Ez plágiumnak számít?
Szeretnék írni egy könyvet, amiben a főhős Wendigóvá váltzott, mert sk hibát követett el, ezért így fog bűnhődni.
Van egy hasonló könyv már, ezt Wikipédián találtam:
"Johnston a "The Manitous" című könyvében kifejti, hogy a Wendigo egyszerre mítosz és filozófia. Majd' minden Wendigo önmagunk által teremtett, állítja. A lény egy ember volt, akinek az önzősége felemésztette az önkontrollját és sosem érheti el a kielégülés állapotát. Ezért éhesek a Wendigok mindig, bármennyit is esznek. Johnston elmondja, hogy az elmúlt 200 évben egy újfajta Wendigo jelent meg Észak-Amerikában. Multinacionális gyárak falják fel profitra örökké éhesen a tájat, mint az indián legendák gigászi szörnyei."
Ha felhasználom ezt a vonalat és amit az előbb leírtam, az plágiumnak számít?
Csak INterneten szeretném publikálni.
Nem. Mítoszokat felhasználni nem plágium, írhatsz wendigós könyvet. Az idézett írás amúgy sem regény, ha jól értem, hanem valami áltudományos maszlag.
A kutatás pedig sosem árt a könyvhöz, hogy hihető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!