Milyen átfedések és különbségek vannak élelmiszermérnök és dietetikus szakon oktatott tantárgyak között?
Dietetika bsc 4 éves, ennek pedig ez a lényege elvileg.
Mit tanulnak ez idő alatt, ha nem az idevágó biokémiát és élettant?
Fentebb leírtam ezen kívül tanulnak ételkészítési technológiát 4 félév
élelmiszer ismeretet 3 félév
gyakorlati dietetika 4 félév
klinikai dietetika 4 félév
pszichológia, szociológia, gyermekgyógyászat, belgyógyászat van még és sok más.
Köszönöm az újabb hasznos válaszokat!
SOTE ETK és SZIE ÉTK karokon jelentkeztem az említett szakokra (így biológia nálam már nem jöhet szóba) és a leírtakból azt hiszem, előbbi áll hozzám közelebb.
Kissé össze vagyok zavarodva, hogy akkor most mit nem tanulnak a dietetikusok, ami táplálkozástudomány Msc-hez kellene (ez a fő célom).
Nem tanulnak. Az élelmiszermérnök csoporttársaim semmit nem tudtam arról, hogy mi lesz akkor, ha megeszik a kaját, a citrátkörről még sosem hallotam, a glikolízist káromkodásnak hiszik.
A táplálkozástudományos sem tanulják meg ezeket, se a dietetikán.
Élelmiszermérnökök azt tanulják meg, hoy lehet élelmiszert előállítani, malomipar stb. stb
Igen, és ezek adnak tanácsokat, akiknek foglamuk sincs, hogy mi lesz azzal a kajával, amit megesznek
Most már nagyon érdekelne az igazság. :D
Amiket példának hoztál fel, azokat már középiskolás biológiaóran tanítják - jó esetben.
A mérnökinél még csak megértem, hogy nem ez a dolga, de egy dietetikusról nehez elhinni, hogy 0 fogalma van a biológiáról.
Jah, kapírgálják a tetejét gimnáziumba, ha felveszed faktnak, de nem tanítanák minimum 3 évig egyetemen, ha egy kis 14-18 éves megtanulta volna ezeket...
Dietetikusok nagy része kórházban tud csak elhelyezkezni, mert a tudások arra elég, azt tanulják. tessék az óráik:
Dietetikai szakismeretek alapozó modul
Beteg ember lélektana
Egészségpedagógia
Élelmiszer- és biokémia
Élelmiszerismeret és technológia
Ételkészítési technológia és kolloidika
Dietetikai szakismeretek modul
Táplálkozáspszichológia
Táplálkozástudomány, politika, epidemiológia
Klinikai dietetika
Gyakorlati dietetika
Csecsemő- és gyermekkori betegségek dietetikája
Élelmezési szakismeretek modul
Élelmezési üzemek műszaki ismeretei
Élelmezési menedzsment
Tanórán kívüli szakmai gyakorlatok modul
Élelmezési üzemi gyakorlat
Élelmezési menedzsment-Közétkeztetés gyakorlat B
Klinikai dietetika
Gyakorlati dietetika
Időskori dietetika
Sebészeti dietetika gyakorlat
Gyermekgyógyászati dietetika gyakorlat
Képzelem milyen mélyen tanulnak biokámiát, ha össze van vonva általánosságban az élelmiszer ismerettel és mindezt 1 félévig tanulják. Mi csak a biokémia alapjait 4 félévig tanultuk, plusz a molekuláris biológiát is hozzá 3 félévig
"Az élelmiszermérnök csoporttársaim semmit nem tudtam arról, hogy mi lesz akkor, ha megeszik a kaját, a citrátkörről még sosem hallotam, a glikolízist káromkodásnak hiszik."
Tele van kémiával a mikrobiológiával a képzés, ne vicceljünk már...
Ha ez igaz, akkor igazából egyik sem ért a táplálkozáshoz, csak a biológus. Arra viszont nem jelentkeztem és egyébként se vonz a sok ide nem vágó tárgy miatt.
Kémia bsc után táplálkozástudomány msc? Ott elég a biokémia? Érdemes lenne egy évet várni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!