Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki a leghíresebb magyar?

Ki a leghíresebb magyar?

Figyelt kérdés
több száz éve, 100 éve, 50 éve, most???
2008. nov. 27. 20:07
1 2 3 4 5
 11/42 yuda ***** válasza:
87%
Kapásból: Széchenyi neve jutott eszembe.
2008. nov. 28. 09:35
 12/42 anonim ***** válasza:
82%

Hallottam egy Bíró László József nevű úriemberről.

Egy olyan dolgot talált fel,amit matematikai valószínűségszámítások szerint a nap bármely adott pillanatában legalább egymillióan használnak egyszerre a világon...

2008. nov. 28. 09:44
 13/42 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, még jöhetnek, akikre én gondoltam:

-Liszt Ferenc

-Bartók

-Kodály

-Gyúccsány Ferko (CNN-en lökik 8D )

Érdekes hogy Liszték' óta nem nagyon volt ''híres'' magyar zene...

2008. nov. 28. 09:46
 14/42 anonim ***** válasza:
17%

Attila a Hun-t ne keverjük össze a magyarokkal, mert nem magyar volt hanem Hun. ès a Hunok nem ugyan azok mint Hungary.

Attila mielött mi iudejöttünk volna kb 500 évvel elöttünk volt.

Egy kis offolás. Egyik nap néztem egy néemt cstornán egy filmet a Neémtek elsö királyárol. Ottorol. Azért lett olyan nagy és hatalmas, és népszerü, mert a portyázó magyaroktol megvédte az országokat, és egyesítette a magyarok ellen Bajor országot, svábföldet, és többi itt élö népet. Rettegettek voltunk

2008. nov. 28. 10:20
 15/42 anonim ***** válasza:
32%
Távol álljon tőlem,hogy politizáljak,de én anno láttam Orby Vikit is a CNN-en,amikor "hatalmát féltő,beteges diktátornak" nevezték a hírcsatorna politikai szakértői...:P XD
2008. nov. 28. 10:23
 16/42 A kérdező kommentje:
Nem azért írtam Gyuccsányt mert imádom, egyiket sem szeretem egy kutya mind! Az összes, kivétel nélkül! Ha valaki kivétel azt idő előtt eltávolítják már!
2008. nov. 28. 10:43
 17/42 anonim ***** válasza:
71%
Puskás túl volt istenítve,az ő idejében is volt egy jópár nála szuperebb focista,a magyaroknak meg ő volt szinte az egyetlen.A temetése is túlzás volt.Jó hogy nem rendeltek háromnapos nemzeti gyászt.Amikor egy híres szinész meghal,másnap el van felejtve.Puskásra azért is emlékeznek külföldön mert kinnt is élt .Nem volt jó itthon.
2008. nov. 28. 12:22
 18/42 anonim ***** válasza:
23%
Egy hozzáfűzés az egyik előttem szólóhoz: oké, hogy rettegettek voltunk, de mi lenne ha arra is büszkék lennénk hogy az első rásbeli emlék tőlünk származik? mert tudtunk háttal ülni a lovon és lövöldözni... de mást is!
2008. nov. 30. 15:13
 19/42 anonim ***** válasza:
64%
Semmelweis nevét így írják, nem "z"-vel.
2008. nov. 30. 15:14
 20/42 anonim válasza:
80%

Előző válaszoló: a golyóstollat valóban a világon majdnem mindenütt használják, viszont fogalmuk sincs róla, hogy milyen nemzetiségű ember találta fel, sőt, még a nevét sem tudják(és itt sajnos a magyarok többségét is bele kell érteni).

A Kodály módszert is nagyon sok helyen alkalmazzák, de az a baj, hogy a diákokat általában nem érdekli, hogy ki volt az a Kodály, még az is kérdéses, hogy megemlítik-e egyáltalán a nevét, csupán a zenetanárok ismer(het)ik. És így van ez Bartókkal is, a mai zene kedvelői közül édeskevesen ismerik a bácsit.

Visszatérve a kérdésre:

-úgy 100 évvel ezelőtt szerintem az egyik legismertebb magyar a világon Kossuth Lajos volt, mivel számüzetésében Törökországtól New Yorkig nagyon sok helyen megfordult, és nyomot is hagyott maga után. A törököknél még ma is ismerik, New Yorkban szobra van stb.

-az idősebb generáció körében kétségkívül Puskás Öcsi a legismertebb, a focirajongók, sportkedvelők között mindenképp

-és most ugrig a majom a vízbe...Sajnos, a mai magyarok közül Gyurcsány Ferenc bácsi a legismertebb a világon, Európában mindenképp, de még Amerikában is megkockáztatnám...Nem akarok itt politizálni, Isten ments, de emlékezzünk vissza, bő két évvel ezelőtt a világ minden tájáról érkeztek Budapestre a televíziók tudósítói a zavargások idején, és világszerte a magyar miniszterelnök azon bizonyos beszédéről számoltak be a TVcsatornák, miszerint neki köszönhető a bunyó, nomeg a szép szájának(We screwed up, not a little, a lot!)

2008. dec. 1. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!