Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hová lett az emberség?

Hová lett az emberség?

Figyelt kérdés
2008. nov. 27. 20:43
 1/3 anonim válasza:
76%
jó kérdés... sajnos=/
2008. nov. 27. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehúzták a wc-n a vallással együtt.

Ez így meredeken hangzik, de azokat a szabályokat, melyeket összefoglalva emberségnek, emberiességnek nevezünk, nem tudjuk a tudomány oldaláról levezetni.

A gyengék segítése, támogatása, az, hogy nem a másikon áttaposva jutunk előre stb. kifejezetten ellenkezik mindazokkal a tanokkal, amelyeket pl. az evolukcióelmélet jellemez. Minden ilyen szabályunk vallások dogmáiban gyökeredzik.

Amikor elvetettük a vallást, elvetettük az emberséget is. A társadom ember tehetetlensége persze nagy. A változások lassan mennek végbe. De az irány már teljesen látható.

2008. nov. 28. 08:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy nem kapni boltban, konzumidiótáink pedig máshol nem veszik észre. Vicces és együgyűen hangzik, de szerintem jó hasonlat. Persze én is az igaz hit elvesztéséből eredeztetem. De egy társadalom ahol mindennél fontosabb a szomszédnál nagyobb autó, ez már így is marad. Én nem versengek, ebben nem...
2008. dec. 2. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!