Ilyen megtörténhet?
Egy korai férfi és egy szőke kék szemű magyar nő gyereke ugyanúgy néz majd ki mint az apja csak szőke kék szemmel?
Magyarán egy keveredett ázsiai szőke kék szemmel, előfordulhat az ilyen?
Előző vagyok, nem akartam már egybe írni.
A magyarságról és a kék szemről:
Mi az, hogy akinek kék szeme van az nem magyar, hanem már inkább germán? Remélem tudod, hogy a kék szem térképen a magyarok teljesen beilleszkednek a mintázatba, úgyhogy ezen alapozva a magyarság úgy össz - vissz "inkábbgermán" és "inkábbbalkán".
[link] Csakhogy ez nem így működik, ugyanis a nemzetiség nem a génekkel öröklődik.
És hamár a magyarságról van szó, remélem azzal is tisztában vagy, hogy a honfoglalók egy teljesen kevert nép voltak. Egyes magyar törzsek még távoli rokonságban sem álltak a másikkal. Az Árpádok R1a Y kromoszomális haplocsoportba tartoztak, tehát legközelebb a mai KELET EURÓPAI és KAUKÁZUS MENTI emberekre hasonlítottak. A honfoglalók 40% - a mai skandinávokra, 10% - uk egyéb európaiakra, további 40% - uk a mai közép - ázsiaiakra, további 10% - uk pedig a mai közel - keletiekre hasonlított. Sokuk uráli géneket is hordozott, de azt egy jóval mélyebb, ősibb rétegben.
Tehát ha arról van szó, hogy ki az igazi magyar kinézetre, akkor igazából aligha van olyan, ami nem volt megtalálható a honfoglalők palettáján. Nyilván Afrikát, stb... nem számoljuk.
Tehát ajánlom, hogy nézz után ajobban a dolgoknak, mielőtt messzemenő következtetéseket kezdessz levonni.
Üdv. : Egy emelt bioszos
emelt bioszos... gratulálok emelt történelmet csináltam 2 hónapja... magyarság kezdjünk ott hogy a török után a magyarság megfeleződött és az ország felét a különböző ettnikájjjjúúúú népcsoportok alkották... és magyar mivel a magyar már egy alapból kevert népcsoport mert a hun az nem magyar ez kb olyan mint ha azt mondanád hogy a mai amerikaiak azok kelták voltak... na most a hunok... összetett népcsoport volt... a testvériség is csak jelképes volt... meg a keleti területeken voltak jelen Kínától a Balkánig terjedtek el mivel folyamatosan vándoroltak... de a kék szem nem volt jellegzetes sem a hunok sem az ősmagyarok között! és mivel a kék szem egy mutácio nem evulucio aminek semmi köze a környezeti alkalmazkodáshoz (pl barna bőr) no meg egyetlen egy gén kell csak hozzá éppen elég hozzá az pár katona akik tovább adták ha tényleg emelt szintű biologiát végeztél akkor tudnád... :D
meg nem azt írtam hogy 100% meg 50% hanem hogy van rá esély nem tom mit kötekedsz itt :DDD unatkozol ember?
hogyha egy barna bőrű cigánynak lehetnek kék szemei ráadásul full jég kék szemei akkor lehetnek egy félvér ázsiainak is.... :S
meg azok sem heterogén fajtiszták remélem tisztában vagy ezzel! ott van a kínai, japán, mongol, ős amerikai és egyéb de még europai dns is amik bennük van... és
Emelt töris vagy és a hunokról kezdessz beszélni? ...Gratulálok.
A genetikusok csak jobban tudják milyen volt a magyarság génállománya, keress rá a tanulmányokra. Te is mondtad, hogy a magyarok kevert népcsoport voltak, utána meg kizárod, hogy a kék nem volt jellemző? Megint ellentmondtál önmagadnak. Akár tetszik barátom, akár nem a honfoglaló magyarok egy jó 60% - ának semmi köze nem volt Ázsiához. Ezt nem én mondom, de biztos az összes genetikus és történész is csak kötekedni akart.
Nem kötekedni akartam, csak lerí rólad, hogy olyanról próbálsz meg beszélni, amihez érintőlegesen se értessz, és egy laikus pedig el is hiszi, úgyhogy kijavítottalak.
A cigányok nagy része heterozigóta, tehát van rá esély, hogy kék szemű utódja születik, mert 500 éve folyamatosan keverednek, ígyhát ezzel a példáddal is tökéletesen bizonyítottad, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
Az kelet - ázsiaiak jelentősen túlnyomó többsége NEM heterozigóta szemszínre, tehát NEM lehet kék szem színű gyerekük. Teljesen mindegy, hogy volt egy nyugati katona többévtizeddel azelőtt a családfában, mert a szemszín a domináns - recesszív elvén öröklődik, ahol csak az előző két generáció számít.
Ugyanazokat a dolgokat mondod vissza, amiket elmagyaráztam,elolvastad egyáltalán amit írtam?
A kék szemszín NEM mutáció. Amihez köze van felmenőkhöz az NEM mutáció, hanem öröklés. A mutáció alap definíciója tiltja hogy a tulajdonságnak köze legyen már létező génekhez. Az alapfogalmakkal sem vagy tisztában.
"mivel a kék szem egy mutácio nem evulucio aminek semmi köze a környezeti alkalmazkodáshoz"
Na itt teljesen elástad magad. A kék szemszín nem mutáció mert már megtörtént és öröklődik. Az evolúciónak pedig a mutáció az alapja. Az evolúció lényegében azon alapul, hogy a hasznos, vagy semleges mutációk öröklődnek, a haszontalanok eltűnnek. Szóval ha egy gén jelen volt egy előző generációban akkor az már NEM lehet mutáció.
Semmi köze a környezeti alkalmazkodáshoz a kék szemnek? Ember... a kék szín jobban átengedi a fényt, mint a barna, ezért alakult ki a kék szem olyan népcsoportoknál, akik sötétebb környezetben élnek. Mint például Észak - Európa sűrű erdőségei, a hosszú téli éjszakákkal. Tehát környezeti hatásra alakult ki a kék szem. A farkasoknál ez ugyanúgy kialakult, ugyanazon ok miatt. Ezt hívják konvergens evolúciónak.
Az egy dolog, hogy valaki valamit nem tud, de amikor valaki ragaszkodik a hibás információjához, annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy nem ért hozzá, az már a laikusok félrevezetése. Másokat félrevezetni pedig pusztán azért mert az egód nem engedi, hogy beismerd, hogy nincs igazad pedig visszataszító tulajdonság.
Úgy meg főleg ne okoskodj bele számodra idegen topicba, hogy a saját házad táján is lenne mit sepregetni. Emelt töri... végülis a követelményrendszerben alig van valami az ősmagyarokról, úgyhogy ezt így nem is csodálom.
76-os te próbálod itt ki zárni azokat a dolgokat amik teljesen lehetségesek csupán mert te szentimántálisan hiszel magadban...
A kék szem miert ne lenne mútáció? Mondja mar el valaki nekem? 2006-ban vagy mikor lett publikálva hogy egy mútáció történt ezért alakult ki a kék szem gén ami igazából barna csak a fény hullámain töri meg... “a kék szem NEM MÚTÁCIÓ” ezzel te is elástad magad...! Az emelt biologiáddal együtt...
Meg mi az hogy a hunok nem Ázsiából/közel keletről vándoroltak be? Idiota... akkor honnéd nyugatról jöttek vagy mi? Europa keleti fele szinte a közel keletről vándorolt be... neked lenne mit tanulni mikor tudnád hogy a gének mutalodhatnak... az evulucio nem csak a hasznos géneket hanem nagyon sok karos gént is továbbít... lásd rákos sejtek, betegségek stb! És ott van az is amikor 1-2 gén kiesik vagy az RNS hibásan olvassa be és máss kombinációval pótolja ki...
te ezt abszolut elutasítód hogy egy félvér azsianak lehesen kék szeme mikor mindkét szülő rendelkezik azzal a gennel... emelt szintű bíos... ennyire viszi... mikor a geneknek elég az a kis 0.1% is hogy érvényesüljön! Inkabb nézd át mégegyszer a tanulmányaidat...
Meg idiota latom teljesen eldeformálód a szavaimat tanulj meg olvasni + mondatot értelmezni! Azt írtam a kék szem nem volt jellemző nem hogy abszolut nem lehetett!!! Latom te csak tényleg kötekedni akarsz...
elsonek tanuld meg hogy a gének és mútáció hogyan befolyásolják az ember jellegzetéségeit valamint ezek a gén láncok nem mindig tökéletesen jönnek létre van hogy rosszul ezért egy olyan gennel helyettesíti be amit szinten jelen van az emberben azonban kevésbé használja... és mútáció ahogy írtam nem egyenlő az evulucioval mert a mútáció nem csak a hasznos dolgokat hozza létre....
és mivel a hunok zöme része a közel keleten volt jelen valamint a Balkánon csak ugye vándoroltak folyamatosan azert volt az hogy mikor jöttek hont foglalni mar voltak itt magyar/hun törzsek...
Ohh és ajánlom a melanéziai feketéket szőke hajjal.... nem környezeti hatások miat hanem az európai keveredés miatt...
Pedig aztán a fekete vér erősebb jegyeket tartalmaz mint az ázsiai...
a geneknek elég 0,1% is hogy teljesüljön az adot dolog... huzd le magad az emelt bioszoddal együtt... mert kb annyit ér... minden kutatás nélkül elismételted a bemagolt sztoridat...
Embereeeeek légyszi ne veszekedjetek csak egy ártatlan kérdést írtam kii 😄
Te ezt gondolod, ő azt gondolja, engedjétek el ugyse tudjatok megváltoztatni azt hogy mit gondol a masik nem lesz ettol drágább a kenyér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!