Felvesznek egyetemre 2017-ben 304-ponttal?
GAMF Kecskeméti főiskola "Egyetem" gépészmérnöki karára
matek+informatika 272+(szakkal kapcsolatos okj tanfolyam)32=304
Tehát az okj képzéssel együtt van 304 pontom.
(az okj már 24 helyett 32 pontot ér)
Idén a minimum ponthatár 280 volt.
2017-ben is 280 lesz vagy max 300.
(A minimum ponthatárt a töbletpontokkal együtt kell elérni ugye?)
És általában a minimum ponthatár szokott lenni a követelmény, hogy felvegyenek. (Államilag támogatott helyre)
Szerintetek felvesznek vagy csináljam újra az érettségit? (Nem sok kedvem van hozzá, inkább elkezdeném tanulni az első éves anyagot ami fősulin lesz, csak nem vagyok 100%-ig biztos, hogy felvesznek
A minimum ponthatárt a töbletpontokkal együtt kell elérni ugye?
Nem, többletpontok nélkül.
280 lesz a minimum ponthatár, amivel elég sok helyre fel is vesznek.
Beleszámít az OKJ is így ha jó az okj-d, akkor 304 pontod van, majd töltsd fel a dokumentumok közé az okj-t is a felvételikor. Ezzel a pontszámmal simán felvesznek oda. Nem feltétlen kell újra érettségizz a két felvételi-érettségi tárgyból, most is van elég pontod. (idén 280 volt a felvételi ponthatár a Kecskeméti Fősulin a gépész szakon is. De msot már más lett a neve, de a ponthatár szerintem nem fog változni jövőre sem.)
Egyébként, ha emelnek a minimum ponthatáron, akkor már jelezniük kellett volna nem? (de 20 pontnál szerintem sem emelhetnek többet). A tanárom is azt mondta szerinte felvesznek.
Pallasz Athéné egyetem lett a neve, mert összevonták a Szolnoki fősulival (de gondolom nem változik semmi attól függetlenül, hogy egyetem lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!