Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez miért olyan nagy "személyes...

Ez miért olyan nagy "személyesség"?

Figyelt kérdés

A közösségi oldalakról kérdeznék.

Ugye adottak, több millió ember regisztrál rájuk.

Rengetegen használják és ezek közül mégis sokan "bírálják". Gondolok itt arra, hogy nem tesz fel magáról képet, mert az olyan "személyes" dolog. Mindenről tehet fel, autó, képeslap, foci,stb....de magáról meg a családjáról (párjáról) nem tesz fel, mert az "személyes"

Hát én nem tudom....közösségi oldal, tehát sokan ismerik, jelölik és azok közül lehet jópáran kíváncsiak lehetnek rá. "Akik ismernek úgyis tudják...."- indok.Hát köszi.Még jó, hogy ismerősöket is jelöl az ember, akikkel pl. 15 éve nem is találkozott.

Én nem azt mondom, hogy legyen 150 képe, de 1-2 miért olyan nagy "személyesség"??

2010. júl. 25. 10:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
29%

Igazad van kérdező. Engem volt, hogy bejelölt valaki, ismerős volt a neve, az általános iskolához az volt neki is írva, mint ami nekem, de név alapján nem tudtam beazonosítani. Képről lehet, hogy megismertem volna, de nem volt kint neki, csak egy tigris fotója. Na most ezzel sokra megyek.

Nekem nincs mit rejtegetnem az arcomon, a személyemen, én kirakok magamról képeket, hiszen aki bejelöl, az nyilván szeretne látni. Meg örülnek is neki, ha teszek fel új képeket, és én is szívesen nézem az ismerősök új képeit, hogy éppen merre járnak, hogyan változnak, stb. Vannak fent régi ismerősök, akiket már évek óta nem láttam, de szívesen megnézem, hogy most éppen hogy néznek ki. Nem tudom mi ebben a rossz. Ha valaki nem vállalja magát, az ne regeljen.

2010. júl. 25. 12:33
 22/32 anonim ***** válasza:

Most már én is megkérdezem,hogy miért zavar hogy mások nem tesznek fel képeket????

33/N

2010. júl. 25. 12:38
 23/32 A kérdező kommentje:

Ja, igen, a társkeri érv.

Azt jelöl be vki, akit akar, ez magánügy. Van 30 éve nagyon szép házasságban élő ismim is, akinek 987 ismerőse van.

Támadtok rendesen, és biztos azért mert kényes pontra tévedtem.

Mindenki nagy önérzeti kérdést csinál ebből, mintha ez arról szólna....Tudjátok mit? Ne legyen képetek, oké, igazatok van, csak nehogy egy icipicit is ott legyen, hogy nem a magamutogatás a lényeg....

2010. júl. 25. 12:40
 24/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm 12:33!

Valaki vééégre....:)

Leírom :

SENKIT nem zavar hogy nincs kép, csak az lett a dolog vége, hogy azok az emberek akik képeket tesznek fel 15 éves tinik, vagy napisz.ra hajtanak, és személyes támadás az, ha megkérdi vki, hogy "nem kell 40 kép, no de 1-2 miért nem lehet?" Hiszen - bármily meglepő -nem az extrém magamutogatás a cél nagyon sok esetben...

Mindegy. Biztos félreérthető volt a kérdésem.

2010. júl. 25. 12:46
 25/32 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel és 12.33-assal. Én is szívesen megnézem hogy néz ki/mi van a 10 éve nem látott ismerőseimmel. Miért? Az ember társas lény, érdekli a többi ember(még azok is akiket nem ismer), ez természetes.
2010. júl. 25. 12:59
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszi:) akkor már nem írtam hiába körbe vagy 4szer a dolgot...
2010. júl. 25. 13:00
 27/32 anonim ***** válasza:

"12:30!

Hogy beletrafáltam , hogy b"a hozzád hasonló tizenéves...". fogadom nem olvastad az előtte lévő kommentemet."

Hogy olvastam volna már amikor éppen a kérdést írtam? Logika...

Egyébként megint pont a leglényegtelenebb dolgot emelted ki a válaszomból, nem meglepő, hiszen nem tudsz a kérdésemre normális választ adni. Ami azt jelenti, hogy tudod nagyon jól, nem neked van igazad.

2010. júl. 25. 13:02
 28/32 anonim ***** válasza:

Sok mindent írtak már a válaszolók a "képtelenek" védelmében, amivel egyetértek, én csak hozzátennék két dolgot.

1. Sokan nem szeretik, ha fényképezik őket, és azt sem, ha mások a róluk készült képeket látják. Édesanyám például ilyen, és az az igazság, hogy valóban nincs jó fényképarca, nem néz ki jól a képeken, pedig nem csúnya ember, de megértem, hogy nem akarja mutogatni a fotókat. Húgom, aki nagyon hasonlít rá, kifejezetten szép lány, és mégis szinte képtelenség jó fotót csinálni róla.

A beállított, retusált tablóképe szép, viszont szinte nem is őt ábrázolja, annyira nem jellemző arcát mutatja. Van ilyen.

2. Volt olyan tanár ismerősöm, akinek a teljesen normális, átlagos arcképét diákcsínyből megphotoshoppolták és kirakták valahova. Sokan lehetnek, akiket zavar, hogy bárki hozzájuthat a képmásukhoz és játszadozhat, visszaélhet vele.

Ha már arra hivatkozol, hogy közösségi oldalakról van szó, egy közösségben (nem csak az Interneten) szerintem természetes, hogy mindenkinek megvan a maga bogara, a maga hozzáállása ahhoz, hogy mennyire és miképp vesz részt az interakciókban, mennyit mutat meg magából bármilyen értelemben. Van olyan, akiről mondjuk a Facebookon sok a kép, de egyébként nem szólal meg soha, nem írogat kommenteket, üzeneteket. Bizonyos értelemben ő is rejtőzködik. Bízzuk rá szerintem mindenkire, hogy hol húzza meg a határait, mit oszt meg szívesen, mire szemérmes.

Én megértem, hogy jó dolog mások képeit nézni, de legyen neki is jó megmutatni :)

2010. júl. 25. 13:03
 29/32 A kérdező kommentje:

13.02!

Köszönöm az értelmezésedet, szintén nagyon logikus.

Az iróniát hírből se ismered, csak próbálnád használni.

Kiemelendő, hogy már előtted megírtam, hogy biztos kis tininek vagyok beállítva, erre le is írtad-tőlem függetlenül. Ezzel igazoltad, hogy ebben igazam van.

Nos az, hogy én mit ragadok ki, és ez mit jelent szerintem elég gyér indok , és ugye "legjobb védekezés a támadás"?:)

12:03!

Tanár-képtől függetlenül.

Mindennapi, teljesen normál képek -szerény véleményem szerint- nem szolgálnak alapot semmiféle "csínyhez". Azoknak unalmas nézegetni, hogy xy-nak mennyire nagy már a gyereke, vagy hogy milyen volt felmenni a Kékes-tetőre.Azok nem ilyen képekre "vadásznak" . Másnak meg nem unalmas, de pont ez lenne a lényeg...

2010. júl. 25. 13:16
 30/32 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de te kérdező jöttél azzal, hogy milyen már, hogy egyesek nem raknak fel képeket magukról. Ez volt a feltevés, nem pedig az, hogy milyen gáz, hogy emberek tesznek fel magukról képet, ez soha el nem hangzott sehol eddig.

Erre a felvetésedre válaszoltak emberek, hogy már miért kéne képet feltenniük magukról, hol ezzel a baj, miért zavar? Mire te, mert hogy ez olyan titkolózás, meg mi a fene.

Itt egy szóval sem volt arról szó, hogy emberek ne rakjanak ki képet, senki nem állította, hogy ez mindenképp magamutogatás. A válaszolók arra válaszoltak, hogy azért nehogy már kötelező legyen feltenni képet.

Erről volt szó, nem pedig fordítva, ahogy most így néz ki csavarod az egészet.

Ha már ott tartunk, hogy jó, akkor mégse gáz (bujdosás vagy mit írtál rá?vagy akármi, hogy nincs fent képe valakinek, akkor már nincs miről beszélni, mert a válaszolók kezdettől fogva csak ennyit mondtak, nem többet.

2010. júl. 25. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!