Az eredeti, más néven történelmi Magyarországot, miért nevezi mindenki "Nagy-Magyarországnak"?
Amit ma mindenki Nagy-Magyarországnak nevez, az volt az ami maga volt a Magyarország, Horvátországgal mint társországgal együtt.
Amit én Nagy-Magyarországnak nevezek, az vagy Nagy Lajos király országa vagy Mátyás király országa, a sok társország miatt. (ebbe belevehetjük a Turul-házi, más néven Árpád-házi korszakot is, de ez más kérdés)
A mai Magyarországot vagy szimplán mint most is Magyarországnak, vagy csonka-Magyarországnak, vagy Kis-Magyarországnak lehetne nevezni.
De logikusan nézve, amit "Nagy-Magyarországnak neveznek, az maga a Magyarország, mindenféle félreérthető "Nagy" jelző nélkül. A legjobb erre a Történelmi jelző szerintem.
Ha van kicsi, akkor nagy is. Azonban a jelenlegi Magyarország a kicsi, tehát az egykori számít nagynak, ennyi.
Első voltam.
Ha az akkori Magyarország az igazi Magyarország, akkor mi a mai? Itt jön a bibi, kedves kérdező.
De ha ez is értelmetlen, akkor fogalmazd meg érthetőbben a kérdésedet és akkor talán sikerül megértenem. :)
"Ha az akkori Magyarország az igazi Magyarország, akkor mi a mai?"
Megfogalmaztam, hogy mi a mai, és nem az volt a kérdés. Olvasd el részletesen a kérdésemet.
De azért segítek, ha esetleg nem olvastad volna az apró betűs részét s kérdésemnek:
"A mai Magyarországot vagy szimplán mint most is Magyarországnak, vagy csonka-Magyarországnak, vagy Kis-Magyarországnak lehetne nevezni. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!