Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi, jogi karon és pszichol...

Orvosi, jogi karon és pszichológia szakon tanulók! Ti milyen módszerekkel tanultok, hogyan osztjátok be az időtöket?

Figyelt kérdés

Szeretnék konkrét, gyakorlatias, használható, hatékony tippeket kapni Tőletek. Nálatok mi válik/vált be? Milyen módszereknek köszönhetitek a "sikert", "eredményt"?

Ha esetleg tudtok olyan önfejlesztő könyvet adni, amiből ti is merítettetek ötletet, azt is szívesen fogadom.

Előre is köszönöm szépen a segítő válaszokat!

2019. júl. 6. 23:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A fentiek közül egyikre se jártam, de én minden nap fegyelmezetten tanultam a félév első napjától kezdve. “Deep learning”-et csinálok (szójáték...), azaz nem olvasgatom csak úgy az anyagot, hanem egyből és elmélyülten tanulom. Az a játékom van, hogy sárga kiemelőfilccel egész mondatokat alkotok, azaz úgy emelem ki a lényeget, hogy újra egész mondatok keletkezzenek. (Szakmai szóval “meghúzom” az anyagot.) Ez nem csak azért jó, mert egyfajta alkotótevékenység, ami közben kénytelen vagyok olvasni, megérteni, újraalkotni a szöveget; hanem azért is, mert másodjára elég csak a sárgákat elolvasni. Újabban a definíciókat zölddel, a neveket/szerzőket kékkel emelem ki.

Most már mindent iPadről tanulok, pencillel emelek ki. Sokkal jobban kezelhető, mint a papír könyv vagy jegyzet, és mindig nálam van az egész könyvtáram.

2019. júl. 18. 20:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Én pszichológiát tanulok, és nem tartom túl nehéznek/soknak.

Igyekszek bejárni az előadásokra, hogy vizsgaidőszakra legalább tudjam, miről van szó. Szokatam olvasgatni év közben a kötelezőket, de csak, hogy ismerős legyen a szöveg. ZH-ból kevés van, inkább beadandók, prezentációk vannak, amikkel el lehet szöszmötölni.

Szóval a szorgalmi időszak laza.

Aztán beosztom a vizsgáimat, igyekszem mindegyikre kb egy hetet hagyni, és azt az időszakot intenzíven végigtanulom. A felsőbbévesek jegyzetei, tételei elérhetőek, úgyhogy akár úgyis végig lehet csinálni, hogy egy könyvet nem nyitok ki az év során, de azért én szeretem érteni, amit tanulok.

Szerintem így a legkönnyebb: ha megérted, amit tanulsz, onnantól kezdve logikus az egész, és sokkal könnyebb felidézni.

A magolós tárgyak nehezebbek, ott gyakran van az, hogy mivel 5x elolvastam, már unom, és azt hiszem, hogy jól is tudom, de aztán amikor megpróbálom felmondani, kiderül, hogy a hülye nevekre mind rosszul emlékszem. Szóval itt a felmondás segít nekem, mert akkor látom, mit kell még egyszer megtanulni.

2019. júl. 19. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!