Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A perzsák mennyire tisztelik...

A perzsák mennyire tisztelik a nőket?

Figyelt kérdés
Ha a vallásuktól eltekintünk,és tegyük fel nem vallásos a perzsa ember,mennyire tiszteli a nőket?Hogy bánnak velük,mik a szokásaik ezzel kapcsolatban,stb.?

2019. dec. 27. 20:38
1 2
 1/15 anonim válasza:
78%

Hááát szerinted?

Nem szavazhatnak, másodrendű állampolgárok, nem vehetnek fel azt amit akarnak stb...

Ezek főleg a vallásukból fakad, de arra felé hagyomány hogy a nő máspdrendű.

Így europai szemmel nagyon nem jó ott nőnek lenni valószínűleg

2019. dec. 27. 20:43
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

'Ha a vallásuktól eltekintünk,és tegyük fel nem vallásos a perzsa ember'

Mar itt irgalmatlan tevedesben vagy. Iranban (ld. meg Perzsia) a vallasi vezetok iranyitanak mindent a torvenykezestol a boltok nyitvatartasaig. Semmi, ami az orszagban tortenik, nem fuggetlenitheto a vallastol, nemigen van helye a tegyulfel-eknek egy milenneha-knak. Az ottani ferfiakba gyerekkoruktol belenevelik az egeszet, es ne nagyon szamits ra, hogy valaha is levetkozi az uj, csodacuki ferfiallat irani fiud ezeket.

Kotelezo olvasmany: 'Lanyom nelkul soha'.

2019. dec. 27. 21:15
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
A 15 millió tádzsikisztáni és Szamarkand-környéki perzsa például nem iszlamista légkörben szocializálódott, hanem Lenin-szobrok között... szóval lehet onnan is férjet fogni, ha valakinek az kell. Megjegyzem, arrafelé meglehetősen mélyek a női dekoltázsok, ha valaki perzsa művésznőkön szeretné legeltetni a szemét, akkor keressen magának valami esti sóműsort a dusambei nagyszínpadról.
2019. dec. 27. 21:41
 4/15 anonim ***** válasza:
57%
Iránt egy muszlim szélsőséges terrorszervezet vezeti. A nőket kb a kecskékkel tartják egyenrangúnak.
2019. dec. 27. 21:52
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
A kecskék értékesebben számukra.
2019. dec. 27. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Ne hallgass az előzőekre, az én férjem perzsa, és se ő, se a családja nem tekintik a nőt alsóbbrendūnek. Sőt. Engem nagyon szeretnek, és amikor kinn vagyok Iránban, akkor is az összes fèrfi rokon tisztelettel beszél/bánik velem, mint ahogyan a család többi női tagjával.

Ne keverd a perzsákat az arabokkal. Nagyon másak.

2019. dec. 28. 12:31
 7/15 A kérdező kommentje:

Kedves 12:31-es válszoló!

Szabad tudnom milyen vallású vagy?

2019. dec. 29. 12:02
 8/15 anonim ***** válasza:
8%
Igen, buddhista vagyok.
2019. dec. 29. 17:29
 9/15 A kérdező kommentje:
17:29 te valami troll vagy vagy komolyan az válaszolt akitől kérdeztem?
2019. dec. 29. 18:06
 10/15 anonim válasza:
53%
Gondolom a válaszadók többségének nincs iráni kapcsolata/ismerőse , sosem járt még Iránban és az összes országgal kapcsolatos ismeretét az interneten olvasta. Taps-taps. NYilván vannak eltérő viselkedésű háztartások mint ahogy itthon sem ugyanolyan az összes család. Nekem a szemelyes tapasztalataim alapján az iráni férfiak semennyivel nem tisztelik kevésbé a nőket mint mi magyarok. A sztereotípiákkal ellentétben az országban már nincs jelen az a nagyon erős alá-fölé rendeltségi viszony úgy mint régen. A perzsák rendkívül vendégszerető és kedves emberek. Aki pedig a "lányom nélkül soha" című filmmel pedálozik annak meg csak gratulálni tudok a tájékozottságához. Az egy amerikaiak által kreált propaganda film amit az amerikai-iráni ellentét szült. Súlyosan eltúzozva a muszlim vallást és a perzsa emberek jellemét. Nem mellesleg mennyivel jobban tisztelik a magyar férfiak a nőket...?
2019. dec. 30. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!