Hol találok imát arra hogy ne lankadjon Isten iránti szeretetem és amelyben azt kérem hogy folyton adjon jelet?
Ima a mi Urunk, Jézus Krisztushoz
Nagyirgalmú és igen könyörületes Istenem, Úr Jézus Krisztus, Aki a Te nagy emberszeretetedért leszállottál és megtestesültél, hogy mindeneket üdvözíts. Most is, könyörgök Hozzád Üdvözítő, üdvözíts engem a Te kegyelmed szerint. Mert ha tetteim szerint üdvözítesz, akkor nincs kegyelem és ajándék, csupán adósság. Aki könyörületben gazdag vagy és Akinek irgalma kifejezhetetlen, Te mondottad, Krisztusom: aki hisz énbennem, élni fog, és soha nem látja meg a halált. Ha tehát a Beléd vetett hit üdvözíti a kétségbeesettet, akkor hiszek; üdvözíts engem, mert Te vagy az én Istenem és Alkotóm. Számítsd be hitem, tetteim helyett; én Istenem, ne keress bennem megigazulásra méltó cselekedeteket. Hanem hitem helyettesítsen mindent, az feleljen értem, az igazítson meg engem, az tegyen engem örök dicsőséged részesévé. Nehogy elragadjon engem a Sátán és dicsekedjék, óh Ige, hogy kiszakított a Te kezeid közül és a Te védelmed alól. Ha akarom, vagy ha nem akarnám, üdvözíts engem, Krisztusom, én Üdvözítőm; siess hamar segítségemre, mert elpusztulok, hiszen anyám méhe óta Te vagy az én Istenem. Méltass engem most Uram arra, hogy úgy megszeresselek Téged, ahogy annak idején a bűnt megszerettem, és újra restség nélkül, buzgón szolgáljak Néked, ahogy korábban a hazug Sátánt szolgáltam. Életemnek minden napján, mindenek felett Téged, az én Uramat és Istenemet akarom szolgálni, most és mindenkor és mindörökkön örökké. Ámen.
Ahhoz hogy az ember saját szavaival tudjon imádkozni, jól kell ismernie mind a 150 zsoltárt. Ezek s persze a Miatyánk a mintapéldái annak hogyan ILLIK Istenhez szólni.
Addig amíg ezt nem tanulta meg (pl. egy szerzetesnek, püspöknek tudnia kell kívülről mind a 150 zsoltárt), addig jobban teszi, ha kötött szövegű imádságot mond.
Kedves előző!
Isten nem a köztársasági elnök, akihez csak formálisan lehet szólni! Habár az Ő rangja mindenkiénél feljebbvaló és összehasonlíthatatlan, SZENT, mégis egy dolgot ne felejtsünk el: irgalmas Isten, elnézi, ha nem te vagy a legjobb fogalmazó.
Alázatosan, tisztelettel akkor is tud valaki Istenhez fordulni, ha nem ismeri a formalitásokat. Mózes idejében az emberek hogyan könyörögtek az ÚRhoz? Akkor még nem voltak zsoltárok.
És a miatyánkot mindenki ismeri, abból megállapítható mik a helyes imádság elemei (pl tiszteletteljes megszólítás, magasztalás, kérni, hogy legyen meg az Ő akarata,kérés, bocsánatkérés, stb)
Isten nem egy olyan Isten, aki nem hallgatja meg a szívből jövő, tisztelttelteli imádságot, ha az nem a megfelfelőlő formában van megfogalmazva.
Isten a köztársasági elnökök "ELNÖKE", a KIRÁLYOK KIRÁLYA, akihez igenis illik tiszteletteljesen szólni és ennek minkéntjét a zsoltárokból lehet megtanulni.
Mózes idejében még maguktól tudták az emberek, nekünk későn jövő nemzedéknek ezt igenis tanulni kell.
Természetesen Isten meghallgat más imádságot is, de mivel a Kérdező fejlódni akar ("ne lankadjon Isten iránti szeretetem") és nem lustulni, ahogy a pár válaszoló javasolta, ezért írtam hogy forduljon a Szentíráshoz.
Sok gagyi, érzelmes, nem biblikus katolikus imával találkoztam életemben...hiába Isten szavát tanulni kell, erre való lenne a vasárnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!