Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi történt az USA-ban múlt...

Mi történt az USA-ban múlt héten, amikor egy buliban meghalt 19 fiatal?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 17:53
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Amit írtlál a zene és a pánik közti párhuzamról jó nagy butaság. Tömegpszichózisról te hallottál? Pánik az tudod mi ugye? Olyan nem rémlik, hogy augusztus 20.-i viharban egymást taposták az emberek, amikor menekültek a metróhoz stb? Legyen már egy kis fantáziád és képzeld el azt az érzést, hogy ott állsz egy millió ember között, akik megindulnak, passzíroznak, löknek ide-oda. És mindenki ugyan ezt érzi. Mindenki azt akarja, hogy minél előbb vége legyen, kijusson onnan, egyre inkább tolakszanak valaki elesik rátaposnak máris ordít mindenki, hogy "Álljatok meg!" közben mögötte "Menjetek már!" és így tovább. Ehhez nem kell zene. ÉS ha így nem hiszed ezt el, akkor olvasgass pszichológiai könyveket, már ha annak hajlandó vagy hinni.
2010. júl. 28. 22:14
 32/45 A kérdező kommentje:
Örülök, ha vannak tájokozott fiatalok, de kétlem, hogy egy a témára specializálódott orvoskutatót leköröznének. Az,hogy az idősebbek véleményére nem hallgatnak, beképzeltség, balgatagság, és nem elég, hogy ismerik a világnak a nehéz,rossz oldalát,folyamatosan ebben forognak. Lesz, amikor nem bírják tovább.Tehát nem elég a rosszat ismerni, meg kell tanulni, hogy hogyan lehet egészségesen élni drogok, alkohol, cigaretta, káromkodás, veszekedés, önzőség, beképzeltség, depresszió, panaszkodás nélkül és megtalálni azt az utat, amivel jót is tud nyújtani a környezetének, pozitív változásokat és folyamatokat tud elindítani.
2010. júl. 28. 22:14
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés: voltál Te már valaha bulizni? Ha igen, akkor igen negatív élmény lehetett számodra, hogy ennyire ellene vagy. Ne általánosíts, mert nem minden bulizó fiatal drogozik és nem minden drogos egy bulizó fiatal. Attól, hogy valaki elmegy péntek vagy szombat este kiengedni a gőzt, attól még nem fog a droghoz nyúlni, hanem mindössze a héten felgyülemlett feszültséget akarja leadni. Attól, hogy valaki elmegy bulizni még nem rossz ember és nem egyből a drogokat keresi. A többségnek normális családi háttere van, ahol megtanították, hogy hol a határ és mi a jó és mi az ártalmas nekik.
2010. júl. 28. 22:15
 34/45 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy a buli helyre tudná hozni az embert egy kimerítő hét után. Akikkel eddig találkoztam, csak egyre rosszabb állapotokba kerültek, hiába mentek el a következő héten is vagy hétköznap, nem sikerült egy jobb életminőséget elérni. Az,hogy kinek mi a helyes és mit tanított meg a család, nem egy konkrét információ számomra. A stressz levezetésére jó a sport is pl. mértékkel, közben endorfin és dopamin termelődik, amitől jobb kedve van az embernek, megnyugszik, jobb lesz a teljesítőképessége is.Míg a buliba fáradtan megy el az ember, ilyenkor amúgy is másképp látja a világot, másképpen reagál egy fáradt ember, mint aki kipihente magát. Ilyenkor könnyebben befogadja az őt érő hatásokat anélkül,hogy kritikusan gondolná végig a helyzeteket. Ez nagyon negatív tényező.
2010. júl. 28. 22:22
 35/45 anonim ***** válasza:

"horrorfilmek nézésnek van ilyen hatása, tömeggyilkosok életéről is lehet hallani, hogy hogyan tréningeztek: pl. koporsóban aludt 2 évig, gyilkosságra buzdító szövegeket hallgat, egyáltalán gondolkozik erről"

Tömeggyilkosokkal ,sorozatgyilkosokkal már azelőtt baj van , mielőtt bármilyen gyilkosságot elkövetnének akár gondolatban is.Inkább a rossz környezet,általános elégedetlenség vagy egyéb neurológia betegségek következménye ,hogy hasonló deviáns viselkedéseket produkáljanak.

Talán a horror rátesz egy kiskanállal ,de nem ő a probléma forrása.

Mellesleg "érdekes" véleményt képviselsz a tranceről.Bele se merek gondolni ,hogy mit mondanál az én kedvenc zenéimre:)

2010. júl. 28. 22:22
 36/45 A kérdező kommentje:
Nagyon fontos, hogy miken gondolkozik az ember, tudod. Így alakulhat ki az a deviáns viselkedés,betegség is,amikre utaltál. Sok ember bele se gondol, hogy igen nagy szerepe van a zenének,filmeknek is ebben,ugyanis ezek is olyan eszközök,amelyek állapotokat, véleményeket, célokat közvetítenek. Ha magától nem jutna eszébe,akkor látja egy plakáton vagy hallja a zenét és öntudatlanul beépül a személyiségébe, ha nyitott ezekre és nem tanulja meg,hogy hogyan leeht védekezni. Biztos, hogy a tömeggyilkosok is komoly problémákkal küzködő háttérből jönnek, van,akinek csak egy csepp a pohárban a horrorfilm,de van,akinek teljes átalakulást tud hozni. Te mit is hallgatsz ??
2010. júl. 28. 22:32
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
A sport is fontos, de én nem tudom elképzelni, hogy mi kapcsolna ki annál jobban, mint amikor a barátokkal, barátnőkkel elmegyünk kicsit iszogatni,beszélgetni, kibeszéljük és meghallgatjuk mindenki bánatát, baját, sikereit, örömeit majd elmegyünk egyet szórakozni, ahol kicsit mindenki kivetkőzhet a hétköznapi gondokból. Mégse nyúl egyikünk se a drogokhoz.
2010. júl. 28. 22:35
 38/45 A kérdező kommentje:
Az ember saját döntése,hogy hogyan látja a saját helyzetét. Nem muszáj arról órákat beszélni,hogy milyen siralmas az egyén helyzete.Nyilván a problémák miatt kell az alkohol,mert az emberek bebeszélik maguknak,hogy mindenen meg kell bántódni,meg kell sértődni. Annak nincs szüksége bulira, aki tudja kezelni a szituációkat megfelelően és nem elégedetlenkedik,hanem tud örülni is. Pozitív, nem deviáns örömforrások értékelése eléggé megemeli a dopaminszintet, oda meg minek a buli,alkohol,drog? A baráti társaság rendben van,nem kell senkinek remetének lennie,a hangsúly mindig az eredményen lesz,mit hoz ki az emberből??
2010. júl. 28. 22:46
 39/45 anonim ***** válasza:

-.-"

Szóval kedves kérdező, aki nagyon okos, ezt leszűrtem.

Neked nem volt fiatalkorod?

B@sszus, ha tudnád a zene miatt mit csináltam 14 éves koromban:)

Ha tudnád most mit meg nem tennék a zenékért amiket szeretek.

Nem azért mert egy eltorzult lelkű depressziós pics.a vagyok, egyszerűen szeretem a zenét, nem érdekel hogy agresszív-é vagy sem.

Ha valamit szeretünk, hát az befolyásol(tánnem voltál szerelmes?).

Én fiatal vagyok, és az alkohol nekünk nem azért kell, hogy megpróbáljuk a problémánkat orvosolni, egyszerűen csak jó. Ez hozzátartozik a korunkhoz. Füveztem már és gombáztam is, a legális drogokat is kipróbáltam, mert kíváncsi vagyok, milyen másnak lenni, máshogy látni dolgokat, és érdekesek nagyon...

Attól függetlenül van egy határ, nyilván.

De lehet feszegetni, majd a határőrség visszadob.

14 évesen elszöktem Szigetre Ska-pre, saját pénzből, mindent magamnak fizettem és mikor anyámék felhívtak nem hazudtam elmondtam nekik hol vagyok. Igen a zene miatt. És nem bántam meg.

És azokat se bántam amior részeg voltam. És nem bántam meg semmi mást se.

Abban a korban vagyok, amikor ezeket megtapasztalhatom, mert fel kell nőnünk és akkor már nem szabad megtapasztalnunk, mások érdekében, akik akkor már tőlünk függnek.Pl, apaként , anyaként.

De van jogunk kipróbálni.

Nem érdekelnek az orvosok, se a nevelők és a tanárok.

Tapasztalva tanul az ember.

2010. júl. 28. 23:08
 40/45 A kérdező kommentje:
Miért jó neked minden? Ez nem érvelés, nem tudtad eddig megmagyarázni. Hány éves vagy? Mit értél el? Milyen életed volt és lett? Mi a legfontosabb az életedben? Mit tudsz adni a környezetednek? Miért tartod értékesnek, hogy részeg voltál és buliztál? Nem látom, hogy értelmesen tudnál hozzászólni a témához. Balgatagság, hogy te erre vagy büszke. A fiatalok nagyon buták, tapasztalatlanok, naivak, és sok mindent elhisznek, azt is, hogy érték, amit te csináltál 14 évesen. Ki tudják a fiatalokat nagyon is használni, mert nem érdekli őket, hogy azok, akik kihasználják őket, akik idősebbek,hogyan gondolkoznak. Fel sem tud érni a többségnek az értelme odáig, ezért tobzódnak ott szó szerint is a fesztiválokon a piszokban.
2010. júl. 28. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!