Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Rossz a felfogásom igaz? Bőv....

Rossz a felfogásom igaz? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Szóval fél éve váltottam középiskolát és ez idő alatt olyan kapcsolatot sikerült kialakítani az új osztálytársakkal, h beszélgetünk meg el-el vagyunk. Ők mások mint én, nekem sajnos nehezebben megy a barátkozás mert az emberek mindig elítélnek engem, h beképzelt őnző vagyok és nem hagynak időt megismerni. Na mindegy is most nem ez lenne a kérdésem, hanem az, hogy alig találkozom velük a nyáron, látom az új képeiket mindig a közösségi oldalakon, h elhülyülnek én meg nem lógok velük. Igazából ha találkoznék is velük zavarban lennék mert nem tudunk miről elbeszélgetni nagyon:S annyira bánt. Félek, ha nem találkozunk akkor majd sulikezdéskor beszólnak, h nem is kerestem őket meg, hogy 'le****-om' őket, A régi osztályomban ez ment. Lehet, h ők nem ilyenek. ? És mért félek velük találkozni? MI lesz ha ők sem adnak nekem időt, h megismerjenek? Hogyan kedveltessem meg magam?

Olyan jó elnézegetni közösségi siteokon, h a korombeli csajoknak mennyi barátnős képük van. :( Én mindenkivel úgy vagyok, h helló, mizu meg báj mosolygás. De én szeretnék igaz barátokat akiknek mindent elmondhatok, nem kell mellettük feszengenem.

Megért engem valaki? Kö szönök mindent előre is

L17

2010. júl. 26. 12:38
 1/8 anonim válasza:

Szia. Idő kell ahhoz, hogy elfogadjanak ill. befogadjanak a társaságukba, ez egy természetes folyamat.

Sajnos nehéz olyankor, amikor az osztálytársaidnak már kialakult baráti, haveri társaságuk van, de te légy kedves és figyelmes velük, akkor meg fognak kedvelni. Ne erőltesd a dolgot, ez jön majd magától. Esetleg azt a valakit, akihez közelebb állsz néha keresheted, ha úgy érzed és akkor majd ő bevezet a baráti társaságba. Szóval nézz ki egyvalakit, akit tudnál kedvelni, az ő társaságát keresd, a többi majd megy magától.

Ne aggódj, lesznek barátaid.

2010. júl. 26. 12:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! És nem haragszanak meg ha nyáron én nem nagyon keresem őket? Elég ha suli kezdéskor? Megharagszik egyáltalán ilyenért az ember?
2010. júl. 26. 12:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek, csak ellenkező nemmel :)

Szóval 17 vagy, tehát középsuli. Az nekem is egy hasonló korszak volt. Engem volt, ami érdekelt (elektronika a mindenem :P), és ezzel kötöttem le magam szabadidőmben. Nem is jártam bulizni, velük abszolút nem is találkoztam úgy sulin kívül. Lenéztek, csodabogár voltam, pedig pont ők voltak azok, akiket nekem lett volna jogom lenézni, hogy csak a buliban a hányás volt az életük.

Nem kötelező barátkoznod velük, csupán emberek, akik veled járnak egy osztályba. Én fősulin találtam magamnak normális barátokat!

Szóval ne erőltesd, csak légy velük normális, köszönj és ég velük.

2010. júl. 26. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:

szia!

Lazíts!ahogy elnézem,igencsak görcsös vagy. nem azt kell várni,hogy megismerjenek,ismerd meg te őket!

Leírom a saját példámat: sosem voltam közösségi ember,általánosban 5.dik osztályig ütöttek vertek,mert más volt a családi hátterem. utána iskolaváltás,nyolcadikig nem is voltak igazi barátaim,csak amolyan haver félék,egy kettő.

akkorra tanultam meg lazítani. előtte zárkózott voltam,vártam a sültgalambra.

gimnáziumba egy a képességeimhez túl erős suliba kerültem,és ez meg is látszott. a diákok teljesenmás világképpel voltak ott. én nem akartam beilleszkedni,önmagamat adtam. más nem kérdezett semmit órán,én zokszó nélkül utána kérdeztem az érdekes részleteknek(persze még mindig borzalmas jegyeim voltak,csak szimplán ami érdekelt.) míg ott voltam,nem csíptek,aztán mikor elköltöztem a városból és sulit kellett váltanom,mondták,hogy nem lesz aki ilyen kérdéseket tegyen fel :) mert én nem voltam görcsös,sodródtam az árral,csak arra vigyáztam el ne süllyedjek.

szóval lazíts! tényleg önmagadat add,ha gonosz vagy ha jó,ha türelmes,ha ügyetlen,ha nevetnek rajtad nevess velük.

nekem ez jött be,ami a szivemen az a számon. lehet neked os jó lesz :)

2010. júl. 26. 12:57
 5/8 anonim válasza:

Nem haragudhatnak meg. Nekik maguknak is tudniuk kell, hogy te vagy az, aki frissen érkezett ebbe a társaságba, nem neked kell úgymond erőszakoskodni, hogy fogadjanak már el, persze neked is nyitottnak kell lenned, hanem nekik kell, hogy hívjanak téged, ha a társaságodra igényt tartanak. Én azt tudnám javasolni, hogy szemelj ki valakit, aki szimpatikus és akinek úgy érzed te is az vagy, esetleg a közelben lakik, van lehetőséged vele összefutni, és akkor állj le vele dumcsizni az utcán, kérdezd meg, hogy mennek-e nyaralni, stb.

Vagy, ha valakivel már többet beszélgettél a suliban, akkor írhatsz is neki, hogy hogy van, mennek e valahova? Aztán ha látod, hogy nyitott, akkor elkezdhettek dumálgatni, megkérdezheted, hogy járnak-e valahova, mit szoktak csinálni, és felajánlhatnád, hogy ha nem okoz gondot a társaságod, akkor szívesen csatlakoznál egy-egy találkozáshoz, strandoláshoz, stb.

2010. júl. 26. 13:04
 6/8 anonim válasza:

Nálunk is volt, hogy új lány érkezett az osztályba, semelyikkel nem volt beilleszkedési probléma, szerintem nálad is csak az van, hogy úgy érzed nehezen illeszkedsz be, de ez nem biztos, hogy igaz, még az is lehet, hogy az oszitársaid azt hiszik, hogy neked vannak barátaid, ezért nem akarnak zavarni.

Én mindig kedves voltam az ilyen lányokkal, fiúkkal, mert sejtettem, hogy mit érezhet az, aki hirtelen új környezetbe kerül. Jó lenne, ha ezt valaki látná és felkarolna.

2010. júl. 26. 13:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nézz szét a suli más osztályaiban barátnők után. Szólítsd le őket bármilyen témával a sulival vagy a tanulnivalókkal kapcsolatban.Ha kedves leszel velük talán maguk közé is fogadnak, ezután már nem kell törődnöd az osztálytársaiddal.

2010. júl. 26. 13:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!!
2010. júl. 26. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!