Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehetek, hogy ne érezze...

Mit tehetek, hogy ne érezze magát a bunkó emberek miatt rosszul?

Figyelt kérdés
Barátom egy dél-amerikai országból jött ide 9 évvel ezelőtt egyetemistaként, azóta itt él. Tanult magyarul, magyar könyveket olvas, nagyon szépen tud magyarul, nagyon pici akcentussal, felsőfokú magyar nyelvvizsgát csinált 2 év elteltével. Mi 6 hónapja vagyunk együtt, általában magyarul beszélünk, viszont 2 hónapja megkértem, hogy tanítson spanyolul, így az intenzív nyelvtanulás miatt van, hogy csak spanyolul beszél hozzám. Beültünk tegnap este egy étterembe, azért hogy gyakoroljam a beszédet egymás között spanyolul beszéltünk, a mellettünk lévő asztalnál minősíthetetlen stílusban beszéltek rólunk a migránstól a néger f.szig volt ott minden cifra jelző (gondolom nem tudták ameddig nem rendeltünk a pincértől, hogy magyarul is tudunk). Másutt is előfordult, hogy valaki azt beszélte tőlünk pár lépésre, hogy biztos csak a nagy méret miatt vagyok vele és sorolhatnám még miket.
2020. szept. 15. 07:45
 1/5 anonim válasza:
100%

1.) keresel rendes feher magyar kant

2.) felnott ember modjara elengeditek a temat, a magyar az 1ik legxenofobabb nemzet, semmi meglepo nincs ebben

3.) elkezdesz szelmalomharcolni, vagyis tuntikezni a jelenseg ellen, megprobalni megvaltoztatni a tarsadalmat, ez azert eleg kemeny dio

4.) irany kulfold (olyan orszag, ahol alacsony a xenofobia szintje)

Asszem kb ez a teljes esemenyter amiben mozoghattok.

2020. szept. 15. 07:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagyon keveset tehetsz. Talán ha elegánsabb éttermekbe, "kultúrközegekbe" jártok csak, egyébként pedig kerülitek a közönséges nyilvános helyeket, ahova bunkók is járnak, akkor kisebb az esély az efféle incidensekre. Ha nem sikerül ezzel eléggé megoldani a helyzetet, akkor komolyan érdemes lehet elgondolkodni a külföldre (pl. Nyugat-Európába) költözésen, ahol a rasszista megnyilvánulások sokkal cikibbek és csak a legszélsőségesebb emberek mutatnak ki ilyesmit nyíltan.

A középkorban és a kora újkorban Magyarország egy befogadó ország volt: simán bejöhettek hatalmas tömegben a totálisan pogány besenyők, a kunok, jászok, stb., nem volt gond belőle, beilleszkedtek, sőt asszimilálódtak. A helyzet akkor változott meg, amikor az újkorban a szavazatéhes politikusok rájöttek, hogy a bevándorlók eltérő kinézetük miatt kiválóan alkalmasak arra, hogy az emberek a feszültségeikekből származó gyűlöletüket rájuk zúdítsák, s így ők könnyű népszerűségre tegyenek szert, miközben eltereljék a figyelmet arról, hogy a problémák gyökerei valójában ők maguk. Amikor a tatárjárás után az ország lakosságának több, mint fele betelepültekből állt, nem volt probléma. Most bejön pár tízezer migráns és a sok agymosott ember elhiszi, hogy mindjárt itt a világvége.

2020. szept. 15. 08:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Az előző jo választ adott.

Annyit tennék még hozzá,hogyha nem egymásra figyeltek,hanem a másik asztalra,akkor meg ne beszéljetek spanyolul.Ha meg beszéltek,akkor ne foglalkozz a másik asztallal.

Ugyanis van egyes embereknél egy kényszeres feltűnési viszketetegség.Amikor a többiek reakcióit figyeli,ha elkezd más nyelven angulul,franciául,mittomén hottentottául beszélni.

Vagy mikor valaki kimegy fél évre,és hazajön,majd töri a magyart stb.Hátha mindenkinek leesik az álla,hogy jújj,hallod?Ezek külföldiek!!!Aztapaszta!!

Ezek a toposzok miatt sem kedvelik egyesek az idegen beszédet.

Tudom,mert én is külföldi vagyok,és magyar állampolgár is.

2020. szept. 15. 08:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Étterembe vagy kocsmába?
2020. szept. 15. 09:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Egy fine dining étteremben. A külföldre költözés nem opció, imádja Magyaországot, el sem tudná másutt képzelni az életét, valamint nekem is olyan munkám van, amit külföldön nem tudnék végezni.
2020. szept. 15. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!