Természettudományi tanárképzésen mennyire nehéz a pedagógia/pszichológia?
Úgy néz ki, hogy kémia-biológia szakos tanárnak tanulnék tovább. Nem vagyok az a magolós típus, a gimiben sokat szenvedtem a magyarral és a törivel, egyébként kémiából és bioszból kitűnő voltam.
Nos, mennyire veszik komolyan a pedagógia-pszichológia tárgyakat? Általában mennyi szabadidő van tanárképzésen a többi szakhoz viszonyítva?
Inkább lelépjek vegyésznek/biológusnak?:D
Tanárfüggő, de én még nem hallottam olyat, h vki ezért vérzett volna el.
Aki olyan hülye, h tanárnak megy, azt úgy is megszánják. Menekülj, ha teheted. Ez a szakma már nem a tanításról szól, hanem a kib@xásról, alacsony fizetésről, megalazásról.
Menj mérnöknek, ha jót akarsz magadnak, és nem akarsz 50 évesen is a szüleidnél lakni.
Nem az lesz a nehéz. Hanem megélned a tanári fizetésből.
Lépj le, ha tudsz, erre ne pocsékolj éveket!
2-es, ez nem igaz, a szerves kémiában nagyon sok logika van! Nekem nem értelmetlen, mert szeretem a kémiát, érdekel, szívesen tanulok róla többet.
Magolás alatt az értelmetlen dolgokat gondoltam, mint pl. az irodalom és a történelem.
Kedves Kérdező!
Nekem egy kérdésem volna hozzád: biológiából pontosan melyik könyvsorozatból + kiegészítőkből készültél az emelt biológia érettségire?
Tanárszakon nem olyan vészes se a pedagógia, se a pszichológia rész. Utóbbit én kevésnek is tartom. Többet segítene a pályára készülőknek, ha mélyebb pszichológiai ismeretekkel kerülnének ki a tanárok.
Melyik egyetemre mész, mert lehet még segíteni is tudunk itt néhányan.
Egyébként nem lesz vészes.
Szinte minden ttk-s tanárszakos vért köpül, amikor sok-sok oldalas esszéket-beadandókat kell írni, és ezt az oktatók is érzékelik. Egy btk-s hallgató gyakorlatilag 4-5 óra alatt megcsinálja, amin mi gyakran napokat ülünk.
Az oktatók nagy része tudja, hogy többféle szakos van, és ezért az előadásokon is úgy adja elő az anyagot, hogy nem bölcsészek is betudják fogadni. Ezekből az órai anyagokból lehet teljesíteni a vizsgákat jó jeggyel. Ha pedig óráról órára legalább elolvasod, akkor még könnyebb dolgod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!