Belekezdenél e egy önellátó jellegű életmódba?
Nem.
Depressziós lennék ilyen környezetben, távol a várostól, a modern technikától.
Én ellennék remekül egy ilyen helyen, ha megtarthatom azért a gépemet, és lenne net :D
Amúgy a 8000 ezer az nem éppen egy kis lélekszámú település, hanem majdnem Magyarország lakossága :P
Kedves 5-öske!
Havat hányni csak akkor fogsz, ha sokat eszel belőle!
Jobb helyeken csak havat söpörnek, vagy lapátolnak!
Kedves Kérdező!
Mint ahogy előttem is írták, a 8000 ezer = 8 millió. Szóval nem is tudom, melyik településen élsz most?
De viccet félretéve:
Teljesen önellátó nem tudnál lenni, mivel ahogy írod ott is kellene a villamos áram, ahhoz viszont készpénz kell, vagyis nemcsak saját magad igényének elegendő cuccokat kellene megtermelned, de piacra is kellene vinned. És ekkor még csak a villamos energiáról beszéltünk, vízről nem. Ha a szennyvizet nem vezeted el a közcsatornába, akkor saját derítő kell, akkor viszont már a környezet-szennyezési díjat is megfizettetik veled, stb. stb.
Szóval elégedj meg azzal, ha a napi munkád után, ill. hétvégén kapirgálhatsz a kiskertedben, néhány tyúkot, esetleg 1-2 sertést tartol, de a munkahelyedet tartsd meg.
Én szívesen kipróbálnám, akár áram és vezetékes víz nélkül is: kemence, olajlámpa, fúrott kút, stb.
Nagy kaland lenne, az biztos!
Én imádnám! Még tv, internet se kéne, felesleges! :) MAx. egy mobil, hogy ha baj van, legyen kinek szólni :)
Jó is lenne... Távol a nagyváros zajától, esténként hallgatni a tücsökciripelést, a szellőt, a nappal kelni és feküdni nyáron. Helyrejönne a lelkem, az tuti. :)
Nem félek a munkától sem, lenne sertés a húsa miatt, tehén a teje miatt, tyúkok a tojás miatt, és nagy veteményesem sok zöldséggel, és rengeteg gyümölcsfa. :)
Szép, szép a romatika, de azért gondold végig!
Ha valamelyik tehenedet baj éri és le kell vágni, pl. eltörte a lábát, és nincs villany a tanyádban. Azt a rengeteg húst az ásott kútba csak nem tudod úgy eltárolni, hogy ne romoljon meg. Még egy disznót sem tudnál valójában sokáig tárolni vagy értened kellene a húsfüstöléshez is!
A marhának nem elég a szemes-takarmány, annak széna is kell, vagyis minden nap kihajtod a legelőre, este vissza, vagy naponta-kétnaponta mégy kaszálni és behordani a tanyára a szálas takarmányt.
Egyébként nyugodtan ki lehet próbálni akár a panelban is, hogy nincs villany, nincs tv, nincs számítógép, nincs hideg-melegvíz, csak ha már a tuskót összevágtad tüzifának, a szenet behordtad, és persze fel is takarítottál utána, amit elszemeteltél. No meg reggel azzal kezded, hogy a kályhából kiszeded az előző napi salakot egy rossz vödörbe. Igaz, hogy száll a por, és utána lehet törölgetni, stb. stb.
Nehogy azt higyjétek már, hogy úgy élni, az olyan lélekemelő. Egy-két hétre nyáron még jó lehet, de tartósan, bizony aki élt valamikor olyan körülmények között, az még egy-két hétre sem vágyik oda vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!