Mi tegyek, hogy ne utasítsák el a szeretetem?
Egyszerűen, okok és magyarázatok nélkül szeretem az embereket. Talán mert hiszem, hogy mindenkiben ott a jó és ezért meg is találom bennük, talán csak mert fantasztikusnak tartom őket,nem tudom.
De azt veszem észre, hogy ma már mintha mindenki félne a szeretettől. Ha valakivel kedves vagyok, egy idő múlva szinte süt a szeméből a kérdés: " miért vagy velem ilyen, mi a hátsó szándékod?"
Tudom, hogy ez egy kemény világ, ahol nem könnyű megbízni egymásban, de miért olyan nehéz elképzelni az embereknek, hogy valaki szimpla szeretetből és őszinte érdeklődésből akar hozzá közeledni...?
Semmit nem kell tegyél, csupán megőrizned ezt a fajta hozzáállást, és még tovább fejlesztened a teljes önzetlenségig. Idővel a körülötted levő emberek is meg fogják érteni, és ők fognak keresni. Ezért is van szükség, hogy akármennyire ellenségesek, te akkor is maradj kedves és megértő. Az önzés miatt hitetlenek, mert tévedésben vannak saját maguk és a világ mibenlétében. Ez változni fog lassan, sőt már el is indult. Úgy gondolom, hogy őszinte vagy, a szavaid tényleg hordozzák kedvességet, de mintha hiányozna belőled még valami. A tiszta kép a valós helyzetről, amit pedig megérdemelsz. S én szeretném neked átadni, hogy ne legyen benned több kétely az élettel és az emberekkel kapcsolatban. :)
Komolyan beszélek, de szerintem te is észreveszed ha belemélyedsz a tanításba. :P
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.
üdv
25/F
LastOne.Left
Igazából ha tiszta a szereteted, akkor nem erőlteted rá senkire, hanem megérted, hogy ő ilyen...nem befogadó. Az igazi szeretet pedig az önzetlenségről szól, amikor egy szintre emeled mindenki és minden érdekét. Az önzetlen ember pedig csak és kizárólag a pozitív emberi tulajdonságokkal rendelkezik, de minddel a negatívak nélkül ugye. :)
Magyar Értelmező Szótárból ki lehet nézni mindet, de szerintem egy felnőtt ember magától elsorolja őket. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!