Mi bajotok van a románokkal?
Kezdjük ott, hogy náluk feleannyiba kerülnek a kaják, mint itt, tök olcsó az ottani Lidl-ben a Toblerone is, meg van ott egy hamburgerező ahol a kérésedre négy különféle sajtot nyomnak a buciba, ilyen nálunk sehol nincs.
Voltunk állatkertbe is ahol meg lehet simizni az elefántborjakat, itt meg csak a kerítésen keresztül bámulhatod őket.
Ja, meg ott vannak az utcán ilyen tányérjós meg üveggömbös nénik népviseletbe, az annyira tök jó, itt meg olyan unalmas minden.
Szüleimmel voltam ott tavaly.
Már megbocsáss, de a kérdésednek se füle se farka. Nem is értem, mit kérdezel. Az, hogy milyen a "román ember", mi köze ahhoz, hogy olcsóbb a toblerone, vagy hogy lehet elefántokat simogatni.
Nem, az élet nem olcsóbb, mint Magyarországon, mert az nem arról szól, hogy olcsóbb a toblerone. Hanem arról, hogy egy havi átlag keresetből mit tudsz vásárolni.
A román emberrel semmi baj nincs, pont olyan, mint a többi ember Európában. Kissé könnyelműek, jószívűek, segítőkészek, vendégszeretők.
A politikusaik meg pont annyira korruptak, mint a politikusok többsége szerte a világban.
Viszont üveggömbös nénikét sosem láttam az utcán, pedig én itt élek. Tenyérjóst sem.
Dolgoztam és laktam románokkal, vannak köztük rendes emberek és suttyók is. Ez utóbbi megzabálja a kajádat a hűtőből, és kirúg, csak, mert magyar vagy. (Hotelben volt román főnököm.) Ellenben vannak román barátaim is, akik csak annyiban különbözbek, hogy másik nyelvet beszélnek.
A kiselefánt simogatás nem biztos, hogy kamu, de az állatnak kevésbé jó, mint a gyereknek, aki simogatja.
Hány lej volt az a Toblerone?
Én meg itt élek 19 éve, de hamburgert még nem ettem, mert olyan dög drága, s sz@r, hogy nem éri meg venni...
Melyik állatkert volt az? Én eddig 3-ban jártam (Brassóban, Maroson, Budapesten), de csak a budapestiben érhettem az állatokhoz (papagáj)
"Ja, meg ott vannak az utcán ilyen tányérjós meg üveggömbös nénik népviseletbe, az annyira tök jó, itt meg olyan unalmas minden."
Te véletlenül nem pont valami ilyen őszi sokadalom féleséget kaptál el? Csak mert én kéregető cigányasszont többet láttam, mint üveggömbös nénit. :D
Amíg nem itt élsz köztük, nem kell románból érettségizz, stb, nem is csodálkozok, hogy nincs bajod a románokkal...
Sajnállak,voltam már kint ott és soha többet nem akarok visszamenni
Nekem pont semmi bajom nincs velük :D
Sokat járok Európában mindehová idénymunkára epret szedni és ott általában román a többség :D
„Aki utálja a romákat,”
A kérdés a románokról szól, nem a romákról. Mi ez a képzavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!