Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Én ebbe bele fogok rokkanni....

Én ebbe bele fogok rokkanni. Mit tegyek? Sokat gondolkoztam, hogy feltegyem-e ezt a kérdést, vagy sem. Hát felteszem.

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Kezdjük ott, hogy apám sajnálatos módon roma származású, magyarán félvér vagyok... Innen indul ki minden problémám. "Hála" az égnek, nem látszik rajtam...

Ezen okból kifolyólag nem merek kapcsolatot létesíteni más emberekkel (értsd mind szerelmi, mind baráti kapcsolatra). Félek, ha meglátnák apámat, akkor sarkon fordulnának és ott hagynának a francba. Mondjuk apámmal amúgy sem vagyok jóban, nem tartózkodik otthon, szinte egésznap dolgozik, kicsit a valószínűsége, hogy összefutnának vele, de mégis...

Undorom magamtól, undorom a tükörbe nézni, mert eszembe jut, hogy ki is vagyok én igazából... Valamit nagyon elkövethettem az előző életemben( márha van olyan), hogy a sors így büntet. Ez nem önsajnálkozás akar lenni, de egyszerűen megőrülök ezzel a tudattal, sehogy nem tudok megbarátkozni vele. Most is kialakulóban van egy kapcsolatom. Mondta, hogy szívesen megismerné a családomat, eddig sikerült különböző kibúvókkal elkerülnöm. Nem akarom hazavinni, hogy meglássa apámat, hogy lehet, hogy ott hagyjon. A rokonokkal apai ágon nem tartjuk a kapcsolatot ( ez az egy örömöm van). Szeretném leszögezni, hogy normális helyen élünk, nem puccban, nem is putriban. Kis kertes házunk van, csendes környéken ,incsenek tonna szám arany cuccaink. Teljes mértékben magyarnak érzem magam és utálom a cigányokat, de akkor sem tudom elfogadni apám hova tartozását. Hogyan tudnám elfogadni ? Van valaki így ? Néha már az öngyilkosság gondolatát kóstolgatom... Bocsánat, hogy hosszú lett, de talán így megértitek.

Kérlek, a gyűlölködő válaszokat most felejtsétek ki.

2010. aug. 12. 22:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?

Nem értelek. Azt írod, hogy apukád egész nap dolgozik, ezzel máris lepereg róla a romákról alkotott fő sztereotípia. Nem hiszem, hogy ha a párod meglátná, hogy roma, sarkon fordulna, hisz 1. szeret téged 2. ha nem ad erre okot semmi, akkor a bőrszín sem fog 3. ha mégis emiatt hagyna ott, akkor az a kapcsolat úgysem lett volna hosszútávú.

A családunkat nem mi választjuk meg, de letagadni sem érdemes őket. Gondolj bele, a te gyerekeden pl. simán kijöhetnek a nagyapjától származó roma külsőségi jegyek..akkor fogsz magyarázkodni?

Nincs ebben semmi szégyen.

2010. aug. 12. 22:34
 2/21 anonim ***** válasza:

Mi a baj tulajdonképpen? h félig cigány vagy?

Hidd el, az értelmes emberek emiatt nem fognak "elhagyni", ha nem úgy viselkedsz mint egy cigány. a cigányokat nem a bőrszínük miatt utálják, hanem a viselkedésük, "kultúrájuk" miatt!

elfogadni meg nem lesz egyszerű, de muszáj.. azon kívül, h normálisan élsz és emberhez méltóan viselkedsz, nem nagyon tehetsz semmit..

2010. aug. 12. 22:38
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ellen nem tudsz tenni semmit, csak ezzel a helyzettel együtt élni.Gondolom még fiatal vagy ezért is nem tudsz megbarátkozni a gondolattal.De nézd arról az oldalról,hogy ez lehetne még rosszabb is, putri....
2010. aug. 12. 22:40
 4/21 A kérdező kommentje:

Igen, mondhatjuk úgy is, hogy az a bajom.

Egy általam és sokan mások által utál népcsoporthoz tartozom félig. Most próbáld meg valakinek elmagyarázni, hogy mi is a helyzet...

Mondjuk egyszer már jártam úgy, hogy az állítólagos barátaim meglátták apámat, ezért elkezdtek "büdöscigányozni", azóta szégyellem mind magam, mind apámat...

2010. aug. 12. 22:42
 5/21 A kérdező kommentje:

De legfőképpen magamat utálom...

Utolsó válaszoló, olvasd el az utolsó mondatomat.

2010. aug. 12. 22:43
 6/21 anonim ***** válasza:
" a barátaim" megláttak? Nekem van egy szlovák-magyar- cigány ismerősöm, ő kint magyar és cigány, itthon szlovák és cigány az ő helyzete sem könnyebb de mégis mosolyog rajta.
2010. aug. 12. 22:45
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

akik ezért elhagytak nem voltak igazi barátok, nem éri meg őket "siratni"

Én nagyon, nagyon, nagyon nem bírom a cigányokat, tartok tőlük, kiver a víz, ha látok egyet véletlenül. de ha egy barátomról (aki szorgalmas, dolgos, tisztességes) kiderülne, h félig cigány, biztos nem hagynám el. sőt! kitartanék mellette, segíteném, ahogy tudom, h elfogadja magát.

2010. aug. 12. 22:48
 8/21 A kérdező kommentje:

Ezt jó hallani.

De, mint mondtam nem tartom magam cigánynak, de a származásom...

Igen, tudom, hogy ők nem voltak igaziak, helyettük van 2 barátom, akiket több, mint 10 éves ismerek. De őket sem hozom haza, nem is beszélek velük erről. Sokáig annyira tagadtam ezt a tényt, hogy magas is elhittem, hogy apám nem cigány...

2010. aug. 12. 22:52
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
nem származás alapján, hanem mentalitás alapján ítélek. ha apád sötét bőrű roma, de keményen dolgozik, akkor szívesen élnék a szomszédságában, felköszönteném a névnapján és vinnék sütit karácsonykor. ha az aranyfuxra költöm a segélyt és éjjelnappal üvölttetem a mulatóst fajta, akkor szemrebbenés nélkül petícióba kezdek a kilakoltatásáért és minden sz.arért ráhívom a rendőrséget. nem tartja a kapcsolatot a saját rokonságával, keményen dolgozik, tisztességben él. rendes, korrekt ember. nincs okod szégyenkezni sem apád, sem a származásod miatt.
2010. aug. 12. 22:55
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az a lényeg, hogy hova születik az ember, hanem hogy mivé nő fel."

Amit leírtál azok alapján szerintem semmi szégyellnivalód nincsen, erről egyáltalán nem tehetsz (nem mintha olyan hatalmas probléma lenne).

Ha valaki csak ezért nem fogad el téged, akkor azt a valakit hagyni kell, mert olyan...

Szerintem ne görcsölj ezen. :)

2010. aug. 12. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!