Szerintetek melyiket válasszam (sürgős nagyon)?
az egyetemre jutást ugye 200 pontra emelték, elnéztem az elmúlt 4-5 év ponthatárát, régi rendszerét is megnéztem, én a "telítettebb" szakoknál pl bölcsész, közgazdász, jogász, számítok egy max 5 pontos emelkedésre. Tavaly egy GTK szakra 165 ponttal már belehetett kerülni, fizetősre bekerülést most sacc olyan minimum 220ra tippelek.
Ha sok pontod van, akk örülj h emelkedik a pont, mert nagyobb esélyed van ezzel a jobb légkörre, sok nem oda illő van az egyetemen, akik nemcsak h buták, de még fellengzősek is, emellett olyan szavakat használnak hogy "naon, vok, PÁWA vok meg csini csajszy, én egy hétre minimum 20 ezer forinntal jövök fel, apa vett nekem 100 ezerért telcsit" és hasonló kifejezések :D na sok ilyen jellegű csaj van a GTK-n, ilyenekkel kell együtt lenni :D (bár ha szerencséd van nem sokat látod őket mert lusták előadásra menni:PPP)
ami lényeges dolgot még elfelejtettem, h az órarendet miskolcon saját magadnak állítod össze, olyan tárgyat veszel fel kötelezően választottnak meg szabadon választottnak amit akarsz, a lényeg h ajánlatos a normális tempóért félévenként 30 kreditnyi tárgyat felvenni, teljesíteni, hogy ne csússz.
Én sikeresen mindkét félévbe úgy állítottam össze az órarendem hogy hétfő/kedd reggel 8tól du 2ig, aztán 4től 6ig.
szerdán délre kellett mennem 6ig.
csütörtök reggel volt a tesim, 8tól 10ig, majd órám 6ig, de az uccsó órát sokszor ellógtam h hamarabb jussak haza.
Szval nem olyan gáz így sem, a péntekem mindkét félévbe szabad volt! :) bár ez a legtöbb fősulira/egyetemre jellemző.
A tesi meg nem pénteken van, attól függ pl mit veszel fel, mindegyik más időpontba van, pl kondi hétfőn 9-11ig, aerobic csütörtök 10-12ig stbstbstb.
A döntésed előtt keress vmi szolnoki fősulist h alkosson ő is véleményt a szakáról, aztán dönts, DE ha tovább akarsz tanulni, és akarsz még egy mesterképzést, akkor megfelel tökéletesen a szolnoki is, mesterképzésre meg akárhova elmehetsz!
Pl egyik ismerősöm Miskolcon végzett, majd mesterképzésre felvették a Corvinusra! És ha elvégzi nyílván azt fogják inkább megjegyezni hogy a Corvinusra járt! :)
Huhh és leírtam a kezem .. azért ha még kérdésed van akk bátran kérdezz (:
ja, és a csütörtöki tesim is kiesett így ugye :)))
szval a csütörtöki napom is lazább volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!