A perzsa (Iráni) férfiak is rosszul bánnak a nőkkel?
Ismerkedek egy Iráni férfival.. És nem tudom mennyire jó ötlet. Csak ugye nem lehet általánosítani, hogy mindegyik nőverő lenne..
Beszéltem róla a családomnak, barátaimnak és mindenki próbál lebeszelni..
Van iráni barátom bécsben.
Iránban, ha nem házas egy pár, nem járhat kézenfogva sem anélkül hogy ne vinnék börtönbe.
Ők ezért csinálltattak áll eljegyzlsi gyűrűt hogy abban az időben míg ott éltek szabadon járhassanak mint pár.
De ők nem iszlám vallásúak, és okkal nem közösködnek az iszlám vallással.
Testközelből élték meg a vallás nyomását.
Nem lehet álltalánosítani, az irániaknál több szabadabb elvű ember van, de a vallás fontos tényező.
Ha nem iszlám vallású nyugodtabb lehetsz, de az iszlám vallásban a nőnek nincs se szava, se szabadsága.
Sajnálom.
Nem enyhíthetem a bizonytalanságod. Nem bízhatsz benne. A férjem feleségének családjában volt nő hasonló helyzetben. A férje iránban elvette az útlevelét, és a gyerekével alíg bírt hazamenekülni.
A férjed felesége? Azt hogy? A te férjed és annak a felesége? Belezavarodtam.
Úgy érzem egyébként, hogy nem tudom kiismerni.. Honnan tudjam, hogy igazat mond e és őszinte e. Ha pedig azt látja nem bízom benne, akkor azzal megolom a kapcsolatot. Ez ilyen patt helyzet.. Vagy kockáztatok és belemegyek, vagy inkább hiszek a horror sztoriknak.
A bátyám felesége XD
Elég figyelmetlen vagyok.
#8 5-nőböé egy?
Te nem vagy normális, biztos valami feminista portált néztél.
Az Iszlám nem egy vallás?
Dehogynem.
Az tény, hogy az élet sok területére kiterjednek a törvényei, mert rohadtúl dogmatikus, és kirekesztő vallás.
Sajnos ezek 'normalis' magyar statisztikak. Nagyon sokszor az emberek azért nem tudja helyesen érzékelni a statisztikakat, mert nincs osszehasonlitasi alapuk, ezért nem tudnak mihez viszonyitani. Ezt gyakran kihasznalja kulonbozo területeken a média.
Az iszlam pedig természetesen egy vallás, csak nem olyan értelemben, ahogyan azt példaul Magyarországon értelmezzük, ezért is fejtettem ki. A mi magyar ertelmezesunkhoz sokkal kozelebb áll az életmód szó, mint a vallás, ha az iszlamot akarjuk vizsgálni :). A személyeskedest pedig hagyjuk :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!