gyűlölködő válaszokat most felejtsétek ki.

2010. aug. 12. 22:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az emberek a cigányokról alkotott sztereotípiákat (amik tapasztalatom szerint sok esetben valósak) utálják, nem a cigányokat, mint különálló embereket. Nálatok ennek a sztereotípiának nyoma sincs.

Mint korábbi válaszoló leírta: alkalmazkodási képtelenség, műveletlenség, ingyenélés, stb.

Nincs szégyellnivalód!Légy magadra és a családodra büszke.

2010. aug. 12. 23:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint sajnállak. És nem azért mert édesapád cigány származású, hanem mert megtagadod őt, én ennél szomorúbb dolgot el se tudok képzelni. Te is mondtad, hogy egész nap nincs otthon, mert dolgozik. Gondolj bele ezt mind érted, értetek teszi, a családjáért, hogy legyen tető a fejed felett és legyen mit enned. Neked is nagyon fájna, ha később a saját gyermeked így vélekedne rólad, akit pelenkáztál, ápoltál mikor beteg volt.

Nekem a felmenőim között vannak szlovákok is, de ha én hallom, hogy szapulják őket akkor kiállok értük, eszembe se jutni letagadni őket.

Szerintem próbálj meg elmenni egy szakértőhöz, mert ezek elég súlyos lelki problémák, amikkel láthatóan egyedül nem boldogulsz.

2010. aug. 13. 00:14
 13/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem szép dolog, hogy szégyelled apádat. Túl sok kuruc.info-t olvasol. Normáls ember nem fog azért máshogy állni hozzád mert apád roma. Kicsit át kellene értékelned magadban a dolgokat. Fontosabb kéne, hogy legyen az, hogy szereted, tiszteled felvállalod apádat, aki felnevelt és eltart, mint néhány rasszista barom véleménye.
2010. aug. 13. 00:48
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömnek román nemzetiségű barátnője van. A baráti körömben kollektíve nem tekintjük embernek a románokat, de erre a lányra senkinek eszébe sem jutott egy rossz szót sem szólni, mert tisztességes, kedves ember.

Egy dolog az, hogy kinek milyen tapasztalata/előítélete van egy népcsoporttal, és egy másik az, hogy ebből egy személy milyen emberileg. Én sosem kevertem a kettőt.

2010. aug. 13. 09:34
 15/21 A kérdező kommentje:

Én nem tagadom meg, csak félek a reakcióktól.

És nem olvasok kurucinfót, nem az én műfajom.

2010. aug. 13. 12:14
 16/21 A kérdező kommentje:
És köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 13. 12:15
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nemhogy nem szégyellném, hanem egyenesen büszke lennék egy ilyen apára! Az, hogy nem tartja a kapcsolatot a rokonságával, az számomra arról árulkodik, hogy ő nem olyan környezetben nőtt fel, amilyet Neked megteremtett. Tehát ő küzdött, kitört, tudott mássá lenni! Ez nagy dolog és csak tiszteletet érdemel! Neki sokkal nehezebb volt ezt elérni, mint egy nemcigány embernek! Ezért érdemel tiszteletet és a helyedben én ezért lennék rá nagyon-nagyon büszke! Jobban tudom őt tisztelni, mint bármelyik magyart, akinek feleannyi energia se kellett hozzá, hogy ugyanezt elérje! Nem azt mondom, hogy a magyart nem tisztelem, de apádat különösen, mert elismerem, hogy neki sokkal nehezebb volt! Hidd el, ha normális emberrel hoz össze a sors, ő ezt ugyanígy fogja látni. Ha mégsem, ha ezért elhagy, akkor ne sajnáld, nem Te veszítettél, hanem ő. Emeld fel a fejed és vedd észre, hogy ki vagy! Apád megérdemli, hogy büszkén kihúzd magad és felemelt fejjel vállald Őt! Akinek meg így nem kellesz, az nem is érdemel meg! Az ilyen ember előtt nehogy szégyelld magad, szégyellje magát ő!

Fel a fejjel és örülj apádnak, amíg lehet!

2010. aug. 13. 14:05
 18/21 A kérdező kommentje:

:)

Köszönöm a választ,igazad van.

2010. aug. 13. 14:49
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
Ne aggódj,téged magyarnak fognak tekinteni!Reálisan látod hogy milyenek a cigányok és szerencsére ,te ebben nem veszel részt.Hiddel nekem nyugodtan barátkozhatsz magyarokkal,ha nem viselkedsz cigányosan,lesznek barátaid a származásod ellenére is.
2010. aug. 13. 15:55
 20/21 anonim ***** válasza:

A szarmazasarol senki sem tehet es az ember szarmazasa nem predesztinalja rosszra! Ne szegyeld apukadat, mert ez a legrosszabb, amit tehetsz. Ha valaki teged megszol emiatt, az nem igaz baratod, nem szeret igazan! Te eppen, hogy magadnak okozol fajdalmat azzal, hogy beletemetkezel ebbe a gondolatba. Pedig igazabol senkit sem fog erdekelni, hogy roma vagy vagy sem, ha peldas modon viselkedsz. Aki igazan szeret, ugy fogad el, ahogy vagy. Te es apukad semmivel sem vagytok rosszabbak senkitol. Miert allsz ilyen negativan a dolgokhoz? Tudod, apukadnak is nagyon rosszul eshet a lenezesed. Valoszinuleg ez is kozre jatszik abban, hogy nem olyan jo a kapcsolatotok.

Van ebben egy paradoxon, ugyanis te apadat nem tiszteled es szegyenled, mert roma, de akkor hogy varod el masoktol, hogy teged tiszteljenek, ha neked sajat magaddal es apaddal szemben eloiteleteid vannak? Kemenyen dolgozik a csaladjaert, kit erdekel, hogy romanak szuletett? Ez nem olyan dolog, amit o kert. Ebbol csak akkor fogsz tudni kilabalni, ha minden gondolatot kitorolsz es teljesen uj lappal inditasz, pozitiv iranyban. Elso, hogy elfogadod magadat, ahogy vagy es apukadat is. Megadod a tiszteletet neki, mert neki koszonheted az eletedet, ami egy hatalmas ajandek es ezt csak azert nem tudod megelni ekeppen, mert te magadat iteled depressziora, negativ gondolkodasra. Jegyezd meg, hogy addig nem fog senki elfogadni, amig te magadat es a csaladodat el nem fogadod. Es nincs veletek semmi gond, nem kell ezt tul ragozni es ezen annyit filozni. Meg kell valtoznod ilyen tekintetben es akkor majd masok is aprankent megvaltoznak iranyodban. Ne szegyeld a szulodet! Nem vetett o semmit ellened. Engem nem erdekelne, ha a parom apja roma lenne. Ez semmit sem jelent. Az en ferjem is felver, bar nem roma, hanem azsiai. Egyaltalan nem szamitanak ezek a dolgok, ha valaki tenyleg szeret valakit. Ez egy jo teszt lesz a baratnodnek, mert igy ki fog derulni, hogy tenyleg szeret-e.

2010. aug. 13. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!