Írnátok olyan harcművészetet ami az energia irányításra épül?
Milyen energia? Bocs de chi meg hasonló dolgok nem léteznek.
Amit én ismerek, az az Aikido, az például az ellenfeled lendületére alapoz.
Régen az elektromágneses hullámokat sem tudták "mérni", csak a fényt látták, a teljes spektrum egy részét, mégis létezik.
Most tudod mérni a térgörbülést??
Pedig van és létezik.
A tudomány egy nagyon jó dolog csak azokkal az emberekkel van a baj akiknek nem nyitott az elméjük az új dolgokra.
Lekorlátozzák a többi ember elméjét.
Ha utánanézel, az energiamegmaradás törvénye sem biztos mára.
Ja és van még egy fontos dolog.
Ez egy nagyon tényleg nagyon régi mondás azokból az időkből amikor még a "vallások" nem a hitről szóltak.
"Ne csak hidd, hanem tudd is."
Egyébként ez a mátrixban is benne volt.
"Ha utánanézel, az energiamegmaradás törvénye sem biztos mára."
Ezt honnan veszed??? Kevés megingathatatlanabb törvény van ennél. Leszel szíves vmi forrást megjelölni, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel.
Az ún. chi-ről pedig: Nem olyan egyszerű dolog ez! Nekem az a gyanúm, hogy a nyugati irodalom és az ezzel foglalkozók jó része teljesen félreértelmezte a "chi" v. "belső energia" tanát. A chi írásjele úgy tudom a levegő(vagy szél) és a rizs jelének összetételéből áll. Magyarul a táplálékból és a belélegzett levegőből származik. Ennyi. Ezen kívül, azt mondják a kínaiak: ahol a yi(tudat), ott a chi. Vagyis, a mozdulatokat tudatosan, koncentrálva hajtsuk végre. (Nemcsak az izmokat, hanem az idegrendszert is edzzük.) Tehát létezik az ún. belső erő a HM-ekben, de ennek semmi köze az ilyen misztikus "energiákhoz", meg pláne, hogy kivezetjük a testen kívülre. Ilyen szerintem sincs. Vigyázni kell a kínai forrásokkal, mert egy nyugati ember nehezen érti meg a gondolkodásmódjukat, egyébként is szeretnek metaforákban beszélni.
Ja, és mondom ezt úgy, hogy én is belső kung-fu stílust gyakorlok.
A chi az egy átvett fogalom a kínaiaknál.
Az összes ilyen dolog a magyaroktól származik, az igazi neve KI-áradás de mindegy. És a ki-ből lett a chi.
Az energiamegmaradás törvényénél, hát pl: prevendev féle mágnesmotor (én nem, nem mégneseződnek le a mágnesek)
Kipróbálva!!
Ja, már értem!(sóhaj) Hát persze, minden a magyaroktól származik, mi vagyunk az egyetemes emberi kultúra őrzői, a MAG népe! Meg a Szíriuszról jöttünk, meg anyámkínja. Na, úgy látom, itt be is fejezhetjük az értelmes vitát.
De harcművészetet, gondolom sok-sok éve űzöl. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!