Milyen átfedések és különbségek vannak élelmiszermérnök és dietetikus szakon oktatott tantárgyak között?
Ég és föld.
Ha a gyártásba,minőségirányításba,összetételbe,analitikába,mikrobiológiába (valamint az összes term.tud tárgyba) akarsz jobban belelátni ---> Élelmiszermérnök
Dietetika pedig inkább az emberi oldalt vizsgálja (dietetika,ápolás,klinikai dolgok)
Élelmiszermérnökire épülő mesterszakon tanultam, volt 3 csoporttársam, aki dietetikus volt. Nekik minden újdonság volt (egyik abba is hagyta a statisztika miatt). Talán alapképzésen tanulnak az élelmiszermérnökök általánosan az élelmiszerekről, bár én biológusként arról is többet tudtam, mint a dietetikusok.
Igazából nem is értettem, hogy mit kerestek ezen a szakon és hogy miért nem kell nekik több tárgyat pótolni, mint pl. nekem, mikor mikrobioszos tárgyat pótoltattak úgy, hogy 5 félév mikrobiológiám volt bsc-n és magasabb szinten tanultam, mint amilyen msc-n volt
Köszönöm a válaszaitokat!
Ha a táplálkozás emberi szervezetre gyakorolt hatása érdekelne elsősorban, akkor melyiket lenne érdemes választanom?
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
Egy dolgot nem értek:
Biológia bsc 3 év és ebben benne van az ökológia, növénytan és egyéb olyanok is, amik nem tartoznak szorosan a táplálkozástudományhoz.
Dietetika bsc 4 éves, ennek pedig ez a lényege elvileg.
Mit tanulnak ezidő alatt, ha nem az idevágó biokémiát és élettant?
#7
Dietetikán kémia, szerves és bioszervtelen, élelmiszerkémia ( 2 félév), biokémia, mikorbiológia (1 félév), élettan kórélettan, anatómia , sejtbiológia (2 félév), biokémia és biofizika, élelmiszermirkobiológia (1 félév) oktatott tantárgy érdemes megnézni egy tantervi hálót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!