Ki a leghíresebb magyar?
Hallottam egy Bíró László József nevű úriemberről.
Egy olyan dolgot talált fel,amit matematikai valószínűségszámítások szerint a nap bármely adott pillanatában legalább egymillióan használnak egyszerre a világon...
Köszi a válaszokat, még jöhetnek, akikre én gondoltam:
-Liszt Ferenc
-Bartók
-Kodály
-Gyúccsány Ferko (CNN-en lökik 8D )
Érdekes hogy Liszték' óta nem nagyon volt ''híres'' magyar zene...
Attila a Hun-t ne keverjük össze a magyarokkal, mert nem magyar volt hanem Hun. ès a Hunok nem ugyan azok mint Hungary.
Attila mielött mi iudejöttünk volna kb 500 évvel elöttünk volt.
Egy kis offolás. Egyik nap néztem egy néemt cstornán egy filmet a Neémtek elsö királyárol. Ottorol. Azért lett olyan nagy és hatalmas, és népszerü, mert a portyázó magyaroktol megvédte az országokat, és egyesítette a magyarok ellen Bajor országot, svábföldet, és többi itt élö népet. Rettegettek voltunk
Előző válaszoló: a golyóstollat valóban a világon majdnem mindenütt használják, viszont fogalmuk sincs róla, hogy milyen nemzetiségű ember találta fel, sőt, még a nevét sem tudják(és itt sajnos a magyarok többségét is bele kell érteni).
A Kodály módszert is nagyon sok helyen alkalmazzák, de az a baj, hogy a diákokat általában nem érdekli, hogy ki volt az a Kodály, még az is kérdéses, hogy megemlítik-e egyáltalán a nevét, csupán a zenetanárok ismer(het)ik. És így van ez Bartókkal is, a mai zene kedvelői közül édeskevesen ismerik a bácsit.
Visszatérve a kérdésre:
-úgy 100 évvel ezelőtt szerintem az egyik legismertebb magyar a világon Kossuth Lajos volt, mivel számüzetésében Törökországtól New Yorkig nagyon sok helyen megfordult, és nyomot is hagyott maga után. A törököknél még ma is ismerik, New Yorkban szobra van stb.
-az idősebb generáció körében kétségkívül Puskás Öcsi a legismertebb, a focirajongók, sportkedvelők között mindenképp
-és most ugrig a majom a vízbe...Sajnos, a mai magyarok közül Gyurcsány Ferenc bácsi a legismertebb a világon, Európában mindenképp, de még Amerikában is megkockáztatnám...Nem akarok itt politizálni, Isten ments, de emlékezzünk vissza, bő két évvel ezelőtt a világ minden tájáról érkeztek Budapestre a televíziók tudósítói a zavargások idején, és világszerte a magyar miniszterelnök azon bizonyos beszédéről számoltak be a TVcsatornák, miszerint neki köszönhető a bunyó, nomeg a szép szájának(We screwed up, not a little, a lot!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!