Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetséges hogy 283 ponttal...

Lehetséges hogy 283 ponttal be lehet jutni egyetemre?

Figyelt kérdés
280 a min. ponthatár.

2019. jún. 5. 10:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gáz ès undorító dolog azèrt azt mondani valakire ,hogy nem egyetemre való mert csak 280-290 pontja van.. Semmi köze a közèpiskolai ès èrettsègi eredmènyeknek az egyetemi teljesítmènyhez. Főleg ezt annak a "kedves" egyènnek mondanám ,aki azt írta tanítónak ès óvodapedagógusnak nem kène mennie ezeknek az embereknek .. Csak úgy megsugom : Az egyik ismerősöm 290 pontal jutott be tanító szakra , 4-5 jegyei voltak vègig ,felsőfokú nyelvvizsgát tett, ès most nèmettanári Msc-n van..🙃 ennyit erről ki hány pontal jut be.. Ismerek olyat is akinek pontjai 300 felett voltak ,fèlèv után kibukott... Akkor miről is beszèlünk?!🤔🙃😒
2019. jún. 5. 18:19
 12/31 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó:

És azokról ne beszéljünk akik ilyen 450 ponttal mennek orvosira aztán első évbe kibuknak... Amúgy nagyon sok múlik középiskolába és gimibe, hogy milyen tanárokat kapsz, főleg, ha nincs pénzed magántanárra. Persze lehet otthon egyedül szenvedni és minden tárgyat tanulni, hogy mindenből 5-ös legyél segítség nélkül, de ez köbö olyan kapacitás, hogy az embernek nincs gyerek és fiatalkora. Hát én meg inkább éltem és szórakoztam is az iskola mellett és lám ugyanúgy bejutottam, ugyanúgy leérettségiztem. A törim 5-ös lett, a Magyarom 4-es Matekom 3-mas, Angolom 3 mas. Elektrom 4-es és bejutottam a szar matekkal is.. Aztán semmi gondom nem volt a matekkal, mert köze nem volt ahhoz ami a középiskolába ment. Sose integráltam és még deriválás sem volt, a komplex számokról sem hallotam előtte sohasem.. és ezek mind mind mentek... a villamos és az elektros tárgyak meg egyszerűek voltak, de csak azért, mert elektronika szakon voltam ezelőtt... És olyanok akik gimnáziumból jöttek emelt matek 90%-okkal és egyéb eredményekkel, ugyanúgy lenéztek, mint Ti itt ezeket az emberek.. Aztán ők szenvedtek a legjobbak... Lehet, hogy valaki a középsulis anyagokat, jól betudja nyalni, aztán 5-ös mindenből évvégén.. összeszedi a 200 pontos tanulmányi pontot aztán érettségin, meg ha nem is ér el annyit 2 emeltel 100 pont máris 300 pontja van.. a két emelt elég 45-45 pont 390 pontja van, úgyhogy igazából az órákon mákja is lehetett... a tanároknak nyalhatott is és egyéb dolgok...bár ezek nem lényegesek és a kérdéstől elkanyarodtam kicsit..

Tehát a lényeg, hogy nem a pontszám alapján kell valakit megítélni, mert aki ezt teszi az alapból semmilyen felsőoktatási intézménybe nem való.

2019. jún. 5. 18:41
 13/31 A kérdező kommentje:

Kedves 10. és 11-12. Válaszoló!

Köszön a pozitív példákat!

2019. jún. 5. 18:55
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

11.es vagyok! Nagyon szívesen , ès tènyleg valódi pèldát írtam le , ès mèg mielőtt egy rosszmájú 2,4,6,8 válaszolóhoz hasonló kommentelő betámádna ,hogy kamu,gondoltam letisztázom ,hogy nem az 🙃

Te pedig ne is törödj az ilyen rosszindulatú , öntelt emberekkel akik szerint 283 pontal nem vagy való egyetemre. Ha annyi a ponthatár annyi. A 12.válaszolónak igaza van abban,hogy pont az ilyen lekezelő emberek nem lennènek odavalók! 🤔😒 Ha lediplomázol senkit nem fog èrdekelni , hány pontal jutottál be hajdanán a szakra. :)

2019. jún. 5. 19:25
 15/31 anonim ***** válasza:
89%

Az enyém is életszerű volt, saját történetem..mielőtt azt mondanátok h csak szerencsém volt: barátnőm ugyancsak minimum pontszámmal jutott be óvora. 5 -ösökkel volt, de tavaly átjelentkezett volna máshova, de nem vettek fel mert nem volt elég pontja. Úgyhogy most érettségit frissít és eléri azt a pontszámot, hogy átvegyék... és még tudnék példákat sorolni..

Amúgy inkább azok szoktak elhasalni akik elit gimikbol jönnek és beképzeltek..a tanárok se szeretik az ilyet ahogy észrevettem. Amikor egy ilyen gyerek egy 3 elemű dft-t nem tudott megoldani, ami holt egyszerű akkor lehet elgondolkodni, hogy az ember mire veri a mellét...

2019. jún. 5. 19:30
 16/31 anonim ***** válasza:
11%
Félreértetek, nem lehülyézni akarom azokat akik vmiből gyengébb érettségit írtak. Minden szakma más készséget igényel, a mérnököknek pedig elengedhetetlen reál tárgyak iránti fogékonyság, érdeklődés. Nyilván vannak ritka kivételek, de nem az a jellemző, hogy adott tárgyból 3 asra érettségizik majd egyetemen brillírozik ugyanazon a vonalon. Olyan a szakmát érdemes kitanulni, amihez megfelelőek az egyéni adottságok, készségek.
2019. jún. 5. 19:40
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Sőt elmondom nektek, hogy amikor még én jelentkeztem anno egyetemre akkor nem 280 volt a minimum pontszám. ;). Szóval, ha most jelentkeznék ugyanoda, ugyanarra a szakra, emelt és egyéb plusszpontokon kívűl.. már nem vennének fel...

Én ezért gondolom azt, hogy ne csak az érettségit nézzék.., hanem nézzék az érettségit, mint mesterképzésnél a diplomát, viszont legyen egy külön felvételi eljárás is, ami esetlegesen, ha rosszabbul sikerül valakinek az érettségi eredménye...,mert persze lehet rossz napja.. leblokkolhat és stb... akkor még lenne esélye bejutni. Mert sose lehet tudni kiből milyen szakember válhat... főleg, ha esélyt sem kap.

2019. jún. 5. 19:40
 18/31 anonim ***** válasza:
83%

"Félreértetek, nem lehülyézni akarom azokat akik vmiből gyengébb érettségit írtak. Minden szakma más készséget igényel, a mérnököknek pedig elengedhetetlen reál tárgyak iránti fogékonyság, érdeklődés. Nyilván vannak ritka kivételek, de nem az a jellemző, hogy adott tárgyból 3 asra érettségizik majd egyetemen brillírozik ugyanazon a vonalon. Olyan a szakmát érdemes kitanulni, amihez megfelelőek az egyéni adottságok, készségek."

Mégis ezt csináltad. Ha a kérdező ezt szeretné akkor menjen. Ha mérnökre akar menni 3-mas matekkal és felveszik az miért fáj neked? Lehet sokkal jobban fog teljesíteni, mint bárki más. Ha óvodapedagogusnak akar menni akkor miért ne mehetne? Ott általában 280 a minimum. És az Óvodapdegagus szakma egy igen szép szakma... Miért vennéd el az álmát és miért mondassz olyanokat, hogy inkább menjen egy OKJ-ra?

Majd Ő eldönti mit akar, persze mondhatod azt is, hogy nem kell megfogadnia a tanácsát.. De igazából azt nem értem, hogy a kérdés em is erre irányult amilyen válaszokat ti adtatok.. Erre a kérdésre elég lett volna ennyi válasz:

"Lehetséges, hogy 283 ponttal be lehet jutni egyetemre?"

Igen lehetséges. Vannak olyan szakok, ahogyan te is írtad, hogy 280 a minimum ponthatár és ha szerencséd van és nincs annyi jelentkező akinek több pontja van, mint a tiéd akkor már fel is vettek.

De neem. Te ide jössz már a mások hozzászolását is kritizálod. Igen vidéki egyetemeken vannak olyan szakok ahova ez elég. És? Ugyancsak miért zavar ez téged?

Na az ilyen válaszolókat sosem értem itt gyakorin. Na mindegy.

De amúgy te sem voltál soha egyetem sem mérnökin. Vegyük például a fizikát: Mindent az elejéről fognak tanítani, cak mélyebben. Vegyük a programozást: Mindent az elejétől tanulsz, ha nem is programoztál középsuliba akkor is megtudod tanulni. Hello world! lesz ugyanúgy az első...

Vegyük a matekos tárgyakat: Köze sincsen a középiskolában tanultakról.. persze persze általában mérnökin a vektorokkal, mátrixokkal kezdenek az emberek.., de a vektorokat is előről fogod tanulni.. a jegyzetekbe is úgy vannak leírva, hogy megérted... és minden egyes feladatnál újra elmondják a dolgokat...TEHÁT KÖZE SINCS A KÖZÉPSULIS ANYAGHOZ... persze azért alapvető dolgokat jó tudni..másodfokú egyenlet megoldás stb... egyenleteket megoldani stb... de ezeket azok is tudják akik 3-masra érettségiztek. ;)...

Lehetne mondani a sok életszerű példát, de minek... Te úgy is csak betrollkodsz ilyen válaszokkal minden kérdéshez...

2019. jún. 5. 19:49
 19/31 anonim ***** válasza:
24%
Jót akarok a kérdezőnek, gyakran elkövetett hiba hogy vki rossz szakot választ mert a környezete rábeszéli. Egyébként meg jártam mérnöki szakra (építészmérnök).Hamar otthagytam, nekem pont nem a matekos tárgyak, hanem a művészeti dolgok nem feküdtek. Engem is rábeszéltek, mikor legbelül tudtam hogy nincsenek meg hozzá a készségeim, úgyhogy sztem továbbra is baromság egy közepes matekosnak azt javasolni hogy menjen villamosmérnöknek. Vagy végülis kipróbálhatja, hátha bejön neki, 1 félévet még nem kell visszafizetni államin.
2019. jún. 5. 20:25
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én a szakomon azt láttam, hogy aki nagyon rossz ponttal jutott be az szenvedett leginkább, nem is feltétlen azért mert buta lett volna (bár volt olyan is, hogy rengeteget tanult de egyszerűen nem ment neki), hanem nem volt hozzászokva a tanuláshoz és képtelen volt egyetemi szintű mennyiséget megtanulni vagy gyengébb suliból jött és amilyen teljesítményért ott viszonylag jó jegyet kapott vagy átengedték egyetemen már nem. Akik elit suliból jöttek mindegyikük mindig jól teljesített, egyrészt volt egy nagyon jó tudásbeli alapjuk másrészt hozzá voltak szokva már egy tanulási morálhoz és eléggé maximalisták voltak.
2019. jún. 5. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!