Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ugye jól tettem? Annyira...

Ugye jól tettem? Annyira megsajnáltam.

Figyelt kérdés

Mindennapos történet, hogy a bevásárló központok körül ólálkodnak a roma gyerekek.

Ma is ez történt, tolom vissza a bevásárló kocsit, oda jön egy 6-7év körüli fiúcska, hogy majd ő vissza tolja.Flegmán mondom neki, hogy nem pénz van benne, hanem karika.Előítéletekkel felvértezve puffogok, hogy mindig ez van.De ez a fiúcska azt mondja, hogy nem baj, csak valamit akkor tudnék-e neki enni adni.

Na itt állt meg az előítélet.A férjem már bent ült a kocsiban, mondom neki, ez a gyerek nem is pénzt kér, hanem kaját.Komolyan mondom megsajnáltam, de rendesen.

Annyira, de annyira nem bírom őket- mint kisebbséget-, de nem álltam meg, és adtam a kicsinek 5 kiflit, meg egy 20dk-ás szalámit.És inteligensen megköszönte, majd elment.Leült egy padra, és elkezdte enni.Roma, magyar, nekem gyermek szempontjából azt hiszem most már mindegy.Lehet, hogy becsapott, de magvolt a mai jó cselekedetem.Ugye jól tettem?

2010. aug. 3. 15:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
JÓl tetted, kaját én is mindig adok annak aki kaját kér. Szerencsétlen gyerek :(:(:(
2010. aug. 3. 15:30
 12/19 A kérdező kommentje:
Én is úgy érzem, hogy most az egyszer nem lettem megvezetve.Megsajnáltam,és ha elmondom, hogy még dilemmáztam is pár pillanatot, amit a gyerek lehet hogy észrevett, akkor még szégyellem is magam.De az igazsághoz hozzátartozik, hogy rendesen körbe néztem, hogy ki van a gyerekkel, vagy figyeli-e valaki.De más is ezt tette volna nem?Már annyira kell tartani tőlük.
2010. aug. 3. 15:33
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
rühellem a cigányokat, de amikor kaját kértek tőlem, akkor én is adtam.
2010. aug. 3. 15:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Jol tetted, szegeny gyerek, en is mindig megsajnalom az ilyeneket, es adok nekik:)
2010. aug. 3. 15:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon jól tetted. Én is ezt tettem volna a helyedbe.
2010. aug. 3. 15:48
 16/19 anonim válasza:
100%
Én sem szeretem őket mert volt már olyan aki rámtámadt. De ez egy nagyon kedves gesztus volt.
2010. aug. 3. 15:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem nincs különösebb ellenszenvem a romákkal kapcsolatban. Természetesen ha 15-ös csapatban jönnek velem szemben, lehet átmegyek a másik oldalra, de sosem ítélek el senkit csak azért mert roma... A koldusokkal, kéregetőkkel van problémám alapjáraton, talán pont azért, mert sokszor megesik a szívem, és baromira bosszantó, ha az a pénz nem arra megy, amire kérték, és amire én adom! Ezért nem is adok már soha! Ha látom valakin, ahogy te láttad ezen a kisgyereken, hogy komolyan éhes, akkor bemegyek a boltba, veszek zsömlét, szalámit, esetleg mellé egy csokit, azon az 1-2 száz forinton ne múljon, egy hatalmas csillogó szemű köszönömért igazán megéri! :) De pénzt már sosem! Szerintem nagyon is helyesen cselekedtél! Egy őszinte kéréssel fordultak hozzád, és nemes lelkű cselekedet, hogy segítettél! :) Amondó vagyok, aki elfogadja az ételt, az megérdemli az emberek jóindulatát! Alkoholra, illetve cigire viszont ne költse az ÉN pénzem!
2010. aug. 3. 21:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Persze, hogy jól tetted! Ha egy gyerek enni kér, nincs az az előítélet, ami meg tudna akadályozni, hogy adjak neki.
2010. aug. 4. 13:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha megette, jól tetted. Fihgyelj én hogy jártam 2x, amikor kértek. A Keleti metrófeljáróban vettem pogácsát, nem szoktam, mert k. drága, de nagyon éhes voltam. De örültem, mert finom meleg pogács volt, kb. 20 méterre egy (nem cigány) öregasszony koldult. 2x meggondoltam, hogy neki adjam-e a reggelemit, frissen sült meg minden. Oda adtam, és ő belenézett a papírzacskóba és pofát vágott.... hát éhes maradtam....

A másik Szegeden a Nagyáruház előtt (szegediek tudják) cigány öregasszony koldult: csak 1 pár forintot kenyérkére meg ilyesmi... Mondtam, hogy pénzt nem adok, de veszek neki kenyérkét. Bementünk együtt a nagyába, épp elég ciki volt, és akkor elkezdte, még egy kis tejecskét. Oké az még okés. Erre, még egy kis sajtot meg felvágottat....

Nem volt hálás nekem, mert csak kenyeret meg tejet vettem.

De a te esetedben legalább megette, szóval jól tetted.

2010. aug. 4. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!