Ugye jól tettem? Annyira megsajnáltam.
Mindennapos történet, hogy a bevásárló központok körül ólálkodnak a roma gyerekek.
Ma is ez történt, tolom vissza a bevásárló kocsit, oda jön egy 6-7év körüli fiúcska, hogy majd ő vissza tolja.Flegmán mondom neki, hogy nem pénz van benne, hanem karika.Előítéletekkel felvértezve puffogok, hogy mindig ez van.De ez a fiúcska azt mondja, hogy nem baj, csak valamit akkor tudnék-e neki enni adni.
Na itt állt meg az előítélet.A férjem már bent ült a kocsiban, mondom neki, ez a gyerek nem is pénzt kér, hanem kaját.Komolyan mondom megsajnáltam, de rendesen.
Annyira, de annyira nem bírom őket- mint kisebbséget-, de nem álltam meg, és adtam a kicsinek 5 kiflit, meg egy 20dk-ás szalámit.És inteligensen megköszönte, majd elment.Leült egy padra, és elkezdte enni.Roma, magyar, nekem gyermek szempontjából azt hiszem most már mindegy.Lehet, hogy becsapott, de magvolt a mai jó cselekedetem.Ugye jól tettem?
Jól tetted!
Amúgy meg írod is, hogy láttad leülni enni... szegény. Ha kaját kért volna, én is adtam volna neki.
én is előítélets vagyok,meg van rá az okom,de jól tetted:)
éhezni egy gyerek se éhezzen
Ha valakinek ételt adsz, az sose lehet rossz.
Jól tetted, hogy nem pénzt adtál, azt lehet hogy a sarkon leselkedő anyja/apja kivette volna a kezéből, hiszen kell cigire... Nem egy ilyen esetről tudok, sajnos :(
Igen jól tetted! nagyon kedves volt tőled!
Gyerek az gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!