Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Írnátok olyan harcművészetet...

Írnátok olyan harcművészetet ami az energia irányításra épül?

Figyelt kérdés
2011. okt. 25. 18:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Milyen energia? Bocs de chi meg hasonló dolgok nem léteznek.

Amit én ismerek, az az Aikido, az például az ellenfeled lendületére alapoz.

2011. okt. 25. 19:20
 2/16 A kérdező kommentje:
Tévedsz mert már tapasztaltam.
2011. okt. 26. 14:29
 3/16 anonim ***** válasza:
48%
Kedves első válaszoló mérhetetlen primitívségre vall hogy ilyen egyértelműen kijelented hogy nem létezik egy olyan dologról amit nem is ismersz.
2011. okt. 28. 16:57
 4/16 anonim ***** válasza:
Én abban hiszek, amit meg tudok mérni. Az, hogy valaki azt mondja, van ilyen, engem nem győz meg, mert nem tudja bizonyítani.
2011. okt. 28. 18:27
 5/16 A kérdező kommentje:

Régen az elektromágneses hullámokat sem tudták "mérni", csak a fényt látták, a teljes spektrum egy részét, mégis létezik.

Most tudod mérni a térgörbülést??

Pedig van és létezik.

A tudomány egy nagyon jó dolog csak azokkal az emberekkel van a baj akiknek nem nyitott az elméjük az új dolgokra.

Lekorlátozzák a többi ember elméjét.

Ha utánanézel, az energiamegmaradás törvénye sem biztos mára.

2011. okt. 28. 18:52
 6/16 A kérdező kommentje:

Ja és van még egy fontos dolog.

Ez egy nagyon tényleg nagyon régi mondás azokból az időkből amikor még a "vallások" nem a hitről szóltak.

"Ne csak hidd, hanem tudd is."

Egyébként ez a mátrixban is benne volt.

2011. okt. 28. 18:57
 7/16 anonim ***** válasza:

"Ha utánanézel, az energiamegmaradás törvénye sem biztos mára."

Ezt honnan veszed??? Kevés megingathatatlanabb törvény van ennél. Leszel szíves vmi forrást megjelölni, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel.

Az ún. chi-ről pedig: Nem olyan egyszerű dolog ez! Nekem az a gyanúm, hogy a nyugati irodalom és az ezzel foglalkozók jó része teljesen félreértelmezte a "chi" v. "belső energia" tanát. A chi írásjele úgy tudom a levegő(vagy szél) és a rizs jelének összetételéből áll. Magyarul a táplálékból és a belélegzett levegőből származik. Ennyi. Ezen kívül, azt mondják a kínaiak: ahol a yi(tudat), ott a chi. Vagyis, a mozdulatokat tudatosan, koncentrálva hajtsuk végre. (Nemcsak az izmokat, hanem az idegrendszert is edzzük.) Tehát létezik az ún. belső erő a HM-ekben, de ennek semmi köze az ilyen misztikus "energiákhoz", meg pláne, hogy kivezetjük a testen kívülre. Ilyen szerintem sincs. Vigyázni kell a kínai forrásokkal, mert egy nyugati ember nehezen érti meg a gondolkodásmódjukat, egyébként is szeretnek metaforákban beszélni.

Ja, és mondom ezt úgy, hogy én is belső kung-fu stílust gyakorlok.

2011. okt. 28. 20:42
 8/16 A kérdező kommentje:

A chi az egy átvett fogalom a kínaiaknál.

Az összes ilyen dolog a magyaroktól származik, az igazi neve KI-áradás de mindegy. És a ki-ből lett a chi.

Az energiamegmaradás törvényénél, hát pl: prevendev féle mágnesmotor (én nem, nem mégneseződnek le a mágnesek)

Kipróbálva!!

2011. okt. 29. 15:09
 9/16 anonim ***** válasza:

Ja, már értem!(sóhaj) Hát persze, minden a magyaroktól származik, mi vagyunk az egyetemes emberi kultúra őrzői, a MAG népe! Meg a Szíriuszról jöttünk, meg anyámkínja. Na, úgy látom, itt be is fejezhetjük az értelmes vitát.

De harcművészetet, gondolom sok-sok éve űzöl. :)

2011. okt. 29. 15:53
 10/16 anonim ***** válasza:
A Ki a jaőán megfelelője a chinek semmi köze a magyarokhoz.
2011. dec. 8. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!