Mennyire megbízható a Wikipédia?
A lexikális adatok talán pontosak, de a szakmaspecifikus vagy természettudományi és műszaki tudományi részek még gyakran tartalmaznak elvi ill. értelemzavaró hibákat. Még az angol nyelvűnél is. Nem véletlen, hogy szakdolgozatban vagy diplomamunkában nem érdemes hivatkozni innen.
Viszont az ott lévő hivatkozásokat érdemes megnézni, kivenni a könyvtárból az adott művet, stb.
Jó az a Wikipédia, ha másra nem lenne jó, a kulcsszavakhoz, forrásokhoz, stb igen jó indulási alap, csak azért a magyarban benne van a magyarosság. :D
Először is, mint fentebb már írja valaki, olyan, mintha az angolnak egy húzott változata lenne.
Másodszor is, amikor több cikknél rámutattam a hibákra, akkor a következők történtek:
1. felvilágosítottak, hogy nem jól csináltam az értesítést :D
2. kérdezték, hogy a hivatkozott alapmű melyik oldalán van ez leírva
3. (azt el kell ismernem, hogy itt én is átváltottam magyarosba, és erre nem válaszoltam, hát most vagy laikusként szerkeszted, akkor nagy baj van, vagy lusta vagy, akkor kis baj van) miután nem válaszoltam, úgy is maradt a mai napig.
...mert azért ez kultúrnemzeteknél úgy van, hogy még ha azt írnám is, hogy a nénikétek lelógó mellkasi domborulatát, akkor is úgy kezdenék, hogy köszönjük a hozzászólást...
Így aztán annyiban is magyaros voltam, hogy míg az előtte tett felhívás után megdobtam őket egy pár fillérrel, azóta nem. :D )
Van olyan cikk, amelyik nyíltan vallásos, tehát vallásos tételeket egyértelmű igazságként tálal.
Mikor erre felhívtam a figyelmet, kitörölték az írásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!