Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a leghíresebb magyar?

Ki a leghíresebb magyar?

Figyelt kérdés
több száz éve, 100 éve, 50 éve, most???
2008. nov. 27. 20:07
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
58%

Valóban, a golyóstollat nagyon sokan használják a világ minden táján, de az embereknek fogalmuk sincs róla, hogy ki a feltalálója, és hogy az történetesen magyar ember volt (és itt sajnos a magyar emberekre is vonatkozik). De nem kell meglepődni, hiszen ez a legtöbb használati eszközünkkel így van: használjuk őket, oszt annyi.

A Kodály-módszert is számos helyen alkalmazzák, de a diákoknak vagy elfelejtik elmondani, hogy ők biza mit is tanulnak, vagy pedig elmondják, de egyik fülükön be,a másikon pedig ki. Így legfeljebb néhány zenekedvelő, meg zenetanár van(lehet) tisztában a módszer eredetével. És így van ez Bartók bácsi esetében is, mivel a mai zene kedvelői aligha hallottak egyet s mást az öregről.

Visszatérve a kérdésre:

-Úgy 100 évvel ezelőtt Kossuth lehetett a legismertebb magyar, aki ugye számüzetésében elég sok helyen megfordult Törökországtól New Yorkig, nyomot hagyva maga után(a törököknél még most is nagyon sokan hallottak róla)

-Az idősebb generáció körében, nomeg a sport-, focirajongók között (és ugye abból nem kevés van-úgy pár tíz,százmillió)kétségkívül Puskás Ferenc a legismertebb magyar, akiről hallottak és tudják is róla, hogy magyar

-Na, és most ugrik a majom a vízbe. A mai magyarok(?) közül a legismertebb szerintem (sajna) Gyurcsány Ferike. Én itt nem akarok politizálni, Isten ments, de bő két évvel ezelőtt kétség kívül ő volt, amikor a megmozdulások történtek amiatt a bizonyos beszéd miatt, és szinte mindenünnen jöttek a riporterek tudósítani, megemlítve persze a kiváltó okot is, és persze a minisztárelnök gyönyörű szókincsét is (We screwed up, not a little, a lot...)

2008. dec. 1. 14:03
 22/42 anonim válasza:
83%
Szerintem Lugosi Béla az egyik legismertebb, rengeteg filmje van, és Drakula neve is gyakorlatilag összeforrt az övével. Még ma is sok amerikai filmben említik meg.
2009. jan. 13. 21:25
 23/42 anonim ***** válasza:
80%
Például Kálmán Imre, az operettíró is elég ismert, vagy Kertész Imre!!!!:)
2009. febr. 1. 13:32
 24/42 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ezt nem lehet megítélni ilyen könnyen. Hányszor fordul elő, hogy mondják: "világhírű" - csak én nem hallottam róla soha... Pedig magyar vagyok.

De én is a sportolókra szavaznék elsősorban, hiszen az Olimpiát, meg egyéb nagyméretű sportrendezvényeket mindenki figyelemmel követi, még az is, akit alapjában nem érdekel a sport.

Pl Egerszegi Krisztina, vagy Szeles Mónika, vagy Csollány Szilveszter is ismert lehet több országban.

Tudom, nem a leghíresebb magyart mondtam most, de fontosnak tartottam megjegyezni.

Teller Ede, Kodály Zoltán, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor... Én ezekre a nevekre tippelnék. Na meg Bartók Béla, aki ugye New Yorkban halt meg.

Egyébiránt Közel-Keleten van iskola, ami Petőfiről kapta a nevét.

2009. febr. 21. 19:26
 25/42 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem Columbo a leghíresebb, vagyis Peter Falk.

O is magyar, csak sajnos kevesen tudják!

Drew Barrymore is félig magyar, és Uri Geller is...

2009. júl. 20. 01:10
 26/42 anonim válasza:
67%

Puskás Öcsi röhely. :S Nagy magyar volt és mégis itt hagyta az országot. Én nagyon szeretem a hazámat és semmiképp sem hagynám itt. Pl. Latinovits is itt hagyhatta volna Mo.-ot, de nem hagyta el, hanem itt élte meg a magyarságát. Ahogyan sokan mások. Pedig, ha eljutott volna Hollywood-ba, akkor biztosan világhírű színész lett volna. De ő is úgy volt vele, mint József Attila. JóZSEF Attila Elégia ' Tudod-e,

milyen öntudat kopár öröme

húz-vonz, hogy e táj nem enged és

miféle gazdag szenvedés

taszít ide?

Anyjához tér így az a gyermek,

kit idegenben löknek, vernek.

Igazán

csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz.

Magaddal is csak itt bírhatsz,

óh lélek! Ez a hazám. "

2009. júl. 31. 20:10
 27/42 anonim ***** válasza:
95%

Atilla a hun!

Nem volt a mai értelemben vett "magyar", de rokon nép szülötte volt, nagyon is közeli rokon népé...Nem volt jobban idegen mint Árpád, vagy István

2009. júl. 31. 20:12
 28/42 anonim válasza:
80%
Neumann János akit a számítástechnikából ismerhetünk!
2009. júl. 31. 20:52
 29/42 anonim válasza:
64%
Neumann János a számítástechnikában jártas!!
2009. júl. 31. 22:18
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Én jártam az Aucklandi reptéren (Új-Zéland) és a rubikkockára rá volt írva kis betűvel angolul és németül a használati útmutató, és nagy, vastag betűkkel MAGYARUL! Új-Zélandon!!! Szinte meghatódtam:D
2009. júl. 31. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!