Milyen egy érdekbarát (ság)?
Figyelt kérdés
Ha épp kell neki vmi akkor milyen ? És ha épp nem kell neki semmi akkor milyen? Hála istennek nekem nincs ilyen barátom, de kíváncsi lennék hogy miről lehet felismerni egy érdekbarátot vagy egy érdekbarátságot.2010. júl. 28. 20:51
1/6 anonim válasza:
Ha csak akkor keres amikor szüksége van rád és olyankor irtó mézes mázosan tud viselkedni, de ha neked van rá szükséged akkor kifogásokat keres. Vagy rajtad élősködik, mindig meghívatja magát stb.stb. ezt az olyan emberekkel teszik, akiken látszik,hogy bármit meg lehet velük csinálni. szerintem ilyen egy érdek barát.:S:/
2/6 anonim válasza:
Én sokáig hagytam magamat érzelmileg kihasználni, anyagilag hál' istennek sosem! Voltak olyan "barátaim", akiknek ha éppen nyakukba szakadt a világfájdalom, akkor azonnal megkerestek. Egyikükhöz többször is elsétáltam a település másik végébe, mert zokogva hívott fel az éjszaka kellős közepén, hogy nem akar tovább élni... Felkeltem, felöltöztem, és elmentem megvigasztalni! Tényleg mindent megadtam, ami szerintem egy igazi barát "kötelessége". Aztán szépen lassan azon kaptam magam, hogy én mindenemet odaadom (lélekben) és ebből egy szemernyit sem kapok vissza. Ha nekem volt rossz kedvem, akkor hirtelen mindenkinek fontosabb tenni valója akadt. Elvileg rengeteg barátom volt, de gyakorlatilag egy sem. Lelki szemetesláda lettem, én pedig ezt nem bírtam. Meg is szórtam egy kicsit a barátaimat. Mostmár nincs olyan igazán legjobb legjobb barátom, de nem zavar. Olyan emberekre nincsen szükségem akik csak kihasználnak!
3/6 A kérdező kommentje:
Előttem szóló, igazad van.:) Az nem "barát" aki csak kihasznál vagy csicskáztat ! Főleg aki még bunkó is.
2010. júl. 29. 15:35
4/6 Csylla92 válasza:
Nekem sajnos vannak érdek barátaim:( kihasználnak, ha kell valami, csak akkor keresnek fel, és nem azért hogy beszélgessetek. Egy két barátomat elhívom nyaralni a szüleimmel, és ezt nem nagyon viszonyozzák vissza:( vagy egyáltalán sajnos :(
5/6 anonim válasza:
Nekem olyan egy érdek barát aki kihasznál vagy azért van veled hogy ne legyen egyedül ...mondja hogy változz meg mert nem tetszik hogy ilyen vagy írányítani (bocs el írtam) szánalmas
6/6 anonim válasza:
Sajnos én is voltam ilyen helyzetben. Gyerekkorunk óta a legjobb barátok voltunk, de idővel rá kellett jönnöm, hogy szimplán csak kihasznál. Volt valamilyen gondja, akkor írt, hívott, segítséget kért és én ugrottam segíteni (ha már a legjobb barátomról van szó.) De ha én hívtam, akkor nem volt kedve, más dolga akadt stb, de más haverjaival hogy mit ad Isten, már volt kedve és ideje.
Sajnos szar dolog belátni, hogy ki vagy használva, de muszáj előbb utóbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!