Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen átfedések és különbsége...

Milyen átfedések és különbségek vannak élelmiszermérnök és dietetikus szakon oktatott tantárgyak között?

Figyelt kérdés

2019. jún. 9. 20:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Dietetika bsc 4 éves, ennek pedig ez a lényege elvileg.


Mit tanulnak ez idő alatt, ha nem az idevágó biokémiát és élettant?


Fentebb leírtam ezen kívül tanulnak ételkészítési technológiát 4 félév

élelmiszer ismeretet 3 félév

gyakorlati dietetika 4 félév

klinikai dietetika 4 félév


pszichológia, szociológia, gyermekgyógyászat, belgyógyászat van még és sok más.

2019. jún. 13. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb hasznos válaszokat!


SOTE ETK és SZIE ÉTK karokon jelentkeztem az említett szakokra (így biológia nálam már nem jöhet szóba) és a leírtakból azt hiszem, előbbi áll hozzám közelebb.


Kissé össze vagyok zavarodva, hogy akkor most mit nem tanulnak a dietetikusok, ami táplálkozástudomány Msc-hez kellene (ez a fő célom).

2019. jún. 14. 08:04
 13/26 anonim ***** válasza:
A dietetikus mindent tanul amihez a táp tud msc hez szükség van,mert eredetileg nekik találták ki.
2019. jún. 14. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 A kérdező kommentje:
Szerintem is így logikus. 7-es írt valamit arról, hogy nem tanulnak biokémiát és élettant, de ezek nélkül elég nehéz elképzelni a szakot.
2019. jún. 15. 11:16
 15/26 anonim ***** válasza:

Nem tanulnak. Az élelmiszermérnök csoporttársaim semmit nem tudtam arról, hogy mi lesz akkor, ha megeszik a kaját, a citrátkörről még sosem hallotam, a glikolízist káromkodásnak hiszik.

A táplálkozástudományos sem tanulják meg ezeket, se a dietetikán.

Élelmiszermérnökök azt tanulják meg, hoy lehet élelmiszert előállítani, malomipar stb. stb


Igen, és ezek adnak tanácsokat, akiknek foglamuk sincs, hogy mi lesz azzal a kajával, amit megesznek

2019. jún. 15. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 A kérdező kommentje:

Most már nagyon érdekelne az igazság. :D

Amiket példának hoztál fel, azokat már középiskolás biológiaóran tanítják - jó esetben.

A mérnökinél még csak megértem, hogy nem ez a dolga, de egy dietetikusról nehez elhinni, hogy 0 fogalma van a biológiáról.

2019. jún. 15. 12:06
 17/26 anonim ***** válasza:

Jah, kapírgálják a tetejét gimnáziumba, ha felveszed faktnak, de nem tanítanák minimum 3 évig egyetemen, ha egy kis 14-18 éves megtanulta volna ezeket...

Dietetikusok nagy része kórházban tud csak elhelyezkezni, mert a tudások arra elég, azt tanulják. tessék az óráik:


Dietetikai szakismeretek alapozó modul


Beteg ember lélektana

Egészségpedagógia

Élelmiszer- és biokémia

Élelmiszerismeret és technológia

Ételkészítési technológia és kolloidika

Dietetikai szakismeretek modul


Táplálkozáspszichológia

Táplálkozástudomány, politika, epidemiológia

Klinikai dietetika

Gyakorlati dietetika

Csecsemő- és gyermekkori betegségek dietetikája

Élelmezési szakismeretek modul


Élelmezési üzemek műszaki ismeretei

Élelmezési menedzsment

Tanórán kívüli szakmai gyakorlatok modul


Élelmezési üzemi gyakorlat

Élelmezési menedzsment-Közétkeztetés gyakorlat B

Klinikai dietetika

Gyakorlati dietetika

Időskori dietetika

Sebészeti dietetika gyakorlat

Gyermekgyógyászati dietetika gyakorlat


[link]


Képzelem milyen mélyen tanulnak biokámiát, ha össze van vonva általánosságban az élelmiszer ismerettel és mindezt 1 félévig tanulják. Mi csak a biokémia alapjait 4 félévig tanultuk, plusz a molekuláris biológiát is hozzá 3 félévig

2019. jún. 15. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:

"Az élelmiszermérnök csoporttársaim semmit nem tudtam arról, hogy mi lesz akkor, ha megeszik a kaját, a citrátkörről még sosem hallotam, a glikolízist káromkodásnak hiszik."


[link]


Tele van kémiával a mikrobiológiával a képzés, ne vicceljünk már...

2019. jún. 15. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 A kérdező kommentje:

Ha ez igaz, akkor igazából egyik sem ért a táplálkozáshoz, csak a biológus. Arra viszont nem jelentkeztem és egyébként se vonz a sok ide nem vágó tárgy miatt.

Kémia bsc után táplálkozástudomány msc? Ott elég a biokémia? Érdemes lenne egy évet várni?

2019. jún. 15. 12:51
 20/26 anonim ***** válasza:
Aha, amit a többi élelmiszermérnökit végzett oktatók tartanak. Nagyon alapszinten tanítják. Élelmiszermérnökökkel dolgozom együtt az élelmiszeriparban, semmit sem tudnak róla. De ne hidd el akkor, nekem aztán tök mindegy
2019. jún. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!