Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi történt az USA-ban múlt...

Mi történt az USA-ban múlt héten, amikor egy buliban meghalt 19 fiatal?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 17:53
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

Hááát... akkor más partyn miért nem halnak meg tömegesen az emberek? Szerintem nincs köze a zenéhez, már bocsi, és az meg hogy aki ilyen meg olyan zenét hallgat, az mind drogos, az azért elég merész állítás szerintem. :/

17L

2010. júl. 28. 19:21
 12/45 A kérdező kommentje:
17/L sok buliban halnak meg fiatalok,biztos forrásból ismerem egy átlagos este után,hogy hány fiatal kerül be a sürgősségire mérgezések miatt, eszméletlenül,sokukat nem lehet újraéleszteni se.A többi fiatal bulizik és ugyanúgy közben nem figyelnek erre,mert az alkoholtól be vannak állva,nincs józan ítélőképességük.Itt sem szóltak a tömegnek,hogy már baj van.Tehát sajnos általnosnak mondható,hogy a buli életveszélyes,csak a média nem közli ezeket a híreket,mert nagy pénz van a szórakoztatóiparban. Ez a németországi eset is egyedi hírközlés szempontjából tudomásom szerint....
2010. júl. 28. 19:29
 13/45 anonim ***** válasza:
Ácsi... azért először tegyük már tisztába hogy melyik zene mit is sugall valójában. Én 2006 óta követem a trance zenét... tisztelem, szeretem, de tudjunk már különbséget tenni stílus és stílus között... Magyarországon az utóbbi 2-3 évben elhatalmasodott a house zene. Ez tény. Ezen nincs mit tagadni és azt a folyamatosan 5 percen keresztül tartó monoton, primitív felépítésű zenét kedveli a mai fiatalság... Mindenki divatból hallgatja mert a haverok is ezt hallgatják és ez hű de jó. A zene alapján akár meglehetne határozni egy ember személyiségét, de a trance a higgadtságról, dallamokról és érzelmekről szól. Én már jártam jó pár ilyen bulin és tény, hogy van egy két drogos (mert hol nincs?) De közel sem ez a jellemző. Magyarországon nem túl népszerű műfaj így a fiatalok többsége nem kedveli... ritka a kivétel inkább 20+ az átlag életkor a bulikon. A Techno, hardstyle és hasonló kategóriájú bulikon már inkább jellemző a drog. A LOVE Parade meg eddig sem arról volt híres, hogy hú de sok beszámítható ember lenne ott, aki valóban a zenéért menne. Az arról szól, hogy berúgjon mindenki és ez volt a fő program. Számomra évente 3-6 bulira telik. Igaz ezek nem a helyi kocsmába szólnak, hanem legközelebbi hely, ahova hajlandó vagyok elmenni az Budapest... Nyilván oda érkezik minden nagy név. Voltam már Szlovákiában, Romániában, Szlovéniában... Ezek nem olcsó mulatságok, de én az előadók és a zene miatt járok bulizni. Kedves kérdező! Ha ilyen súlyos fogalmi tévedések vannak, ha az USA-t és Németországot nem tudod megkülönböztetni, akkor mi alapján ítéled el a zenei stílusokat? Előbb tájékozódni kéne, aztán véleményt nyilvánítani. Lehet, hogy még fiatal vagyok, de ez számomra felháborító.
2010. júl. 28. 19:34
 14/45 anonim ***** válasza:
A végéről lemaradt, hogy a LOVE Parade már régen nem a trance-ről szól, ha David Guetta és társai játszanak... Bele kéne gondolni, hogy attól, hogy trance bulinak lett kikiáltva a legelső bulin már régen nem azt jelenti, hogy még mindig az. Ugyan ez a Session White... Két barát indította egy barátjuk halála emlékére és a fehér szín jelképezi a tiszteletet az elhunyt után. Ez ma már régen nem erről szól. Ez is trance bulinak van kikiáltva, de akkor miért játszik Bárány, Hamwai és egyéb hazai szutyok zenész? Miért nem hívnak rendes előadókat... a Magyarok közül is lehet válogatni...pl.: Poleposition, Sunny Lax és még Myon & Shane 54 is. Az előítéleteket most tegyük félre, amíg szintén nem vagytok tisztában az előadók életével, stílusával. De csak mert az előző hozzászólásomban elektronikus zenékkel érveltem... akkor tegyük hozzá, hogy ez nem csak ezekre igaz. Egy metál koncerten ugyan úgy találsz drogost, de még rock koncerteken is. A drogot is több módon lehet értelmezni. Most nem csak a köztudatba ékelődött drogokról beszélek, mint pl.: extasy, kokain, marihuána stb...Más oldalról nézve az alkohol és még a kávé is drognak minősül. Akkor tisztázzuk már, hogy miről is beszélünk... Mert ha kávéról, akkor gyakorlatilag a Föld lakossága drogos...A te bomba biztos információidban pedig egyáltalán nem hiszek, ha nem sikerül megkülönböztetni USA-t illetve Németországot...
2010. júl. 28. 19:43
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Tisztelt Kérdező! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Csak azért érdekelne, mert a fiatalok többsége jár azért néha-néha bulizni, esetleg heti rendszerességgel is, mégis a többségük megéri a felnőttkort. Ebben az esetben semmi köze se volt a zenének és a részegségnek a tragédiához. Az ember bizonyos helyzetekben képes annyira bepánikolni, hogy nem tud józanul gondolkodni. Nem kívánom Neked (igaz másoknak se), hogy legyél ott egy bevásárlóközpontban (ahová többnyire józanul járnak az emberek), amikor például tűz keletkezik. Nem kellene ennyire görcsösen a zenére és az alkoholra, drogokra fognod a történteket.
2010. júl. 28. 19:44
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Ott a pont! Ennyi...!!!!
2010. júl. 28. 20:03
 17/45 A kérdező kommentje:

A trance eredetéről mit tudtok? 140-150-es ritmus szerint komponálják, ami hasonló mértékű szívverést jelent, neurológiai ingerületet idéz elő, ami rosszulléthez vezethet főleg alkohollal, droggal kombinálva. Mi ebben a megnyugtató? Ki mit szed, nem mindegy...én nem tartom helyesnek se a mértéktelen alkohol- és kávéfogyasztást sem, és látok különbséget a tudatmódosító szerek és kávéfogyasztás között.

A trance zenészek életére is kíváncsi vagyok, ki mit tud róla? Lehet-e rajongani egy depressziós, őrült, személyiségbeli problémákkal küzködő emberért és zenééjéért? Belegondol-e valaki abba, hogy az előadó szereti-e a rajongóit? Vajon hogyan viszonyul hozzájuk,ha saját magát nem szereti és a boldogságot nem találja meg? Tud-e az ilyen ember békét,nyugalmat nyújtani a zenéjén keresztül,ismerik-e ténylegesen az emberek ezt az állapotot?

Mellesleg azért hozom összefüggésbe a zenét a történtekkel, mert a transzállapot és hipnózis létező orvosi fogalmak, és létezik olyan, hogy trance-like-state,ami összekapcsolódik a trance zenével is. Depresszióból fakad a tompaság is,és az ilyen zene hallgatása csak elmélyíti ezt,és még nagyobb az esély arra,hogy pánik alakuljon ki.

2010. júl. 28. 20:14
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

Neked bármit írnak, te csak fújod a te dalodat!

Érts szöveget: a Duisburgban történteknek SEMMI közük a zenei stílushoz.Ha gospel együttesek énekelnek a kamionokon, ugyanaz történt volna!

2010. júl. 28. 20:23
 19/45 A kérdező kommentje:
Ti meg a ti dalotokat fújjátok,de írjatok nyugodtan.Hogy is volt az a Session white-os történet?
2010. júl. 28. 20:26
 20/45 anonim ***** válasza:
Épp ma néztem a hírekben, ott azt mondták a szervezőknek 250000 emberre volt engedélyük, de ennél sokkal többen voltak. Többek között, ez is oka lehetett a pániknak, illetve a halálos áldozatoknak.
2010. júl. 28. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!