Biztonsági őrök, lopás? (bővebben lent)
Szóval miért van az, hogy amikor őrünk a boltban úgy látja loptunk, nem jön oda hozzánk közölni, hogy látta mi történt, és ha van rá mód még most tegyük vissza a polcra különben kénytelen rendőrt hívni. Hanem kiáll a pénztár elé és amikor a delikvens távozni kíván, később letagadott testi erővel kényszeríti be az irodába, ahol jegyzőkönyvet csikar ki belőle, majd megalázva elzavarja?
A lopás ténye akkor ténylegesül amikor a vásárló elhagyja az eladóteret. Azzal, hogy a biztonsági őr ezt hagyja megtörténni, függetlenül attól, hogy később megtérül-e az a bizonyos kár. Bűnrészességet vállal egy szabálysértő folyamatban. Nemde? A minap beráncigáltak egy irodába, felpofoztak, megaláztak és elzavartak egy doboz festék miatt. Azt gondolom tény, hogy loptam. De ha ugyanazzal az ököljog elvvel éltem volna, amivel biztonsági őr barátaink, elvben tiszta szívvel csaphattam volna a betonfalhoz kedves őreink arcát, és mosolyogva távozhattam volna a festékemmel.
persze ha okkal történt volna ez, talán még meg is rúgdosták volna a kismamát mi? mert szemét tolvaj.
elárulok valamit. azért szoktam a boltból lopni, mert kiskoromban többször megaláztak ezek az emberek. ok nélkül. legutóbb egy dmben csúnyán nézett rám egy őr, én meg visszanéztem rá hasonlóképpen, cserébe kifelé menet kirakott mellém egy etikettet a lopásgátló berendezéshez. a kollegája mint a hasbalőtt mammut szaladt felém, és karöltve rángatott be minden vásárló előtt az irodába. azóta öröm átbaszni ezeket a férgeket és igen. boldogan lopok el bármit is egy ilyen rendszerből.
figyelj, ha van látleleted, akkor már alappal teszel feljelentést könnyű testi sértés miatt, de az legyen, mert különben nehéz lesz bizonyítanod !
tök mindegy mi van rajta, a könnyű testi sértéshez az is bőven elég, ha piros az arcod, pontosan !
és akkor a bántalmazás hivatalos eljárásban c. fejezetet nem tudom neked pontosan megmondani, mivel ők nem hivatalos személyek, de azt hiszem rájuk lehet húzni még ezt-azt !
ne aggódj, tudom én, hogy pont ezek a keménykedő biztonsági őrök azok akik kilopják a fél tescot haverokkal, szal itt erkölcsről szó nincs ...
de mondtam már, ez itt a magyar jogállamiság szintje, naponta lehet tapasztalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!