Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 15-19 évesek, ti tényleg...

15-19 évesek, ti tényleg gáznak tartjátok a továbbtanulást, mert azt hiszitek a vlogolásból/influenszerkedésből meg lehet élni?

Figyelt kérdés

Egy tanulmányban olvastam hogy a korosztályotokban már nincs akkora megbecsültsége a diplomának, mint az idősebbeknél, ellenben sokan hiszitek úgy, hogy a Youtube által meg lehet gazdagodni.

Tényleg így gondoljátok vagy az ilyen felmérések pontatlanok?

Ti mit választotok? A továbbtanulást vagy a youtube-t? Indoklást is írjatok!

2020. jún. 28. 11:41
A kérdező szavazást indított:
Továbbtanulás
Youtube
54 szavazat
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%
egyértelmūen a továbbtanulás.
2020. jún. 28. 11:45
 2/20 anonim ***** válasza:
95%

Aki inteligens, normális gimibe jár, tanultabb szülei vannak, az nem hiszi ezt, mert látja, hogy a tanulással mire lehet vinni és hogy az egyetem mennyivel értékesebb tudást ad, mint a kommersz-szemét influenszervilág.

Ezt jellemzően a leglepukkantabb szakközepekbe járó, putris vagy félputris körülmények között élő fiatalok gondolják így.

Az már más kérdés, hogy az utóbbiakból egyre több van sajnos. 19/f

2020. jún. 28. 11:54
 3/20 anonim válasza:
100%

Meg lehet a ilyen online világból is nagyon jól élni, nem hülyeség.

De millióból ha egy embernem sikerül.

Amíg tovabb tanulni szinte biztos lehetőséget biztosít munka terén.

Kétlem, egy jó mérnöki diplomával ne lehet jó állást találni.

Jó tartalom gyártóvá nagyon nehéz válni, szinte mint egy diploma. Mindenféle videós trükköt, szabályt ismeri kell.

Az eszközök se olcsóak.

Nem elég már rég egy kamera, mikrofon kombó.

2020. jún. 28. 12:04
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem meg ezek nem zárják ki egymást. Sokan azért választják a kommunikáció szakot, hogy aztán minél jobb vlogerekké váljanak.
2020. jún. 28. 12:10
 5/20 anonim ***** válasza:
57%
Hát sokan három/több diplomával is munkanélküliek, szóval nem hinném, hogy a továbbtanulástól függ a megélhetés.
2020. jún. 28. 12:30
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nincs akkora megbecsültsége a diplomának, annak semmi köze az influenszerkedéshez. Nem azért nem tartják olyan fontosnak a diplomát, mert mindenki influenszer akar lenni.
2020. jún. 28. 12:32
 7/20 A kérdező kommentje:

"Hát sokan három/több diplomával is munkanélküliek"

és még többen azok anélkül vagy egy elavult szakmával.

2020. jún. 28. 12:38
 8/20 anonim ***** válasza:
46%
Csak én érzem ezt a büdös, veszekedést-gerjesztő szagot?
2020. jún. 28. 12:50
 9/20 anonim ***** válasza:
33%

Hát sokan megélnek a youtuberkedésből és olyanok is, akik a diplomájukkal nem tudtak elhelyezkedni "normál" munkahelyen, szóval nem értem a kérdezőt, hogy mit akart ezzel az egésszel.

Tudomásul kellene már venni, hogy nincs annyi megüresedett diplomás állás (IT,orvosi szektort most hagyjuk), mint ahányan lediplomáznak - pláne most, hogy mindenki megkapta nyelvvizsga nélkül is a diplomáját.

2020. jún. 28. 13:02
 10/20 anonim válasza:
86%
19 éves vagyok, és meg sem fordult a fejemben, hogy ne tanuljak tovább. Én még nem találkoztam egy olyan fiatallal sem, aki az influenszerkedésben látná a jövőjét, szóval nem tudom, kiket tanulmányoztak, de még abban sem vagyok biztos, hogy magyar fiatalokat kérdeztek meg. Most ha arra a pár felkapottabb tiktokosra gondolsz, az nem mérvadó.
2020. jún. 28. 13:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!