Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miert nezi rossz szemmel sok...

Miert nezi rossz szemmel sok ember Magyarorszagon, ha valaki kulfoldre koltozik?

Figyelt kérdés
Egy eletunk van.
2010. júl. 15. 15:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

irigység-"ha én nem tehetem meg akkor nehogymár neked jó legyen".mondjuk azt elfelejtik,külföldön is keményen kell melózni meg kockázatos,egyáltalán bejön-e.én már dolgoztam kinnt.

"itt élned,s halnod kell"-szép dolog a hazafiasság,de azért sztem sok magyarban van egyfajta szűklátókörűség.

2010. júl. 15. 16:52
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Én nem nézem rossz szemmel, hiszen aki itt rosszul érzi magát, az nyugodtan menjen el, miért ne? Rossz szemmel két dolgot nézek:

1) Amikor valaki folyamatosan, akár éveken át is nyafog, hogy "olyan rossz itt, én kivándorlok", és nem hajlandó kivándorolni;

2) Amikor már kint van, de az ittenieket fárasztja a süket dumájával internetes fórumokon, rendszerint arról beszélve, hogy de jó ott kint, és ez itt milyen pocsék ország (csak akkor kérdés, hogy miért lóg a magyar interneten egész nap, ha ennyire utálja ezt az országot).

2010. júl. 15. 20:48
 13/23 A kérdező kommentje:
Attol, hogy valaki felismeri a hibakat, nem felejti el Magyarorszagot. Es a magyar nyelv szerintem kulonleges. En pl. nagyon szeretem hasznalni. Ettol fuggetlenul nem tetszik EGYES magyar emberek viselkedese es fenntartom, hogy itt jobb a legtobb szempontbol. Ettol meg a magyar nyelv, kultura, kapcsolattartas lehet fontos egy kivandorolt magyarnak, mert ettol meg magyar marad.
2010. júl. 15. 20:57
 14/23 anonim ***** válasza:
37%

ma 20:57

Csak baromi idegesítő. Beszéljen angolul, írjon angolul, ha már nem képes ékezeteket írni. Az országnak meg semmi szüksége rá. Pont az a jó a kivándorlásban - ismétlem: JÓ dolognak tartom a kivándorlást - hogy ezáltal pont a legidegesítőbb nyafizóktól szabadul meg az ország. Azzal semmit se nyerünk, ha a nyavalygók kivándorolnak ugyan, de tovább nyavalyognak nekünk itt. Sőt megfigyeltem, hogy az emigránsok sokkal gyakrabban fórumoznak meg blogoznak, mint az átlagember.

2010. júl. 15. 21:12
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Mert a kivándorlás az egyik jele annak, hogy az ország csúszik lefelé a lejtőn. És bizonyos problémákat is okoz, pl. hogy nem marad orvos M.o.-n, mert kimennek, ami valahol érthető, csak hát ez nekünk is rossz lesz, nyilván ha hiperszuper gazdag ország lennénk, senkit nem zavarna, hogy ki megy ki külföldre. Mondjuk ez nem az ő/ti hibátok. Meg ugyanazért a melóért külföldön 5x annyit keresnek, emiatt is érthető, h kimennek. De akkor most kollektíven mindenkinek el kéne hagynia az országot és lehúzni a rolót?
2010. júl. 19. 16:39
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

16:39

"Mert a kivándorlás az egyik jele annak, hogy az ország csúszik lefelé a lejtőn."

Nem.

A nettó kivándorlás esetleg, tehát az, amikor többen vándorolnak ki egy országból, mint ahányan bevándorolnak: az már valóban felveti azt, hogy az adott országban nem jó élni.

Magyarországon 1990 óta több minden évben a bevándorlók száma, mint az innen kivándorlóké. 1990 előtt ez másképp volt, de most már ez a helyzet.

Teljesen természetes, hogy nem mindenki ott éli le az életét, ahol született. Ezzel semmi baj nincs.

2010. júl. 19. 18:10
 17/23 A kérdező kommentje:
21:12: oszinten, te tudod, hogy milyen butasagot mondtal? Kulfoldi klaviaturan nincsenek magyar ekezetek. Es arra nem gondolsz, hogy epp azert forumozik, blogol a sok kulfoldre ment, mert szeretne tartani a kapcsolatot magyarokkal? De eleg sokan leszoknak errol, mikor szembesulnek egy par magyar ember bunkozasaval,, mert ok mar latjak a kulonbseget. Nekem pl. fontos a magyar nyelv, lehet, hogy fontosabb, mint neked es ne akard mar megmondani, hogy hova irjunk es hova nem...
2010. júl. 19. 18:33
 18/23 A kérdező kommentje:
18:10: OK, hogy tobb a bevandorlo Magyarorszagra, mint a kivandorlo, de a bevandorlok honnan jonnek es milyen vegzettseguk van? Nem biztos, hogy a hianyszakmakat sikerul betolteni, mert egy kinai vagy afrikai bevandorlo nagyobb esellyel lesz bolti elado, mint orvos vagy nover. Angolok, osztrakok, nemetek is elnek Magyarorszagon. Alt. egyetemeken, kozepiskolakban tanitanak nyelvet. Nem csoda, hogy max. ennyit tudnak tenni, hisz a legtobb bevandorlo nem tud megtanulni magyarul olyan szinten, hogy orvos, nover legyen, akikbol hiany van. Es ez nem sztereotipia, hanem teny. Szoval gondolom, hogy a kivandorlas megis okoz problemat bizonyos szakmakban.
2010. júl. 19. 18:41
 19/23 anonim ***** válasza:
48%

ma 18:33

"Kulfoldi klaviaturan nincsenek magyar ekezetek."

A magyar kódlap két gombnyomás. Azt viszont megfigyeltem, hogy az ékezetnélküliség a felvágás eszköze is az emigránsoknál.

"Es arra nem gondolsz, hogy epp azert forumozik, blogol a sok kulfoldre ment, mert szeretne tartani a kapcsolatot magyarokkal?"

De, pont erre gondolok. És ez zavar, mert előbb itthon kellett az illető környezetének évekig hallgatnia a nyafit, hogy "Olyan pocsék ez az ország, olyan hülyék a magyarok, én kivándorloook". Aztán sok év nyafinyafi után végre tényleg kivándorolt, és onnan kintről írogatja nekünk, hogy de undorítóak vagyunk, de utálja az országunkat, de büszke rá, hogy kivándorolt. Fárasztó.

"De eleg sokan leszoknak errol, mikor szembesulnek egy par magyar ember bunkozasaval,, mert ok mar latjak a kulonbseget."

Na, erről beszélek. Utálod Magyarországot, utálod a magyarokat, kivándoroltál, oké, most már hagyj minket békén, legyél jó angol, kész, lezártuk a témát. De nem, te nem maradsz a fenekeden, hanem idejársz magyar fórumokra büszkélkedni azzal, hogy te vagy a nagy emigráns, aki utál és lenéz minket. Beteg viselkedés, és ne csodáld, ha nem sokan rajonganak az idegesítő, beteg hülyékért.

"Nekem pl. fontos a magyar nyelv"

Akkor tiszteld meg a neked fontos nyelvet néhány nyomorult ékezettel.

ma 18:41

"OK, hogy tobb a bevandorlo Magyarorszagra, mint a kivandorlo, de a bevandorlok honnan jonnek es milyen vegzettseguk van?"

Fogalmam sincs, nem érdekel. Nem az volt a kérdés, hogy mi van a hiányszakmákkal, hanem hogy annak jele-e a kivándorlás, hogy "süllyed az ország". Nem annak a jele, hanem a mozgás szabadságának jele. Az országot utáló nyafizók, sznobok, pozőrök stb. távoznak, mert szabadság van. Ennyi.

"Nem biztos, hogy a hianyszakmakat sikerul betolteni"

Mivel szabadság van, munkaerőpiac van, ezért ahol munkaerőhiány van, ott emelkednek a fizetések és előbb-utóbb a hiány megszűnik. A munkaerőpiac tud vigyázni magára, nem kell őt félteni :))))

"Szoval gondolom, hogy a kivandorlas megis okoz problemat bizonyos szakmakban."

Biztos okoz problémákat (a világon minden okoz problémákat), de nem nagyokat. A kivándorlás hallatlan előnye, hogy így megszabadulunk az emigráns embertípustól. Te is meg fogod unni előbb-utóbb a magyar fórumokba való beírogatást, és ezzel szerencsés kivándorlásod mindenki megelégedésére befejezést nyer. Egy nyifinyafival kevesebb, egy lógó orrú panaszgéppel kevesebb, egy pozőrrel, aki azt hiszi, hogy attól ő "előkelő idegen", ha rosszakat mondhat "a magyarokra", kevesebb. És ettől az országban maradók közérzete mindig javul egy kicsit.

2010. júl. 19. 19:31
 20/23 A kérdező kommentje:

"A magyar kódlap két gombnyomás. Azt viszont megfigyeltem, hogy az ékezetnélküliség a felvágás eszköze is az emigránsoknál."

Es az nem jutott eszedbe, hogy van, aki konyvtarbol, jatszohazbol vagy egyeb publikus helyrol internetezik? Ott nem lehet atallitani a dolgokat. Ezen a gepen pl. lementeni sem lehet semmit, nemhogy barmit atallitani. Mi fele felvagas van ebben? Kotozkodni akarsz, nem igaz? Amugy meg baromi konnyu ugy gepelni, hogy tok mas van a klaviaturara irva, mint amit leir...probald ki.

"Utálod Magyarországot, utálod a magyarokat, kivándoroltál, oké, most már hagyj minket békén, legyél jó angol, kész, lezártuk a témát. "

Nem utalok semmit, senkit, sot a gyerekeimnek tanitom a magyart...szerintem szebben beszelnek, mint sok magyar. Amugy meg meg eletemben nem voltam Angliaban, szoval angol nehezen tudnek lenni. Olyan dolgokat kepzelsz be, amik nem leteznek. Gyuloletet keltesz a szavaiddal, mikor bennem nincs utalat. Nem all szandekomban "felvagni", ahogy mondtad. Engem csak az zavar, hogy bizonyos emberek olyan megjegyzeseket tesznek, amiknek semmi valosagalapja nincs es ha visszamegyek Magyarorszagra, akkor nem tudok normalisan idot eltolteni a rokonaimmal anelkul, hogy valaki ne furna a kulfoldre menes miatt.

"Mivel szabadság van, munkaerőpiac van, ezért ahol munkaerőhiány van, ott emelkednek a fizetések és előbb-utóbb a hiány megszűnik. A munkaerőpiac tud vigyázni magára, nem kell őt félteni."

Ja, azert jut egy egesz osztalyra Magyarorszagon 1 nover, megsem ajanlanak nekik tobb fizetest... es nem is ez a legrosszabb, hanem az, hogy az egeszsegugyben szinte csak azok maradnak, akik valamiert nem tudnak kimenni kulfoldre (mert pl. nem beszelnek nyelvet). Szoval bizonyos szakmakban nem eppen a legjobb szakemberek maradnak ott es mivel keves a fizetesuk, frusztraltak is, amit a betegen toltenek ki. Ezert igen is van negativ hatasa a kivandorlasnak.

"Egy nyifinyafival kevesebb, egy lógó orrú panaszgéppel kevesebb, egy pozőrrel, aki azt hiszi, hogy attól ő "előkelő idegen", ha rosszakat mondhat "a magyarokra", kevesebb. És ettől az országban maradók közérzete mindig javul egy kicsit."

Mondod ezt egy vegtelen optimistanak, akinel vidamabbat keresni kell Magyarorszagon. Nem szokasom a panaszkodas, mivel a jeg hatan is megelek egyedul es nagyon aktivan segitem az itteni magyar kozosseget. Nem tudom, hogy mikor panaszkodtam, jo lenne idezned ezt tolem. Engem nem erdekel, hogy ki hol el es honnan szarmazik. Nem tudom, hogy miert nem latod ezt. A tobbi demagog kommentedre meg nem lehet mit irni, mivel igazsagtartalmuk nulla. Bekepzeled magadnak, hogy aki kimegy kulfoldre, az utalja Magyarorszagot, a magyarokat, pedig attol ugyanugy magyar es ugyanannyi joga van magyar forumra irni, mint neked vagy barki masnak.

2010. júl. 19. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!