Akik régen önellátó gazdálkodásban éltek, nem zavarta őket hogy mindig ugyanazokat eszik?
Nem volt ennyi alternatíva. Igy gondolom nem volt mi után vágyakozni.
Egyébként ezen én is elgondolkodtam már.
Én még akkor voltam gyerek, amikor pult alól adta az ismerős boltos a banánt.
Most meg ehetek amennyit vágyom, decemberben zamatos szőlőt is, avokádó, gránátalma, kaki gyümölcs, lazac, rák... sorolhatnám.
Nem volt más.
Időnként szezonális ételek voltak még pluszban.
Szerintem nem unták.
Tudtak főzni.Eltenni télire,kompótot,aszalványokat.
Húsokat füstőlték, kolbászt készítettek.Egy akkori háziasszony sokkal változatosabb, többféle ételt,süteményt készített mint manapság.Van aki szinte csak a gyors éttermi kaját eszi.
Azt mondjuk én unnám.
Nem egysíkú ez. Sokféle állatom van, annyiféle húst boltban sem találsz, vagy nagyon kutatnod kell, nekem a kertben van. Akinek csak tyúkja meg disznója volt is, nagyon változatosan tudtak főzni, nagyanyám főztjéhez egy étterem sem ért fel. Legkülnfélébb
zöldségek, gyümölcsök. Csak krumpliból vagy 50 féle különböző ízű étel készíthető, de nem csak krumplit lehet termeszteni. Most nem sorolom micsoda választék létezik, és hogy ezek mennyire egészségesek, mert bárki utánajárhat. A bolti génmódosított, felfújt zöldség gyümölcs vitamintartalma 5%-a az eredetinek. Piacon vegyél gyümölcsöt a néniktől, de vigyázz! Figyeld ki nehogy a boltból származzon. A magját megszeded, azt ültesd el. A finomított lisztet amit saját malom híján(nem mintha nagy kunszt lenne megcsinálni) sokan nem is akarták, miután rájöttek hogy attól híznak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!