Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ugye jól tettem? Annyira...

Ugye jól tettem? Annyira megsajnáltam.

Figyelt kérdés

Mindennapos történet, hogy a bevásárló központok körül ólálkodnak a roma gyerekek.

Ma is ez történt, tolom vissza a bevásárló kocsit, oda jön egy 6-7év körüli fiúcska, hogy majd ő vissza tolja.Flegmán mondom neki, hogy nem pénz van benne, hanem karika.Előítéletekkel felvértezve puffogok, hogy mindig ez van.De ez a fiúcska azt mondja, hogy nem baj, csak valamit akkor tudnék-e neki enni adni.

Na itt állt meg az előítélet.A férjem már bent ült a kocsiban, mondom neki, ez a gyerek nem is pénzt kér, hanem kaját.Komolyan mondom megsajnáltam, de rendesen.

Annyira, de annyira nem bírom őket- mint kisebbséget-, de nem álltam meg, és adtam a kicsinek 5 kiflit, meg egy 20dk-ás szalámit.És inteligensen megköszönte, majd elment.Leült egy padra, és elkezdte enni.Roma, magyar, nekem gyermek szempontjából azt hiszem most már mindegy.Lehet, hogy becsapott, de magvolt a mai jó cselekedetem.Ugye jól tettem?

2010. aug. 3. 15:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
jól hát ... szegény kölyök :(
2010. aug. 3. 15:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha láttad,hogy leült a padra és megette,akkor miért csapott volna be? :) Igen jól tetted!
2010. aug. 3. 15:25
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Jól tetted!

Amúgy meg írod is, hogy láttad leülni enni... szegény. Ha kaját kért volna, én is adtam volna neki.

4/19 anonim ***** válasza:
100%

én is előítélets vagyok,meg van rá az okom,de jól tetted:)

éhezni egy gyerek se éhezzen

5/19 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem aki kaját kér,annak érdemes adni!Annak nem szabad,akinek csak a pénz kell,mer azok jórészt cigire meg piára költik!De szerintem máskor elég neki 1db kifli magába!
 6/19 anonim ***** válasza:
92%

Ha valakinek ételt adsz, az sose lehet rossz.

Jól tetted, hogy nem pénzt adtál, azt lehet hogy a sarkon leselkedő anyja/apja kivette volna a kezéből, hiszen kell cigire... Nem egy ilyen esetről tudok, sajnos :(

2010. aug. 3. 15:26
 7/19 anonim ***** válasza:
92%
Igen,jól tetted,valóban nagyon szép cselekedet volt .
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

Igen jól tetted! nagyon kedves volt tőled!

Gyerek az gyerek

9/19 anonim ***** válasza:
91%
Jól tetted. Ő legalább nem a szülők piájára és cigijére koldult, mint a többség.
2010. aug. 3. 15:27
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
nem csapott be, tényleg éhes volt. jól tetted. neked apró gesztus, neki hatalmas segítség.
2010. aug. 3. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!