Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetséges hogy 283 ponttal...

Lehetséges hogy 283 ponttal be lehet jutni egyetemre?

Figyelt kérdés
280 a min. ponthatár.

2019. jún. 5. 10:54
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%

"Jót akarok a kérdezőnek, gyakran elkövetett hiba hogy vki rossz szakot választ mert a környezete rábeszéli. Egyébként meg jártam mérnöki szakra"

Csak egy megjegyzés.. Te mentalista vagy vagy valamilyen új X-Men?

Honnan a franckarikából tudod, hogy Ő hova szeretne menni akkor nem is mondta. Akkor mégis, hogy akarhatsz jót? Ha jót akartál volna akkor nem kezdessz el itt trollkodni.

Majd ő eldönti hova akar menni és a kérdésben ez nem is releváns, mert nem ez volt a kérdés, hogy hova menjen ennyi ponttal.

Ha megvan a pontszáma és bejut az Egyetemre akkor az Egyetemre való. Ennyi.

Neked csak az fáj, hogy Te sose jártál Egyetemre....Hiába állítod az ellenkezőjét. Én tudom, hogy nem. ;) Annyit tudsz az Egyetemekről és az ottani tanulásról amennyit itt gyakorin vagy egyéb helyen olvasol.

2019. jún. 5. 21:08
 22/31 anonim ***** válasza:
66%
Azért írtam, mert itt ajánlgatjátok neki hogy "vidéki mérnök szakokra is 280 a ponthatár, be lehet jutni". Ja igen sokan be is kerülnek így, de azt se felejtsetek el közölni hogy ilyen pontszámokkal 100-ból 1 végzi is el.
2019. jún. 5. 21:40
 23/31 anonim ***** válasza:

Egy hozzászóló kezdte ezzel:

"Vidéki egyetemek mérnök szakjain gyakran akkora a létszám keret, hogy a pontszám a törvényben meghatározott minimum, azaz 280. Ergo lehet, sőt az elmúlt évek tapasztalata alapján valószínű, hogy idén is lesznek olyan helyek, ahova 283-al be lehet jutni."

Ezután jöttél te...

Nos.. Ő nem azt mondta, hogy A KÉRDEZŐ menjen oda. Hanem azt, hogy 280 PONTTAL ODA IS BE LEHET JUTNI!

Veled valami nagy baj van...nagyon nagy baj....

2019. jún. 5. 22:07
 24/31 anonim ***** válasza:
15%
2. vagyok: Le lettem pontozva de azt ne mondja nekem senki,hogy 320 pontot olyan nehez lenne osszehozni egy erettsegin...283 tulajdonkeppen az,hogy a tanarok jofejek es atengednek.
2019. jún. 5. 22:17
 25/31 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom ha bejutást kérdezi akkor utána azért el is szeretné végezni nem? Nevetséges :D.
2019. jún. 5. 22:21
 26/31 anonim ***** válasza:
64%
De akkor most válaszolok direktbe a kérdésre : IGEN, be lehet jutni 283 ponttal. Viszont közhelyes, de nem bejutni nehéz, hanem elvégezni.
2019. jún. 5. 22:32
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak bízd rá, hogy elvégezze. Ez nem a Te dolgod. Neked ettől sem jobb sem rosszabb nem lesz.
2019. jún. 5. 22:44
 28/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a mindenféle választ! 🙂

Meg teszek minden tőlem telhetőt most a szóbelire készülve és ha netán sikerül akkor az egyetemen is.

Még egyszer köszönöm a valaszokat!

2019. jún. 5. 23:00
 29/31 anonim ***** válasza:
Kitartást és egy kalappal, hogy jól sikerüljön a szóbelid.
2019. jún. 5. 23:28
 30/31 anonim ***** válasza:
47%

Hát nem azért, de körülöttem még a legbutább emberek is összeszedtek 300-320 pontot. Két embert ismerek, aki nem, mindkettő csak pihengetni meg aludni járt be a középiskolába. És igen, mentek ovpedre, elég bicskanyitogatónak érzem, bár nem is veszik komolyan azt sem.

Szóval lehet itt kiragadni egy példát a sokezer közül, de nevetséges azt állítani, hogy 280 pár pont az teljesen jó a mérnökire meg hogy az egyetemi anyagnak SEMMI köze a középiskolaihoz. Aha, szóval ha valakinek alapvető matematikai meg egyéb reál hiányosságai vannak, az is nyugodtan menjen oda? Ez más egyetemi szakokra is vonatkozik többnyire, egy angolra is pl. felsőfokkal célszerű menni, magyarra úgy, ha tudsz műveket elemezni stb. Ha meg az ilyesmi alaptudás megvan, akko fizikai képtelenség olyan pocsék érettségit írni, hogy ilyen alacsony legyen a pontszám. Kivétel persze, ha mondjuk beteg volt előtte az illető hónapokig, de akkor meg a jegyeket kell beszámíttatni.

Kérdezőnek:

Ha nagyon-nagyon gyenge eredményt értél el, szerintem célszerű lenne újraérettségizned (akár az elkezdett egyetem mellett) és átismételni/bepótolni ezzel az alapokat. Nem ciki egyáltalán és a te hasznodra fog válni, mert igenis számít a középiskolai tudás.

2019. jún. 6. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!