Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elkezdeni 40...

Hogyan lehet elkezdeni 40 évesen egy életet?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy eddig külföldön voltam, tanulmányaimat ott végeztem (egy része azért még magyar lett szerencsére), és aztán kinti katonai akadémián ott ragadtam.

Most viszont itthon tök civil területen akarnék elhelyezkedni. Igazából a múltbeli tevékenységemet fel se fedhetném.

Mennyire probléma ez egy önéletrajzban, hogy az eddigi időmmel "nem tudok elszámolni" olyan szempontból, hogy érdektelen is lenne bármilyen munka szempontjából?

2011. máj. 7. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Beírod, hogy pincérkedtél külföldön..
2011. máj. 7. 21:39
 2/9 A kérdező kommentje:
na oké, csak hát ez egy elég magas pozíció lenne, szóval furcsán veszi ki magát az eddigi pincérkedés
2011. máj. 7. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Ird azt,hogy a tanulmányaid elvégzése után konzultációs munkát végeztél. Ez sokmindent fedhet,pld. magán-tanítványokat,egyetemi önkéntes munkát,ez nem hangzik rosszul. Más nem jut eszembe.
2011. máj. 7. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:

19XX - XXXX

Az ekkor végzett munkámról nem adhatok ki információt, mert titoktartási szerződés kötelez.

2011. máj. 7. 22:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Mennyire probléma ez egy önéletrajzban, hogy az eddigi időmmel "nem tudok elszámolni" olyan szempontból, hogy érdektelen is lenne bármilyen munka szempontjából?

Mi az hogy érdektelen?Teljessen mindegy mit dolgoztál az elött,ha takaríttó lettél volna vagy kukás és azt beírja az ember még mindig jobb mintha semmit nem írsz oda.Mit mondasz hol voltál?Még mindig jobb mint hogy azt hodje valaki hogy sitten voltál!Mert én ehyből arra gondolnék ha egy 40 éves ember semmit nem tud felmutatni még külföldről sem!A külföldi papírok bemutatásával tapasztalatom szerint viszont az a gond hogy sokan azt gondolják hogy ennyi pénzért nem fogsz elmenni mondjuk egy osztrák fízu után!Nekem már volt ilyen,hogy azért nem vettek fel,mert hogy mit akarok én itt ausztria után!De még mindig jobb minthogy semmit nem tud bemutatni az ember.

2011. máj. 7. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Így van. Vagy az igazat írd, ha nem vagy életveszélyben, hogy a munkád titkos volt, ezért arról bővebb információt nem adhatsz. (Egyébként, barátnőm faterja egyszerű villamosiparit végzett, de amikor egy gyárnak dolgozott, nem mondhatta el otthon, hogy min dolgozik).

Vagy írd azt, hogy, mondjuk, az államigazgatásban dolgoztál eddig. Feltételezem, hogy nemzetbiztonsági okokból nem írhatsz pontos információt, és ez az államigazgatás duma végülis nem esik olyan messze a nemzetbiztonsági dolgoktól. Ha nem, akkor hipotézis sztornó.

Kalandos életed lehetett.

Milyen jellegű civil pozícióra gondoltál munkaügyileg?

2011. máj. 7. 22:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát most viccen kívül, én is így vagyok, hogy titoktartási szerződés kötelez, és elvileg nem csak a helyet, hanem a munka jellegét se fedhetném fel. De mondjuk elég messze van ahhoz, hogy talán nincs probléma, ha finoman azért mégis leírom, mert aztán tényleg azt hiszi valami okos, hogy sitten voltam :)

Haditengerészet akadémiáján voltam amúgy, és az én munkám ugyan közvetlenül nem volt extra titkos, de a szerződés úgy szól, hogy ez az idő eltemetve, kész, kiesett, nem beszélhetek róla. De ahogy itt mondta valaki, ma egy komolyabb multi is aláírat már titoktartási szerződést, ha pl fejlesztőmérnöki pozícióban van valaki, stb. Szóval annyira nem egyedi sztem, csak mégis valóban furcsa így 40 évesen.

Itt HR lenne egyébként, és nem rossz cégnél, nem rossz pénzért, de ezen tuti fennakadnak.

2011. máj. 7. 23:06
 8/9 A kérdező kommentje:
22:32 - jó a hipotézis, csak nem magyar vonatkozásban
2011. máj. 7. 23:09
 9/9 anonim ***** válasza:
mondjuk ha leírod hogy tiszti képzést végeztél és az utána levő időszakról titoktartás miatt nem adhatsz meg információt, szerintem az alap hogy akkor azt gondolják hogy tiszt voltál a katonaságnál/hírszerzésnél/stb.
2011. máj. 8. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!