Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A vegánság hogy összeegyezteth...

A vegánság hogy összeegyeztethető az abortusszal?

Figyelt kérdés

Elég sokszor látok, leginkább vegán feminista nőket, akik erkölcsi kötelességként kezelik az abortuszt.

Ez kifejezetten önellentmondásos, tekintve, hogy a vegánság, minden állati életet véd, és minden bizonyíték szerint a magzat és, tehát élőlénynek kell tekinteni.

Ném képmutatás ez a részükről?

2020. nov. 30. 12:25
1 2 3
 11/24 Mansour ***** válasza:
27%
Ez nyilván a szélsőséges feminizmusból következik, és nem a vegánságból, de mindenképpen ellentmondásos a dolog. Az élet védelme, az érző lények szenvedésének kerülése elsősorban az emberre kell hogy vonatkozzon szerintem, másodsorban pedig az állatvilágra.
2020. nov. 30. 15:06
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem a kérdezö valahol találkozott EGY ilyen emberrel és most általánosít meg provokál!
2020. nov. 30. 15:30
 13/24 Mansour ***** válasza:
78%
Igen, de az mondjuk tény, hogy a vegán mozgalom nem szólal fel sem az abortusz ellen, sem pedig az ember kizsákmányolása ellen, ami pedig sok növényi élelmiszer, illetve ruházat előállítása során megtörténik a harmadik világban, de akár még nálunk is.
2020. nov. 30. 15:46
 14/24 A kérdező kommentje:

#12 másfél évig már tagja vagyok jópár vegán csoportnak, álltalában ha valamilyen csoportról véleményt alarok alkotni keresek, egy csoportot, és egy ellencsoportot, de ha még lehetséges, egy vitacsoportot is, és külső szemlélőként figyelem őket.

A vegánságra jellemzőek a sjw eszmék, a feminizmus leginkább, és meglepően sok abortuszpárti van.

2020. nov. 30. 16:09
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

@ Mansour: a vegánság álaltvédelmi mozgalom, az emberekkel nem fogalkozik, mert mindent nem vállanak fel, csak az állatokat!

Elvileg valahol igazad van, csak az emberi jogokkal sok szervezet foglalkozik, az állatokkal sokkal kevesebb.

A kérdezö meg egyértelmüen provokál, a vegánokra feminizmus, ileltve abortuszpártiság nem jellemzöbb, mint minden más embercsoportra, csak ez most jó ürügy számára a vegánok ellen beszélni!

2020. nov. 30. 17:06
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem provokálok, feltettem egy kérkürdést, amihez hozzáfűzten miért fogant meg a fejembe a kérdés.

Nyílván vannak máscsoportok ahol jobban jellemzőbb az abortuszpártiság, de a vegánságnál sokkal szembetűnőbb, hisz pont tőlük nem várná az ember.

Ne értsd félre nem azt mondom hogy minden vegán abortuszpárti, csak hogy van egy tendencia, miszerint feltűnően sok vegán az.

2020. nov. 30. 17:12
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Sok vegánt ismerek, de egyet sem, aki abortuszpárti, legfeljebb nem harcol ellene tüzzel-vassal.

Szerintem valami nagyon radikális, hülye csoportba jutottál, de nem hinném, hogy ez a többségre jellemzö!

2020. nov. 30. 17:31
 18/24 anonim válasza:
100%
Ugyan nem vagyok vegán, de az elmondásod alapján esetleg azt tudom elképzelni, hogy a túlnépesedés miatt gondolkodnak így, egyfajta környezetvédelmi szempontból. Bár tényleg nem tudom, ez csak egy ötlet.
2020. dec. 1. 13:25
 19/24 anonim ***** válasza:
25%

A vegánoknak van annyi empátiájuk az állatok felé, hogy felismerjék, hogy joguk van az élethez, és joguk van ahhoz, hogy a testük ne legyen kizsákmányolva (pl tejért, tojásért, utódokért)

Hogy a fenébe jutottál arra a következtetésre, hogy a vegánoknak támogatnia kéne hogy elvegyék a nőktől a testük feletti önrendelkezés jogát, és kényszerített terhességnek kéne alávetni őket, ami szó szoros értelmében a kínzás kategóriába esik?

Ha valakibe szorul annyi emberség, hogy nem iszik tejet, mert felismeri, hogy azt a tejet nem az embereknek termeli a tehén, de azt hiszi, hogy a nőt rá lehet kényszeríteni, hogy 9 hónapon keresztül a testében tartson egy kis nem kívánt parazitát (mindegy hogy akár bele is rokkanhat testileg vagy lelkileg, sőt, bele is hallhat) - akkor az az ember kevesebbre tartja a nőket, mint az állatokat.

2020. dec. 1. 17:13
 20/24 Mansour ***** válasza:
100%

Már bocs, de mi az, hogy kényszerített terhesség? A nemi erőszakból származó terhességre gondolsz, vagy arra, hogy valakit lefognak és erőszakkal beleültetnek egy embriót? Mert más esetre nem illik ez a kifejezés.

Az meg, hogy az emberi magzatot parazitának nevezed, egyáltalán nem egyeztethető össze az általad hangoztatott emberséggel. Szerintem nagyon el vagy tévedve, persze jogod van a saját erkölcsi nézőpontodhoz, de másokat magas lóról kioktatni emberségből talán nem kellene...

2020. dec. 2. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!