Van manapság már bármilyen jelentősége a királyi/császári családoknak? Szerintetek milyen lenne Magyarország, ha itt is lenne még királyság?
Hisz politikába nem szólhatnak bele (vagyis a briteknél úgy tudom nem), de valami diplomáciai jelentőségük van még? Pl Vilmos hercegék is most kinn vannak Pakisztánban és beszélnek rengeteg emberrel, de azért mert a brit kormány szeretne ott valamit csinálni vagy csak afféle királyi kötelezettség és nem igazán jelentene semmit? "Kisebb" királyi országokban (Svédo., Dánia, Spanyolo....) még számít valamit a "véren" kívül? Svédországban ha jól tudom a svédek már nem is nagyon preferálják a királyságot.
Nem igazán értek a témához, de érdekel szért is írom ki a kérdésemet. Néha elgondolkodok azon milyen lenne az országunk, ha itt is fennmaradt volna még a dinasztia, de ugyanolyan lenne szerintem a helyzet, mint UK-ban (annyiban persze különbözne, hogy a magyar királyt csak a nagyon fanatikus "királyság szeretők" ismernék).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!