Érdemes 17 évesen elkezdeni valami harcművészetet?
Ja, csak ha körbe vesz 7 cigó, azt nehezen lehet lekaratézni. Sajnos ma már tényleg olyan a helyzet, hogy a harcművészet nem sokat segít az önvédelemben.
De amúgy a maguk értékében nagyon is értékesek, és van egyfajta sajátos kultúrájuk.
Vagyis a lelki harmónia elérése érdekében mindenképpen ajánlom, de arra ne nagyon számíts, hogy önvédelemben segíteni fog neked (mert sokan emiatt kezdik el ezeket).
én is 20éves korom körül kezdtem kickboxolni, és amikor megtámadott egy fazon simán leütöttem :DDDD
önbizalmat ad. alapesetben elszaladtam volna, noha tele volt a megálló és senki nem csinált semmit.
28/N
Az eggyik volt osztálytársam 3 éves kora óta karate-zik és nem hadja abba, már feketeöves, és csak 16 éves lány.
Szerintem mindegy mikor kezded, de az első 2 év a leg nehezebb, míg belejösz, nem szabad feladnod.
Utolsó.
Akkor nagyon ügyes volt. De azért majd készüljön fel jól, mert 18 évesen meg kell védenie a fekete övét :) Ugyanis az a fekete öv, ami neki van (hivatalos körökben) junior sho dan fekete öv, ami azt jelenti, hogy nem teljes értékű. Ezt küzdelemmel kell majd megvédenie felnőtté váláskor, mert a nagy sho dan fekete öv követelménye a 18. életév betöltése. A második danhoz már 20 évesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!