Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lenne a megoldás Budapesten...

Mi lenne a megoldás Budapesten a hajléktalan kérdésben?

Figyelt kérdés
Már nagyon-nagyon nem tudom tolerálni a városban a rengeteg hajléktalant. Büdösek, részegek, veszélyesek. Múltkor a 4-6-os villamoson egy szó szerint végbeléből rohadó férfi utazott, a vezető leszállíttatta, ahogy felállt, a végbeléből bűzlő, véres-nyálkás-gennyes valami folyt, végig az ülésen, padlón. Lehet mondani, hogy meg kell őket érteni, de egy idő után már sok. Mondom ezt úgy, hogy naponta emberekkel foglalkozom. De van egy határ, amitől már az én gyomrom se veszi be a dolgokat. Persze, én is kerülhetek ilyen helyzetbe, sose lehet tudni. De mit lehetne tenni? Adok nekik enni, utánamdobják, hogy "zabáljam meg" én. Adnék tisztálkodószert, mit szólnának? Egyszer adtam egy hajléktalannak egy felest, na annak örült.
2010. júl. 28. 22:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
"Azt senki ne mondja, hogy nem talál magának munkát, csak akkor nem talál, ha nem is akar." Ez talán a fővárosban igaz is, de nem csak ott vannak hajléktalanok. Én megyeszékhelyen lakom, mégsem találok munkát, pedig nem vagyok hajléktalan, ápolt, rendezett kinézetem van. Ha nekem nem jut munka, hogy jutna annak, aki ráadásul az utcán él, és ez meg is látszik rajta? Ráadásul a legális munkához elengedhetetlen valami féle lakcím, iratok, stb. Sok hajléktalannak semmiféle irata nincs.
2010. júl. 29. 18:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval!Nagyvárosban lakom,négy féle végzettségem is van ,jó megjelenésű vagyok,mégsem találok munkát,hiába keresek szorgalmasan.Sajnos befolyásos ismerősöm nincs,akitől protekciót remélhetnék.Ez van.Téved,aki azt állítja manapság,hogy mindenki talál munkát,aki akar!
2010. júl. 29. 18:54
 13/14 A kérdező kommentje:
18:18-as, nálad az igazság. Nem csak Budapesten lehet munkát találni. Több, huszonéves szabolcsi, diplomás ismerősömnek ajánlottam állást, nem is kerestek volna rosszul, otthonról végezhető munka lett volna, de köszönték szépen, nem kérték. Jobb, ha a szülő tartja el őket.
2010. júl. 29. 18:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg munka van, amit hajléktalanok is csinálhatnának. Gondolom a FŐKERT-hez vagy az FKF-hoz is fel lehetne venni őket alkalmi munkára, füvet nyírni a parkokban, vagy kukákat üríteni a körúton tudnának ők is (csak gondolom ez a munka nekik "büdös", de gondolom munkaruhát is biztosítanának nekik, így max. a szakáll és a szaguk zavarhatná a jónépet). Persze érettségivel és diplomával ti ne ilyen munkát vállaljatok, de nekik szerintem ez pont jó lenne, pénzt keresni. Sok munkahelyen vannak munkásszállók is, még ha nem is bejelentett munkát végeznének, de legalább kezdenének magukkal valamit.

Amúgy tudom, hogy nehéz munkát találni, nekem is van két tucat papírom, még mindig főiskolára járok a sokadik papíromért, de kapcsolatok nélkül én is örültem, hogy egyáltalán felvettek olyan helyre, ahol a minimálbért megkapom. Sajna ez van.

2010. júl. 30. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!